Tonnikalapasta

Tonnikalapasta
9.1.2016 Hanna
Kategoriat: pastalista, ruoka, yleinen

hannag tonnikalapasta pastalistaSitruuna ja anjovis on kavereita, samoin valkosipuli ja chili. Kapris ja tonnikala hengailee samoissa piireissä, joten koko jengi on koossa. Teen tonnikalapastaa, mieheni inhokkiruokaa!
Tein tämän totta puhuen siksi, että olisin saanut kelkkansa käännettyä. Kuinka kävi? Sitä sinun pitää malttaa odottaa postauksen loppuun.

Tonnikalapasta neljälle
n. 360 g pastaa
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 kokonainen punainen chili pilkottuna
1 rkl kapriksia huuhdeltuna ja paloiteltuna
6 kpl anjovisfileitä paloiteltuna
1 sitruuna, käytä mehu ja raastettu kuori
purkki tonnikalaa öljyssä (MSC-merkittyä)

hannag tonnikalapasta pastalista

Suolaa pastavesi ja kun se kiehuu, heitä mukaan spagetit. Valmista sitten kastike.
Avaa tonnikalapurkki ja valuta tonnikalapurkin öljy paistinpannulle, kuumenna öljy keskilämmöllä ja heitä joukkoon chili, valkosipulinkynnet, kaprikset ja sardellifileet. Sananen anjoviksesta: käytä kasviöljyyn, mieluiten oliiviöljyyn säilöttyjä suolattuja anjovisfileitä, jotka Suomessa myydään harhaanjohtavasti nimellä sardelli. Varo sillejä ja kilohaileja makeassa mausteliemessä. Alla olevassa kuvassa omat suosikkini, joita minulla on tälläkin hetkellä jääkaapissa muutama purkki. Ihania kuuden minuutin kananmunan kaverina viikonloppuaamuisin.

hannag tonnikalapasta pastalista
Pasta alkaa olla valmista, kaada vesi pois ja säästä siitä mukillinen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannulle. Kääntele, lorauta mukaan keitinvettä jos pasta tuntuu kovin kuivalta. Nostele joukkoon tonnikala ja anna olla pienen tovin hellalla, pyörittele sen aikaa, että tonnikala lämpenee. Purista pastan päälle sitruunan mehu, raasta halutessasi mukaan myös kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla, nauti.

hannag tonnikalapasta pastalista

No miten kävi kun mies maistoi? ”Hmm, joo on se ihan ok. Ei mun suosikki vieläkään, koska en pidä anjoviksesta.”

Vielä minä hänet käännytän.

11 kommenttia

  1. Anniak 4 vuotta ago

    Gnaaah, kaikkia ihania pastareseptejä juuri sinä kuukautena, kun olen luvannut välttää vehnää! Ainakin helmikuun alun ruokalista on jo selvillä.

  2. Kaneli 4 vuotta ago

    Hmmm…ymmärrän täysin, ettei tonnikalapasta sardelleineen maistu. 😉 Minun mielestä, silloin pastassa on liian voimakas kalan maku. Kokeilepa tonnikalapastaa mustien oliivien kera, josko se uppoaisi? Ainoa tapa, jolla itse voin syödä tonnikalapastaa, sillä siinä oliivien voimakas maku peittää sopivasti tonnikalan maun.

  3. Hanna 4 vuotta ago

    Voi ei, kiusaan sinua pastaohjeilla – mutta hei, kuten mainitsit, ensi kuussa ja loppuvuonna on sitten aikaa herkutella.

  4. Author
    hanna 4 vuotta ago

    Kiitos vinkistä Kaneli!

  5. Maiju 4 vuotta ago

    Hei Hanna, kuinka monelle nämä reseptit ovat, kahdelle vai neljälle? erityisesti kiinnostaa pastalistalla oleva carbonara, jota ajattelin kokata huomenna.

  6. Tiina 4 vuotta ago

    Hei!
    Kiitos ihanista ohjeista. Jos olisin nuori ja taitava laittaisin kuvat annoksistani instagramiin mutta harmillisesti olen vanha ja osaamaton, joten tyydyn nautiskelemaan ja jakamaan suussasulavat annokset oman ukkoni kanssa.
    Kiitos, kun kirjoitat!

    • Author
      hanna 4 vuotta ago

      Kiitos kun kommentoit, nautinnollista alkuvuotta teille molemmille!

  7. Tätä voisinkin huomenna kokeilla, saas nähdä mitä meidän lapset tykkää. Lohipastasta he nimittäin tykkäsi tosi, tosi paljon joten kiitos reseptistä, siitäkin!

    Hei muuten oli pakko tarkistaa toi anjovis-juttu kun täällä Ruotsissa kanssa ne lasipurkilliset on sardeller ja ansjovis sitten ne lötkyt mausteliemileiriläiset. Ja näin sanoo wiki: Ansjovis är en fiskkonserv som i skandinaviska länder oftast görs av skarpsill. Den äkta fisken ansjovis säljs under namnet sardell. Eli nyt voi dumpata anjovikset ja käyttää sardelli-sanaa tästä lähtien niin usein nyt kun sitä tekee mieli käyttää 🙂

    • Author
      hanna 4 vuotta ago

      Lötkyt mausteliemileiriläiset, haha! Ihana termi! Parasta viikonloppua sulle ja pojillesi!

  8. Ee 4 vuotta ago

    Tää oli sairaan hyvää ja meillä mieskin tykkäs! En tiedä olikohan maun salaisuus siinä, että kaupassa sattui olemaan vain yhtä ja ainoaa, helkutin kallista sardellia.. 😀 Mutta jes, taas yksi uusi simppeli ja nopea luottoresepti!

  9. Anu 4 vuotta ago

    Meillä syödään tonnikalapastaa, mutta ilman anjoviksia, taidan seuraavalla kerralla koittaa tätä reseptiä, kiitos vinkistä! 🙂
    Saanko udella, mistä miehesi alimmassa kuvassa näkyvä adidaksen collegepaita on hankittu, näyttää hauskalta 🙂

Kommentoi artikkelia Maiju Click here to cancel the reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*