Lupasin Instagramin puolella jakaa Jonnan salaattikirjan julkkareissa tarjotun, kirjailijan itse kehittämän pinaattishrubin ohjeen, tässä se nyt tulee! Kevään vehrein ja yllättävin drinkki, suosittelen testaamaan! Lisää upeita julkkarikuvia löydät kirjan Facebook-sivulta, lataan suosikkini myös tänne blogin puolelle loppuviikosta.
SPINACH SHRUB COCKTAIL
2 cl pinaattishrubia
1,5 cl limemehua
4 cl giniä
10 cl soodavettä
jäitä
koristeluun tuoretta pinaattia & limeä
Sekoita keskenään shrubliemi, limemehu ja gini.
Täytä lasi jäillä. Kaada päälle soodavesi.
Pyöräytä juoma varovasti ympäri lusikalla.
Koristele pinaatilla ja limellä.
Pinaattishrub:
3 kourallista pinaattia (50 g)
2,5 dl sokeria
1,25 dl Rajamäen valkoviinietikkaa
Huuhtele ja kuivaa pinaatit ja laita ne puhtaaseen litran lasipurkkiin tms. kannelliseen astiaan.
Lisää pinaattien joukkoon sokeri. Kauhaa, lusikkaa tms. apuna käyttäen runno pinaatit ja sokerit sekaisin. Musertamalla on tarkoitus saada pinaatin rakenne rikki.
Sulje purkki ja jätä huoneenlämpöön 24 tunniksi. Sekoita kertaalleen puolivälissä.
Lisää viinietikka, sekoita huolella ja siirrä astia jääkaappiin 24-48 tunniksi.
Siivilöi huolellisesti ja säilytä shrublientä jääkaapissa. Shrub säilyy viikkoja.
Jäävuoren huippu – Salaattikirjoja postitetaan tällä viikolla joka päivä, pääset tilaamaan oman kappaleesi täältä.
Kuvat Dorit Salutskij
Comment (1)
-
Voiko tuota giniä korvata millään alkoholittomalla juomalla?