Tuoksujen tyyssija

Tuoksujen tyyssija
17.10.2016 Hanna
Kategoriat: koti, yleinen

img_7883
Jaan Joonaksen kanssa yhteisen rakkauden tuoksuihin. Käytämme yhteisiä pipoja, takkeja, neuleita, huiveja ja arvasitte oikein, myös joitakin tuoksuja. Näppärää.

Uusin tulokas on Artekista, ostin tuoksun hänelle lahjaksi jonain kauniina päivänä kun olin saanut nukkua kahdeksan tuntia putkeen. Tuoksussa on puuta ja tupakkaa, tummia sävyjä ja mystiikkaa. Lainaan tätä toisinaan itsekin kun tilanne sitä vaatii.

Dior Homme on lopussa, sitä tulee hankkia lisää – sen käyttöaika on joulukuusta helmikuuhun. Syntinen, ja juuri siksi ihan ehdoton olla olemassa.


Byredon Gypsy Water on rakkaimpani, siitä en luovu. Onneksi ei tarvitse, sitä kun saa Lahdesta. Migreeniin taipuvaisena jätän makeat tuoksut muille, Stella McCartneyn tuoksuista Stella on kulkenut messissä jo kauan. Siitä ei tule pääkipua, se on turvallinen kuin isoäidin neuloma pari villasukkia.
Tuoksu jota Joonas kantoi kun olimme ensimmäisillä treffeillä jääköön salaisuudeksi. Pullossa on taikaa.

img_7881 Tuoksukynttilöissä tuntuu pätevän tämä iänikuinen kaava, että halvalla ei saa hyvää. Parhaat kynttilät löytyy ehdottomasti Proloquesta, liki yhtä ihanaa kuin itse tuoksu, on putiikin omistajan tarinat tuoksujen takaa. Voisin kuunnella ja tuoksutella loputtomiin. Syksyn uusi kynttilä on tuo etualalla näkyvä Jardins d’Ecrivains’in Dickens -niminen kynttilä, jossa on kokoa ja tuoksua vaikka muille jakaa. Jättiläinen saattaa kestää maltillisella polttamisella jopa joulukuulle asti. Kallista, mutta kestävää. Tämäkin kaava on usein totta.

img_7882

Yksi kuvan kynttilöistä on nimetty hotellin mukaan, jonne matkaamme häämatkalle ensi kuun alussa. Papukaijamerkki hänelle, joka hoksaa.

Stella toi liljoja ja kahvia, nyt kun mietin, niin lempituoksuja nekin.

8 kommenttia

 1. Satu 5 vuotta ago

  Ihana postaus ja nurkkaus on nätisti laitettu. Saanko udella mistä peili on hankittu? Kivan erilainen.

  Muutenkin teillä tosi nätti koti mitä taustalta usein tiirailen.

  Ihanaa syksyä

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Kiitos! Peili on Artekista, Piet Hein Eek’in designia. Kaunista syksyä sinulle myös!

 2. Ritva 5 vuotta ago

  Lontoossa on hotelli nimeltä Charles Dickens 😉
  Ihanaa lomaa teille, olette sen varmasti ansainneet.

 3. Oih, mä olen ihan hulluna tuoksuihin. Rakastan tuoksuja! Niin parfyymeitä, kuin muitakin tuoksuja. Minusta tuntuu, että elän niillä, ne ovat kuin mystistä polttoainetta minulle; meri, kukat, nahka, kahvi, yrtit, kesä, talven kirpeä pakkanen…
  Tuo Stella on minullakin ollut vuosikausia ja Byredon Gypsy Water on myös ikisuosikkini. Yleensäkin kaikki mausteiset ihastuttavat minua, liian raikkaat vesituoksut ei.

 4. Anna 5 vuotta ago

  Hei, sattuipa aihe mielenkiintoiseen aikaan. 31.10 on alkamassa valtakunnallinen allergialiiton kampanja, tuoksuton viikko. Kannustaisin viikon myötä, erityisesti bloggaajia pohtimaan tuoksuasiaa ja ehkäpä kirjoittamaan siitä. Minäkin rakastin tuoksuja, tekstisi olisi voinut olla kynästäni vielä vuosi sitten, mutta lähipiirissä tapahtui niin paha, sairastuttava tuoksu- ja hajuherkistyminen, että olen joutunut laittamaan oman ”tuoksu”elämän remonttiin. Eli olen tullut erittäin tietoiseksi tuoksuista. Tuoksuherkkyys on valitettavasti yleistymässä ja hyvätkin tuoksut voi sairastuttaa. Kannustan kokeilemaan tuoksutonta viikkoa!

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Elin raskausaikana melkein tuoksuitta, samoin mieheni. Lähipiirissä on tuoksuyliherkkiä eli tuttu teema. Tuoksuton viikko on loistoidis, mukana ollaan!

 5. didi 4 vuotta ago

  Missä Standardia myydään? Tuoksuttelin joskus aikoinaan tätä design-messuilla ja siitä asti on ollut epäsäännöllisen säännöllisesti mielessä. Artek myy omassa myymälässään Keskuskadulla?

  Kiitos kaunis vastauksesta ja valoa marraskuuhun!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Joo, Keskuskadun Artekista ostin! Kivaa joulun odotusta sinulle 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*