Vuokaspagetti

Vuokaspagetti
25.1.2016 Hanna
Kategoriat: essu hihassa, ruoka, yleinen

Blogissani alkaa uusi videosarja nimeltään Essu hihassa. Maukkaita ruokavideoita yhdistää helppous, nopeus ja kauden parhaat raaka-aineet. Sarja starttaa vuokaspagetilla, jonka kastike valmistuu uunissa ihan yksikseen, valkosipulinkynnet kypsyvät pehmeiksi ja lempeiksi ja kastike on omiaan juurikin maanantain lohturuoaksi. Nauttikaa!


Vuokaspagetti neljälle-kuudelle

2 purkkia kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja (esim. Mutti)
8 valkosipulinkynttä kuorittuna
50 g voita nokareina
1 rkl chilihiutaleita tai 1 tuore chili pilkottuna
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaania raastettuna

HANNAG ESSU HIHASSA VUOKASPAGETTI

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada tomaattisäilykkeet uunivuokaan, heittele joukkoon kuoritut, kokonaiset valkosipulinkynnet, mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla, lisää myös chili ja voinokareet. Puristele nyrkillä tomaatit rikki ja sekoita mausteet tasaisesti koko tomaattimassaan. Halutessasi voit lisätä myös yrttejä, kuten rosmariinia tai timjamia.
Heitä vuoka uuniin noin 40 minuutiksi, jos maltat, niin pidä se siellä kokonainen tunti.
Keitä runsaasti vettä suuressa kattilassa, varaa 80 g spagettia per ruokailija. Mausta vesi suolalla ja lisää joukkoon spagetit, keitä al denteksi.
Ota uunivuoka uunista ulos, sekoita joukkoon valutettu spagetti ja sekoita. Nostele lautasille annoksiksi, raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

HANNAG ESSU HIHASSA VUOKASPAGETTI Tätä teen usein kun en malta päivystää kastikkeen ääressä, viidessä minuutissa vuoka on saatettu uuniin, siitä ehtii vaikkapa lenkille, jonka jälkeen kastike onkin valmis.

24 kommenttia

  1. moonangel 3 vuotta ago

    Tosi kiva idea tälläinen videosarja! Oli kyllä miellyttävä katsoa hyvin kuvattua videota, ohjekin menee testiin! Vasta tehtiin safkaa skideille -kirjasta possukastiketta ja omena-fenkolisalaattia, salaatti nousi heti mieheni suosikiksi vaikka epäilikin sitä aluksi 🙂

  2. Lisa 3 vuotta ago

    Tuleeko tuohon oikeasti sokeria? ei näy videolla edes

  3. noora 3 vuotta ago

    Oi, tämä kuulostaa ihanan yksinkertaiselta, helpolta ja silti herkulliselta ruoalta. Menee ehdottomasti kokeiluun! 🙂

  4. Irja 3 vuotta ago

    Pidin kovasti Gloria lehden ruokajutuistasi, samoin pieni tv-sarja oli ihan huippu. Nyt tämä blogisarja kuulostaa ja näyttää hienolta, kiitos!

  5. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kiitos kommentistasi moonangel, kiva kuulla että possukastike ja fenkolisalde oli mieleen! Videoita on nasta tehdä, kiva jos tykkäsit sinäkin!

  6. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Sokerin lisääminen ei näy videolla, pahoittelut siitä. Sitä kuitenkin kannattaa lisätä pikkuisen, se tekee ihmeitä säilyketomaateille.

  7. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kiva kuulla että innostuit, Noora!

  8. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kiitos kaunis Irja kommentistasi!

  9. H 3 vuotta ago

    Mahtava idea! Täytyy sanoa, että olen innostunut kokkailusta uudestaan löytäessäni tämän blogin, ihania ja helppoja reseptejä! 🙂

  10. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kiitos sinulle, parasta palautetta jos ruudun sillä puolella innostutaan kokkailusta! Ihanaa talven jatkoa sinulle!

  11. Salla 3 vuotta ago

    Ihana tuo teistä tehty Me Naisten artikkeli. Sai hymyn huulille ! Olette niin symppis ja hurmaava pari – ja varmasti kaiken onnen ansainnut. Aika mieletöntä <3

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Hienoa jos jutusta välittyi maainitsemasi asiat. Kiitos kauniista sanoistasi!

