Joonaksen terkut altaalta ja lähimaastosta

Joonaksen terkut altaalta ja lähimaastosta
28.6.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila

Onhan se lasten kanssa matkustaminen erilaista, mutta kymmenen päivän perusteella ihan yhtä hauskaa kuin muutkin lomat. Kaikelle on paikkansa ja meille tämä reissu on ollut jo nyt juuri sitä, mitä tarvitsimme.

HannaG_Villada_7 HannaG_Villada_2

Olen iloinen, että päädyimme lopulta lomavalinnassa Portugaliin ja Cascaisiin. Elämä Atlantin rannikolla on vain niin erilaista kuin leppoisalla Välimerellä. Se on samaan aikaan pelottava ja hypnoottinen ja on ollut mahtavaa seurata, miten sää saattaa muuttua päivän aikana moneen otteeseen. Alun helleaaltoa lukuunottamatta sää on ollut todella hyvä ja voin helposti suositella aluetta pienten lasten vanhemmille, tulittepa lasten kera eli ilman.

Ollaan päästy tekemään niin monia uusia juttua poikien kanssa ja huomattu, miten helposti kaikkeen oikeastaan löytyy ratkaisu, kunhan vain jättää stressaamisen vähemmälle. Pojat ovat esimerkiksi monipuolistaneet ruokavaliotaan niin ravintoloissa kuin huvilalla ja syventäneet suhdettaan veteen.

HannaG_Villada_5
HannaG_Villada_4

Ensimmäinen ravintolareissu Furnas do Guinchossa oli ihan mahtava, kun tarjoilija ihmetteli, että miksi olimme tuoneet pojille omat ruoat, kun heillä oli leipää ja niin mahtavaa kasvissosekeittoa. Kannatti, koska tilasimme sen ja pojat söivät sen suuremmalla ruokahalulla kuin minä Levainin leivän.

HannaG_Villada_1

Toki välillä on ollut haasteitakin esimerkiksi lämmön kanssa, mutta onneksi lomalla on ihan sama milloin nukkuu. Ei pidä olla liian tarkka mistään niin kaikki menee juuri niin kuin pitääkin.

HannaG_Villada_3

Koska hotellit ovat Hannan intohimo ja minulle uudet kaupungit, päädyimme viettämään reissun muutaman viimeisen päivän Lissabonissa ja hotelli Tivolissa. Mutta siitä ja koko reissusta lisää myöhemmin, nyt on aika painua takaisin altaalle nauttimaan viimeisestä päivästä täällä.

HannaG_Villada_6

Bugaboo Bee5 rattaat saatu 

7 kommenttia

 1. Lisa 5 vuotta ago

  Moi! Ihana loma teillä! Käytittekö pojilla aurinkorasvaa vai olivatko varjossa?

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Hei Lisa, ei rasvoja vaan varjoja. Ihanaa ja aurinkoista kesää sinulle!

 2. Katariina 5 vuotta ago

  Olenko ymmärtänyt oikein, että teillä on lomalla oma autokuski ja lapsenvahti? Oma lapsenvahti lapsille, kun olette lomalla? Siis miksi? Miksi ette itse hoida lapsianne?

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Moikka Katariina. Olet valitettavasti ymmärtänyt väärin, koska oltiin reissussa ihan vaan laajennetun perheen kera ja siitä saatiin lisäkäsiä poikien hoitoon. Ja mitä tulee autoon niin Portugalissa kuskin, eli paikallista taksia vastaavan käyttö aina kun tarvitsee tulee halvemmaksi ja paikallistietämys on ihan korvaamaton. Sen tulimme myös me huomaamaan pariin otteeseen. Kiitos huolenpidosta ja kivaa kesää!

 3. Kirsi 5 vuotta ago

  Heipä hei, Joonas!
  Voitko antaa vinkkejä liikkumisesta Lissabonissa, syömisestä ym? Olen sinnekin toivonut joskus lennähtäväni.
  Tervetuloa vilpoisaan Suomeen!
  Kirsi

  • hanna 5 vuotta ago

   Kiitos viestistäsi, Joonas tekee aiheesta oman postauksensa huomiseksi.

 4. Kata 5 vuotta ago

  Löytyiskö teiltä taas treeni vinkkejä ja kröm.. laihdutusvinkkejä yms….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*