Olette olleet tämän postauksen suhteen kärsivällisiä, kiitos siitä. Ja kiitos lempeästä muistutuksesta, tässä se ohje vihdoin on. Resepti on keväällä ilmestyvästä Jäävuoren huippu -kirjasta, jota työstää esikoiskirjailija Jonna Vormala. Klikatkaa blogiinsa, se on kaunis ja inspiroiva paikka. Kun hankit seesamiöljyn, kalakastikkeen ja riisiviinietikan, vannon sinun ihastuvan komboon niin kovin, että hankinta on sen arvoinen. Ja noista pulloista saat aikaan monen monta upeaa salaattia. Varioida saa ja pitää, homma ei kaadu siihen, jos thaibasilikaa ei kaupasta löydy.
500g naudan pihvilihaa (esim. marmoriulkofilettä)
voita/öljyä paistamiseen
suolaa & mustapippuria
1 rkl limeä
1 rkl kalakastiketta
1 kurkku
4 kevätsipulin vartta
1 dl korianteria
1/2 dl thaibasilikaa
1/2 dl minttua
1 dl cashewpähkinöitä
punaista chiliä
vihreää salaattia
1. Ota pihvit ajoissa huoneenlämpöön, kuivaa pinta ja suolaa ja pippuroi pihvit. Ruskista molemmilta puolilta 2 min. Anna vetäytyä 5 minuuttia leikkuulaudalla.
2. Vetäydyttyä leikkaa ohuiksi siivuiksi, anna hetki jäähtyä. Kaada päälle yhteen sekoitetut limemehu ja kalakastike ja jätä maustumaan.
3. Pilko kurkku ja kevätsipulit, hienonna yrtit.
4. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä ja hienonna chili.
5. Kokoa salaatti repimällä alle vihreä salaatti ja levittämällä päälle kurkut, kevätsipulit ja yrtit. Nostele päälle lihat ja pähkinät ja viimeistele tuoreella chilillä. Tarjoa thaikastikkeen kanssa.
THAIKASTIKE
1 rkl limemehua
1 rkl riisiviinietikkaa
3 tl kalakastiketta
4 tl sokeria
2 rkl seesamiöljyä
Sekoita ainekset keskenään.
5 kommenttia
-
Kuulostaa todella herkulliselta! Yksi kysymys: mitä salaattia suosittelet käytettävän tässä (mitä itse käytit)?
-
Oijjoiiii! Niin mun lemppari salaatti.
Tein tämän tyyppistä salaattiia muinoin, ja mieheni tuli kotiin. Huikkasi ovelta, että ”täällä haisee jalkahiki”. No kiva kiva, minä täällä kokkailen meille ruokaa #kalakastike !!
-
Author
Itse käytin pinaattia, joskus teen ilman mitään varsinaista salaattia. Oman maun mukaan!
Kalakastike, heh! No onneksi sen maku on taivaallinen, juurikin näissä ohjeissa myös välttämätön! Ihanaa lokakuuta!
-
Kiitos ohjeesta! 🙂 Menee ehdottomasti kokeiluun!
Mua kiinnostaisi tietää, mikä Riedelin viinilasi tuo kuvassa näkyvä on, todella kaunis! 🙂 -
Tämä oli i-ha-naa! Kannatti odottaa reseptiä. Kiitos!