Yhteisen kokkailun merkityksestä

Yhteisen kokkailun merkityksestä
9.4.2020 Hanna
Kategoriat: Uncategorized

Meillä oli ennen tätä poikkeustilaa ystäviä syömässä lähes joka sunnuntai, olin tottunut siihen, että sunnuntai on juhlapäivä, ovikello soi, sytytetään kynttilät ja raivataan eteinen, pestään pyykit pois nurkista ja tuuletetaan.

Ripsaria ja aperitiivi, musiikkia!

Tämä kaikki meni, mutta siihen en suostunut, saakeli vieköön, ei käy.

Siitä syntyi #sunnuntaiserviisi – turhautumisesta, muutoksen halusta. Onneksi turhauduin, koska nyt sunnuntait ovat taas viikon kohokohtia. Eteistä emme siivoa, mutta muuten noudatamme samaa kaavaa. Viinit kylmään, kangasservetit esiin ja keittiö heti aamulla siistiksi. Ja sitten odotetaan, hiukan jo jännittääkin. Viimeksi teitä oli mukana 1100 samaan aikaan, liki 400 teistä ilmoitti kokanneensa yhtä aikaa kanssani. Liven ehti katsoa 24 tunnin sisällä yli 5000 nälkäistä.

Aivan käsittämättömän hienoa!

Mulle merkityksellistä on se, kun kokkaatte mun kanssa sunnuntaisin. Tai olette vaan kuulolla.

Opitte ehkä vinkin tai kaksi, jaatte seuraavalla viikolla Instagramissa mulle tai yhteisöllenne kuvan fenkolikeitosta, sitruunapastasta, purkkipuusteista, itkukanasta tai mistä ikinä, jokainen näistä viesteistä ilahduttaa mua kovasti. Te tartutte kauhaan ja otatte keittiöissänne uusia kikkoja haltuun, ihastutte raaka-aineisiin, jotka eivät aiemmin olisi ehkä mukaan tarttuneet, siivoatte työtasot ja odotatte seuraavaa sunnuntaita saapuvaksi. Minäkin odotan, vaikka tämä ottaa paljon aikaa, teen sen ilolla, koska saan siitä voimia.

Kiitos siis kun olette mukana menossa, meidän tiimissä on voimaa. Teidän läsnäolollanne on merkitystä.

Sunnuntaina 12.4. klo 15.00 kokataan taas, nappaa ostoslista Instasta @hannagullichsen ja kokkaa mukana, tai tule hengailemaan ja nauttimaan lasillinen hyvää punkkua. Elämä on juhlan arvoinen, sen olen oppinut.

2 kommenttia

 1. Topi 2 vuotta ago

  Hei Hanna! Kiva idea nähdä kokkaustanne livenä. Pystyisitkö laittamaan tarkat ohjeet miten instassa pääsee menoon mukaan? Onko kirjauduttava jonnekin jne? Huomista odottaen

 2. Kristiina 2 vuotta ago

  Hei,
  Katsoin juuri ensimmäistä kertaa ”sunnuntaiserviisiä”! Kiitos, oli ilo olla mukana kokkailussanne! Kiitos myös aiemmista, keittokirjasta tutuista hyvin toimivista resepteistä!
  On ilo seurata reseptejä ja vinkkejäsi,

  Aurinkoisin kevätterveisin,
  Kristiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*