Terkkuja keittiöstä, keittokirjan kuvausten kulisseista

By in ruoka

hannagkokkaa15Hektinen viikko takana, viime yön 11 tunnin unien jälkeen sain taas koneenkin auki ja halusin tulla kertomaan vähän kuulumisia teillekin.

Näistä syntyi Tahdon olla sulle hellä -nauriit. Miten nauriista voi tulla näin hyviä? Kerron kyllä.

Laastareitta ei selvitty, veitsilaatikon siivoaminen on huomattavasti paljon vaarallisempaa kuin veitsen kanssa työskentely.
hannagkokkaa4hannagkokkaa3Illat istuin koneella tulkitsemassa muistiinpanojani, osa selkeitä, osa hyvinkin kryptisiä. Ne hankalasti tulkittavat ovat muotoa:

hannagkokkaa24

hannagkokkaa20Hän on syy siihen, että tämmöinen rupeama on mahdollinen. Kiitos rakas Joonas.

Kaikki muutkin apukädet ovat olleet tarpeen, kiitos vielä tätä kautta jokaiselle meitä auttaneelle. Ansioistanne pysymme aikataulussa ja järjissämme.

Järkkäämme vielä yhdet isot bileet pöytämme ympärillä, ystävät on valjastettu mukaan juhlaan – onni saada heidät mukaan kirjaan ja sitä kautta muistoihin, jotka jäävät seuraaville sukupolville. Polvesta puheen ollen, mulla on aivan saakelin kipeä polvi, ollut jo viikkoja, mikähän piru sitä riivaa. Mirella, jos luet tätä niin etsitkö mulle ajan ensi viikolle, pitää päästä hoitoon!

hannagkokkaa11Luomukananmunia kului yli 80 kappaletta kuuden päivän aikana.

hannagkokkaa8hannagkokkaa7Munahommia päätyy kirjaan just sopivasti, syksyllä sinunkin ruokapöydässäsi, toivon.

hannagkokkaa12Electrolux on mukana kirjassa sponsorina, tältä uunilta ei älliä puutu, ihan käsittämättömän mahtava. Palailen aiheeseen, kun saan vielä lisää kokemusta kaikista toiminnoista. Höyrytoiminto on mieletön, avaa ihan uusia mahdollisuuksia.

hannagkokkaa13hannagkokkaa2Tästä fisusta taisteltiin. Kokonainen kala tuntuu monesta vaikealta haasteelta, olen kuullut. Tein tämän yksilön pannulla, eikä mennyt yli kahdeksaa minuuttia.

Broileri vaati valelua osakseen, vieressä lepäävä peruna-tomaattigratiini on ehkä maailman ihanin.

hannagkokkaa19hannagkokkaa17Ja tämän alakuvan beurre blanc sai mut itkemään. Ei pelkästään makunsa takia, tarina on kokonaisuudessaan kirjassa.

hannagkokkaa5hannagkokkaa6OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvausten osalta ollaan liki loppusuoralla, pitää muistaa juhlia myös välietappeja. Jääkylmä Ruinart oli mainio tapa juhlistaa tätä saavutusta.
Ensi viikolla pelkkää naputtelua koneella, sitä seuraavalla kuvataan loput.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinne teille, ja kiitos kaikille Instagramissa projetia seuraaville, kommenttejanne on ihana lukea!

Kuvat Antti Mutka (paitsi oma kämäinen reseptikuvani)

11 kommenttia

 1. Saaraa 4 vuotta ago

  Mä odotan kirjaasi niin innolla! Tuntuu kuin olisin jämähtänyt keittiöhommissa. Rakastan ruuanlaittoa ja varsinkin kesällä sekoan tuoreista vihanneksista ja mauista, mutta silti koen toistavani samaa. Inspiroidun jo niin näistä jutuista! Kiitos! Tsemppiä loppurutistukseen! Nautitaan elämästä❤

 2. Kirsi 4 vuotta ago

  Hei, ihana Hanna-kokki!
  Uskomaton, kodikkaan raikas tunnelma keittiö-/ruokakuvissasi. Kunpa kaunis ja seesteinen broileri-tomaatti-peruna-kuva tulisi mukaan kirjaasi. Kuvat teksteineen nostivat taas niin veden kielelle, että huh, huh. Ei harmita edes syksyn tulo sitten aikanaan, kun kuola valuen odottelen vain huippukirjaasi.

 3. ”Pitää muistaa myös juhlia välietappeja”, niin ihanasti sanottu, ja niin totta!
  Olen innolla ja kuola poskella seurannut projektia. Kirja tulee olemaan keittiöni sulostuttaja ihan varmasti.

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Olen niin otettu jos kirja pääsee sulla kovaan käyttöön, ihana Reetta!

 4. Heli 4 vuotta ago

  Hei Hanna ja family!
  Tuli inspiroivan hyvä fiilis jälleen postausta lukiessa. Mielenkiinnolla odotan tulevaa kirjaa.
  Jotenkin sulauduin tämän jutun matkaan.
  Hymyssä suin aloitan nyt päivällistä tekemään perheelleni…kiva, kun olet ja olette!
  Iloa ja reipasta mieltä loppurutistukseen!
  -Heli Turusta

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos terveisistä, kaikkea kaunista sinulle ja perheellesi, syksyllä toivottavasti tavataan, kirjan sivujen välityksellä ainakin. 🙂

 5. Odotan tätäkin kirjaasi innokkaasti, ja on ollut mahtava seurata prosessia. Sellaiset keittokirjat, joissa on tarinoita mukana, ovat ihan parhaita!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Ihana kuulla, Marjukka, että venailet sinäkin kirjaa. Saan niin paljon draivia näistä kommenteista, kiitos kun jaksoit näppäillä terveiset. Kaunista kesää!

 6. Minna 4 vuotta ago

  Ihanaa, mahtavaa, nauris- reseptiä tulossa! En malttaisi odottaa syksyyn (vai milloin tämä kirja ilmestyy) kirjan ilmestymistä.
  Ihan kaikkea parasta sinulle ja perheellesi!

 7. Nelli 4 vuotta ago

  Ihana kuulla, että uutta kirjaa pukkaa! Toivon ja uskonkin, että sieltä löytyy apu ja innoitus meidän perheen kokkailuihin.

  Tuosta höyrykypsennyksestä haluaisin kovasti lukea ohjeita ja vinkkejä. Meillä on juurikin Electroluxin höyryuuni, mutta en ole osannut käyttää sitä muuhun kuin kalan kypsennykseen. Olen kuullut muiltakin, että höyrykypsennys on huippu, mutta mitä kaikkea sillä voi ja kannattaa tehdä?

  Työniloa kirjaprojektiisi, ja ihanaa kesää teille kaikille!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Höyryuunista lupaan raporttia, kiitos toiveesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*