Valintojen maailma

Valintojen maailma
4.1.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila, yleinen

Viimeisen viiden kuukauden aikana aikakäsitykseni on muuttunut merkittävästi. Vaikka olemme molemmat olleet yrittäjiä jo pidemmän aikaa, voin omasta puolestani sanoa, että olen vasta nyt tajunnut sen, miten tärkeä valinta se on ollut itselleni lasten ja ajankäytön suhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En sano, että päivätyö olisi huono asia ja en epäile, ettenkö vielä jossain välissä tulisi tekemään niitä, kun oikeanlainen työ osuu kohdalle ja aika on oikea. Yrittäjänä olen saanut olla osallisena tärkeänä aikana lastemme elämää. Sain pitää isyysloman ja kaksosten takia pidennetyn vanhempainvapaan Hannan kanssa samaan aikaan ja tällä on ollut suuri merkitys siihen, että arkemme toimii tällä hetkellä niin hienosti. Olemme saaneet yhdessä rakentaa rutiinimme – päivätyössä tämä tuskin olisi ollut mahdollista. Tai ainakin se olisi ollut hyvin erilaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arjen eri osa-alueiden aikataulutus on ollut näin helpompaa. Osan asioista olen pystynyt aikatauluttamaan ja osa on ollut pakko, mutta suurin osa, kuten esimerkiksi juoksu tai monet omat menot on pitänyt hoitaa silloin, kun hetki on siihen paras. Tämä ei ole ollut mitenkään helppo homma ihmiselle joka rakastaa aikataulutusta.

joonas_laurila_ja_pojat_4 joonas_laurila_ja_pojat_2 joonas_laurila_ja_pojat_1

Nyt kun olemme siirtyneet vuoden 2017 puolelle ovat ajatukseni kirkastuneet arjen suhteen entisestään. Koska kaikki on lähtenyt niin loistavasti käyntiin veljesten kanssa tällä järjestelyllä, niin miksi emme jatkaisi sitä? Luovitaan eteenpäin ja nautitaan tästä hetkestä, kun se on vielä mahdollista. Mietitään tilannetta sitten uudestaan, kun tarve siihen syntyy ja kun Hanna palaa satasella töihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä syötän lapset aamulla ennen aamulenkkiä ja vaihdan mielummin vaippoja palaverien, töiden ja juoksujen lomassa. Säilyy balanssi perheessä ja onhan se kiva breikki päivään, kun pääsee ensin antamaan sosetta näin iloisille pojille ja sitten vaihtamaan vaippoja. Ja sulaahan se sydän, vaikka olisi kuinka rankkaa, kun kotiin tullessa saa vastaansa tämänlaisia ilmeitä. Pitkin päivää.

Yrittäjänä ei ole aina helppoa, mutta tällä haavaa yrittäjyyden positiiviset puolet vievät helposti voiton negatiivista.

joonas_laurila_ja_pojat_12

 

2 kommenttia

  1. Riikka 5 vuotta ago

    Kiva kun Joonas kirjoittelet myös tänne! Olitte yhtä aikaa naikkarilla minun kanssa, joten siksikin hauskaa seurata teidän elämää. Meidän poika syntyi 11.8.2016.

    • hanna 5 vuotta ago

      Hauskaa! Ollaan siis melkolailla samassa vaiheessa vauvojen kanssa. Ihanaa pakkaspäivää ja parasta vuotta 2017!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*