Yhteistyössä Stockmann Herkku
Makumuistot lapsuuden maisemien häihin, valmistujaisiin ja hautajaisiin kulminoituvat hyvin voileipäkakkuun. Rakastin sitä skidinä, mutta enpä ole saanut maistaakseni pariin kymmeneen vuoteen. Voileipäkakku on tehnyt uuden tulemisen, mutta kaikki näkemäni ohjeet ovat samaa luokkaa karjalanpiirakoiden kanssa, pitäisi olla ehta martta, että osaisi ja ehtisi moisen vääntää. Monessa kotikeittiössä ei ole kulhojakaan niin montaa, että saisi tehtyä neljää eri täytettä. Yksi hyvä riittää, sanon minä.
Tartuin Stockan Herkun haasteeseen ja väsäsin leipämieheni kanssa maailman nopeimman voileipäkakun, joka valmistuu reippaasti alle tunnissa ja on herkkua. Mikä parasta, ei tarvita mitään monimutkaisia vaiheita eikä kymmenien tuntien vetäytymisiä, kunhan vaan kasataan, kumotaan ja vedellään kuorrutukset kakun niskaan ja voileipäkakku on valmis nautittavaksi. Jos villiyrttisuoni kuplii, voit heitellä kakun päälle takapihan litulaukat poikineen, itse revin päälle vesikrassia, oli niin nättinä siellä vihannesosastolla.
Tarvitset:
24cm irtovuoka, leipävuokakin käy
18 palaa vaaleaa vuoka- tai paahtoleipää, leikkaa kantit pois – kolmion muotoon leikatut leivät oli mielestämme helppo asetella vuokaan
Kreemi:
1prk (125 g) Cantadou Piparjuurituorejuustoa notkistettuna
1prk (250g) Valio pehmeä rasvaton maitorahka (tämän koostumus sattuu olemaan juuri täydellisen pehmeä ja paksu, siksi valitsin sen tähän, vaikka normaalisti kartan kaikkea rasvatonta)
2rkl dijon -sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää sitten alla olevat muut täytteet
Muut täytteet:
200g ohuen ohutta härän kylmäsavupaistia todella hienoksi silpuksi hienonnettuna
1prk / 125g cocktailkurkkuja tai maustekurkkuja hienoksi silputtuna
puntti hienonnettua ruohosipulia
n. 1,5-2 dl maitoa kostukkeeksi
Asettele vuokaleivät irtovuoan pohjalle ja kostuta leipäkerros kevyesti maidolla. Levitä kerros täytettä leipien pääälle ja kokoa sen jälkeen taas leivistä oma kerroksensa. Kostuta taas maidolla ja levitä loput täytteet, lisää vielä kolmas kerros leipiä ja kostuta, kippaa sitten rivakasti irtovuoka leikkuulaudalle ja irrota vuoka. Jos pingotat alussa vuoan pohjalle kelmun, se auttaa sinua tässä vaiheessa.
Kuorruta voileipäkakku alla olevan ohjeen mukaan tehdyllä kuorrutteella, koristele mielesi mukaan. Kinkkurullat eivät itseäni säväytä, joten jätin ne sinne 80-luvulle. Tarjoa voileipäkakku heti. Se säilyy jäääkaapissa muutaman tunnin, mutta on parasta nautittuna samana päivänä.
Kuorrutus:
1prk (125g) Cantadou Piparjuurituorejuustoa
2prk (250g) Valio pehmeä rasvaton maitorahka
suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki kulhossa ja levitä kakun päälle lastan tai vaikka juustohöylän avulla.
Maistui hälle, maistui mulle. Ja täytteeksi voit ladata juuri sitä mistä itse pidät, joten kakku on aina itselle mieleinen.
Ihanaa valmistujaisviikonloppua!
11 kommenttia
-
Ihana, tätä teen kohta ja varmasti sata kertaa sen jälkeen!
-
Ja täytteeksi voit ladata juuri sitä mistä itse pidät, joten kakki on aina itselle mieleinen. Joskus työskentelin ala-asteella, on jäänyt päälle huomauttaminen yhdenkin kirjaimen virheestä tai ehkä se kuuluukin olla kakki eikä kakku. Ihanaa kesää ja loppuodotusta!
-
Author
Haha! No ei sen tosiaan kuulunut olla i-kirjaimella, kiitos korjauksesta!
-
-
Tätä pitää kokeilla! Näyttää hyvältä ja ihanan helppo resepti!
-
Tohditko syödä tuorejuustoja, vaikka pastoroituja ovatkin? Ei suositella. Itse myös raskaana kolmatta kertaa ja tämä aina mietinnän aihe, en muista enää edellisestä miten tein kun 4 vuotta aikaa 😉
-
Author
Tohdin syödä tuorejuustoja, salmiakkia, inkivääriä, pellavansiemeniä jne…
Olen sitä mieltä, että jos noita suosituksia (jotka yhä vaan ovat suosituksia tähän hetkeen ja tälle kansalle) noudattaa kirjaimellisesti, on sama lakata elämästä ettei vaan mitään pahaa tapahdu.
Eilen nautiskelin illallisen kanssa pienen lasillisen jääkylmää valkkaria ja ai että maistui hyvältä! Pääasia lienee pitää järki ja kohtuus kädessä, kaikessa. Muulloinkin kuin raskausaikana 🙂 -
Järki ja kohtuus, paitsi tietysti listeriavaara lienee kalan kohdalla todellinen. Tuorejuustossa sitä tuskin on. Piparjuurikin muuten on ”kiellettyä” raskausaikana.
Terv. 5 viikkoa synnytyksestä
-
Author
Raakaa kalaa nyt ei ole tehnyt niin kovasti mielikään, ja paikat joissa syön kasvissushia on kyllä harvassa – tarkkana saa olla, mutta hysteriaan en jaksa itseäni (saati esikoisiaan odottavia) lietsoa, heh. Ai piparjuurikin? Tuossa juustossa sitä lienee 1%, joten eiköhän tämäkin mene meikän sihdistä läpi.
-
-
Ja niin, Jäävuoren huippu on ehkä paras kirjaostos ikinä. Jokaista reseptiä tekee mieli kokeilla, todella harvinaista.
-
Author
Kiva kuulla! Se on kyllä mainio kirja, itsekin käytän useita kertoja viikossa.
-
-
Raskaudenajan ravitsemussuosituksista sen verran että kiistatta aina sikiötoksisia ovat monet lääkeaineet, huumeet, kohtuuton määrä alkoholia ja ruoka-aineista esim.maksa A-vitamiinin takia. Monet ns.kielletyistä aineista perustuvat kuitenkin mahdollisiin riskeihin, esim. eihän se kylmäsavulohi itsessään sikiötoksista ole vaan siinä mahdollisesti, joskin epätodennäköisesti piilevä listeriabakteeri. Tolkku kaikessa; ei sitä kylmäsavulohta tarvitse joka päivä mättää mutta ei se neuroottinen välttäminenkään lasta vakuuta tai parempaa äitiä tee. Olen itse huomannut että jos haluaa sääntöjä tarkkaan noudattaa niin ei voi syödä missään kodin ulkopuolella koska aina on joku voinut jättää salaatit pesemättä. Tämä muodostaa mielestäni kohtuuttoman vaivan pieniin riskeihin nähden. Jos joku näin haluaa tehdä niin
fine. Jokainen tehnee oman omatuntonsa mukaan jos on terve järki.