  12. Lotta 3 vuotta ago

    ihana pikkuvideo!

  13. nuunuu 3 vuotta ago

    Kiitos tästä reseptistä! Mulla on pitkään tullut ikäviä epäonnistumisia keittiössä, ja on syöty vähän harmistuneina pikkuisen tympeitä ruokia. Nyt natsasi helppoudella!

    Harvemmin jaksaa tosiaan odotella hellan luona kastikkeen kypsymistä, ja onkin vähän ihme etten ole aiemmin tullut edes ajatelleeksi laittaa sitä uuniin. Tehtiin pieniä fiilauksia artisokan sydämien ja punasipulin muodossa, ja heitin mukaan myös mascarponen jämät kaapista. Kastikkeesta tuli maukas ja pehmeä, valkosipuleista tuli ihanan täyteläisiä kokonaisina. Seuraavaan kastikkeeseen laitetaan lisää chiliä ja loraus punaviinietikkaa.

  14. S 3 vuotta ago

    Tätä syödessä tuli mieleen vain että miten jokin näin yksinkertainen voi olla niin hyvää. Kiitos!

  15. Kaisla 3 vuotta ago

    Mielettömän helppo ja maukas kastike! Tänään tulee laitettua loput kastikkeet pizzatäytteeksi.

  16. Tuija 3 vuotta ago

    Top kolmoseen meni tämä resepti samantien! Mahtavan makuinen soossi.

  17. Hanna 3 vuotta ago

    Kaunis kiitos teille kommenteista, tulin todella iloiseksi!

  18. Anu 3 vuotta ago

    Ihan mahtava resepti, kaikki tykkäsivät 🙂 lisää näitä Hanna!

  19. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kiitos Anu, uusin onkin jo tuossa tarjolla – jospa maistuisi!

  20. Helena Garlin 3 vuotta ago

    Yksi toivomus, eli voisitko kertoa säilyketoimaattien tölkin koon? Täällä Kanadassa saa tomaatteja useamman kokoisissa tölkeissä, siksi kysyn. Olettaisin, että yksi tölkki tarkoittaa tässä 19oz – onko näin?

  21. Mia 3 vuotta ago

    Tein tätä ja voi tajuton, että oli hyvää! Portobellopasta menee taatusti myös kokeiluun. Minkäköhän merkkistä pastaa suosit? Omasta mielestäni hyvä kuivapasta on parempi kun huono tuorepasta. Setaron pastaa noudan Helsingistä, sitä kun ei täältä Porvoosta saa. Tuorepastaa tykkään käyttää Lasagneen. Vielä vinkki sinulle jos et vielä ole kokeillut: Tsekkaa tammikuun VIINI-lehdestä Härkätatakin resepti, huh huh, että on hyvää!

  22. Jutta 3 vuotta ago

    Hiihtoloman ruokalista on haettu blogistasi ja ensimmäisenä kokeiluun meni Spagettivuoka. Mielettömän hyvää!! Huomenna vuorossa Dijon-kana.
    Kiitos herkullisista resepteistä!

  23. Jouni 1 vuosi ago

    Oikein hyvä pasta tuli! Yllättävää, kuinka kokonaiset suuretkin valkosipulinkynnet pehmenevät ja tulevat makeiksi alle tunnissa.

    Vuoan koko näyttää olevan tärkeä juttu näissä uuniruoissa. Käytin itse 35×32 cm vuokaa. Laitoin tomaatteja kolme (400 g) purkillista, mutta aika ohuesti kastiketta oli jo alussa. 40 minuutin jälkeen se oli kuivunut jo hyvin kuiviin – selvästi kuivemmaksi kuin mitä videolla näkyy.

    Ohjeen lämpötila on aika korkea. 225 ˚C on hiukan enemmän kuin mitä tyypillisten tarttumattomien pinnoitteiden lämmönkestävyydeksi luvataan (220˚C). Tämä kannattaa huomioida uunsivuokaa tähän valitessa. Onko lämpötilavalinnalle erityisiä syitä (esim. vaatiiko tomaatin paistuminen maukkaaksi näin kuumaa) vai säädelläänkö sillä ainoastaan kypsymisaikaa?

    Uunin valinta tomaattikastikkeen valmistamiseksi on kyllä hyvä idea, hellalla kattilassa tehdessä se roiskuu niin helposti. Uuniin vastaavasti jää roiskeita tämän jäljiltä 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*