Taivaallisen salaatin tähtinä päärynä ja sinihomejuusto

Taivaallisen salaatin tähtinä päärynä ja sinihomejuusto
3.4.2017 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKerroin aiemmin Instan puolella, että seuraava kustantamamme keittokirja on Satu Koiviston käsialaa. No Tofu Publishing on innoissaan, mahtavaa palata sorvin ääreen kun ensimmäinen opus työpöydälläni on juuri tämä!

Gastronaatti 2 saapuu kauppoihin loppukesällä. Pieteetillä ja mahtavalla tiimillä tahkottava ruokirja tulee olemaan aikansa klassikko, sanokaa minun sanoneen ja yrittäkää saada näppinne kiinni ensimmäiseen painokseen.

Istuimme taannoin Koivistojen pöytään nauttimaan brunssista ja iskin kynteni salaattiin, jota olen miettinyt usein tuon brunssin jälkeen. Isyyspakkauksesta voit lukea (ja kuolata) brunssiamme enemmänkin.

Joonas löysi kaupasta kypsiä päärynöitä ja Peltolan Blue -juustoa, siinäpä tämän salaatin pääraaka-aineet. Sunnuntainen ilta oli täydellinen muutenkin, mutta tämä setti nosti sen omiin korkeuksiinsa. Lasillinen Gigondasia kylkeen ja avot.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOhje on niin naurettavan helppo, ettei sitä voi unohtaa kun tämän kerran valmistaa. Instassa @satukoivisto jakaa näitä herkullisia ohjeita hövelisti, menkää ihmeessä kytikselle! Tämän salaatin ohje löytyy myös tuolta aiemmin mainitusta Isyyspakkaus -blogista, kun klikkaat sinne tästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAItse kuorin  yhden päärynän ja pilkoin sen salaattiin, toiseen päärynään jätin kuoret ja viipaloin sen ohueksi salaatin päälle. Kaunis tuli, vaikka ja kun itse sanonkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikki meni ja lisää tehdään viimeistään ensi sunnuntaina. Maukasta maanantaita!

 

7 kommenttia

 1. Lisa 5 vuotta ago

  Moi! Kiva, että siellä syödään herkullista kotipaikkani juustoa.

 2. Author
  hanna 5 vuotta ago

  Niin on hyvää, että söin tänään jo uuden salaatin! Mahtijuusto, hyviltä huudeilta. Kaunista kevättä sinulle!

 3. Satu 5 vuotta ago

  Olipa ihana saada teidät kylään ja ihanaa että tykkäsitte. En minäkään malta odottaa syksyä – niin siistiä tämä kirjanteko on!

 4. HannaHHoo 5 vuotta ago

  Vuosia sitten Alfredo Portale signeerasi minulle keittokirjansa ravintolassaan Gotham Bar And Grill, kirjassa tuo resepti. 😉 tehty monen monta kertaa, toimii.

  HannaHHoo

 5. Savusuolaa, Janica 5 vuotta ago

  Ihanan simppeli ohje. Piti myös sanomani, että kiitos, kun sinä olet sinä vuodesta toiseen. Sun tyylisi on niin safkoissa kuin vaatteissakin simppelin varma. Kaikki ruokablogit ovat nykyään niin superstailattuja. Välillä tuntuu siltä, että kannattaakohan mun tätä annosta edes kuvata ja kirjoittaa siitä, kun mulla on vain tämä valkoinen pöytä kerrostalokämpässä ja rajallisesti kärsivällisyyttä kuvan stailaamiseen. En jaksa säätää tikkuista puuta muistuttavien kuvausalustojen ja kastikeroiskaisujen kanssa.

  Blogisi on mukavasti uskollinen omalle yksinkertaiselle tyylillesi. Ruoka näyttää siltä, että se on tehty syötäväksi, ei valokuvassa jäähtyväksi. Aina, kun ahdistun siitä, etten jaksa stailata kovin taiteellisia överipirtelöitä, ajattelen, että Hannakaan ei tee sellaisia, ja sen annokset näyttävät siltä, että tuolla tavalla ne asetellaan arkenakin lautaselle.

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Voi kiitos, mikä ihana kommentti, tulinpa tosi hyvälle mielelle. Yksinkertainen on usein se paras ja maukkain vaihtoehto, ruokataidetta nautin sitten muutaman kerran vuodessa fine diningin muodossa ihan jonkun muun tekemänä. Kokkikoulusta toivon lisää palikoita idealootaan ja välineitä luovuuden jalostamiseen lautaselle, mut tyyli ei varmasti koskaan muutu. Kaunista kevättä sinulle!

 6. Savusuolaa, Janica 5 vuotta ago

  Ja mulle tuli nyt hyvä mieli sun hyvästä mielestä! Pitäisi avata suunsa paljon useammin silloin, kun on joku positiivinen ajatus toisesta.

  Olisi muuten tosi kiinnostavaa lukea sun kokkiopinnoista. Miltä tuntuu opiskella, kun on jo tunnettu ruokavaikuttaja ja -kirjailija? Mitkä asiat opinnoissa ovat yllättäneet tai innostaneet, miten opiskelun, yrittäjyyden ja perhearjen yhdistäminen onnistuu?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*