Termarikaffet metsässä

Termarikaffet metsässä
5.11.2016 Hanna
Kategoriat: kaksoset, yleinen

Kurvasimme mummolaan menneenä viikonloppuna. Äitini teki karjalanpaistia, joka vielä lämmitteli uunissa. Nappasimme mukaamme pussillisen pullia ja termarillisen kahvia ja käppäilimme metsään koko porukalla. Joonaksen huppu oli niin tehokas äänieriste, ettei hän kuullut puoliakaan mitä hänelle juttelin. Taisin enimmäkseen ilakoida harmaudesta, en ole ruskan suurin ystävä. Odotan jo lunta ja pakkasta, että pääsisi toppatakissa pulkkamäkeen. Olisi huippua kun pääsisi pilkille, Kainuuseen! Siitä se ajatus lähti, kävelystä metsässä. Päätimme matkata talven tullen minun mummolaani, vaiheilemme tosin yhä logististen haasteiden kanssa. Juna, lentokone vaiko auto. Keskimmäinen taitaa olla se paras vaihtoehto, kärsivällisyys kun ei ole samoilla käyrillä kuin poikien muu kasvu.

Mustan ystävä on löytänyt vaihtoehtoja rajoittuneeseen värimaailmaansa, tykästyin tähän malliin ihan hulluna, ennen kuin tehdas oli sitä vielä saanut myyntiin. Bugaboon Weekender ilahduttaa ulkonäkönsä lisäksi toimivuudellaan. Ei pysähdy oksiin, risuihin eikä mättäisiin vaan kulkee ketterästi kuin mikä. Mukana tuli myös tyylipuhdas viikonloppukassi, jonka nieluun mahtuu retkikamat taikka vauvojen viikonlopputarpeet.

Esikoinen kiipesi puuhun kuvaamaan, eri kuvakulmat kiinnostavat. Sellaista se on kun kasvaa, opitaan katsomaan asioita eri perspektiiveistä. Pitäisi ottaa lapsista enemmän mallia, ensi kerralla kiipeän itse mukana.
Bugaboo Weekender -vaunut ja Stokken kantoreppu saatu

10 kommenttia

 1. Eloveena 6 vuotta ago

  Ihanaa, että kannatte lapsianne. Jos aiotte vielä pitkään kantaa, niin kannattaa satsata kunnon ergonomiseen reppuun (Tula, Wompat, Manduca…). Silloin kun painoa alkaa kertyä, niin kantajakin jaksaa paremmin, eikä muksun tarvitse roikkua haaroistaan.
  On muuten muhkean lämmin takki miehelläsi. 🙂

  • Joonas Laurila 6 vuotta ago

   Kiitos Eloveena,

   Tarkoituksena on kyllä kantaa vielä pidemmän aikaa ja omasta mielestäni Stokke on toiminut varsin mainiosti. Uudessa mallissa on tosi paljon säätömahdollisuuksia ja lapset tuntuvat tykkäävään niistä kovinkin paljon.

   Yt,
   Joonas

 2. Siiri 6 vuotta ago

  Ihanaa, kun bloggailet teidän arjesta ja perheestä. Itse en ole ruuan ystävä, joten ilolla palailen tänne lähes päivittäin odottamaan jo uutta postausta ja nyt viime aikoina olen ilokseni saanut huomata, että blogi aiheet käsittelevät muitakin kuin ruokareseptejä, joten kiitos siitä:)

  Voisitteko joskus Joonaksen kanssa tehdä postauksen teidän rakkaustarinastanne, kuinka se sai alkunsa ja kuinka se eteni. Myös juoksu ja muut treenipostaukset ovat aina tervetulleita:)

 3. HennaH 6 vuotta ago

  Hei, täytyy nyt kyllä kommentoida Eloveenalle, että olen kantoreppujen suhteen aivan eri linjoilla. Minulla kokemusta sekä Manducasta, Stokkesta että BabyBjörnistä. Ergonomisiksi kutsuisin näistä lähinnä Stokkea ja BabyBjörniä. Ei meillä ainakaan lapset ole Stokkessa ja BabyBjörnissä haaroistaan roikkuneet 🙂 Manducaa en itse pystynyt käytännössä lainkaan käyttämään (niskat, hartiat) eivätkä lapsetkaan siinä viihtyneet paitsi sitten isompina selän puolella.

 4. mariaelina 6 vuotta ago

  Miten kauniit vaunut. Ihailin jo Bugaboon sivuilla ja näissä kuvissa ovat vielä kauniimmat.

  Olisin halunnut meillekin Donkeyt (lapsilla vuoden ikäero), mutta se kaatui etupyöriinsä. Mies kun ei uskonut niillä pääsevän lumessa mihinkään (siis kunnon lumessa, kun lumiaura ehtii paikalle vasta iltapäivällä ja menossa on oltava jo aamusta). Siksi meillä on Bumbleride. Edelleen kyllä noiden vaunujen perään haikailen, joten olisi mahtavaa kuulla kokemuksia talvimenosta, jahka niitä enemmän ehditte saada.

  Iso kiitos blogistanne – teidän asenteenne on mahtava. Siitä saa omaan yrittäjä-lapsiperhe -arkeensa lisää virtaa.

 5. Eloveena 6 vuotta ago

  Björnissa ja Stokessa on kannettavalle lapselle se huono puoli, ettei niissä pääse selkä kaarelle kuten pienelle lapselle kehityksenmukaisesti pitäisi päästä. Selkä joutuu suoristuessaan liian kovalle rasitukselle jota vielä korostaa kantajan kävely. Myöskään lonkkien luontainen ”sammakkoasento” ei toteudu niissä. Kannattaa tutustua aiheeseen:
  http://hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/prevention/baby-carriers-seats-and-other-equipment/

  Sekä miettiä ”how would you rather spend an hour?”:
  http://www.megganmamma.com/2013/11/01/why-id-never-put-my-baby-in-a-baby-bjorn-carrier/

 6. xyz 6 vuotta ago

  Parilla työkaverillani on pesukone syttynyt kesken pyykinpesun, yhdellä työksverilla syttyi astianpesukone. Kannattaa tarkistaa vakuutussopimuksista mitä mieltä vakuutusyhtiön on yksin päälle jätetyistä pesukoneista, yleensä ne on kielletty.

  • Author
   hanna 6 vuotta ago

   Onpa sun työkavereilla hurjan huono tuuri! Joo, olen ollut yhteydessä vakuutusyhtiööni.

 7. Kippuralla 6 vuotta ago

  hmm, samalla lailla renkaat on tuplina bumbleriderissä kun donkeyssä, en ihan nyt ymmärtänyt tuota yhtä kommenttia 😀

 8. mariaelina 6 vuotta ago

  Kippuralla: kommenttiani ei ollut tarkoitettu ilkeäksi, vaan nimenomaan toivon Donkeyn pyörien toimivan lumessakin. Donkeyn pyörät eroavat Bumbleridesta niin, että niiden päällä on ”lokasuojat”. Olen omistanut toisen valmistajan vaunut, joiden etupyörien päällä oli vastaavat. Tuolloin lokasuojan ja pyörän väli pakkautui aina täyteen lunta, eivätkä pyörät enää pyörineet lainkaan. Tämä siis heti, kun lumi oli muuta kuin kevyttä puuteria. Siksi emme Donkeya uskaltaneet ostaa, vaikka edelleen sen perään haikailenkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*