sitruunalimsa

sitruunalimsa
8.11.2014 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

sitruunalimsaMeillä on aina sitruunoita, kulhollinen, joskus kaksi. Huomasin keltaisen kaverin  yhdistävän esikoiskirjailija Satu Koivistoa ja minua, selasin ensi töikseni Gastronaatin sitruunasivuille ja tein kirjan ohjeen mukaan ihanan sitruunalimpparin.
– Kuori kolme luomusitruunaa kuorimaveitsellä (huomaa ammattimainen nirhaaminen, olen kiusannut sitruunoita tylsällä kuorimaveitsellä – vaihtoon mokoma)
– Mittaa kattilaan 3 dl vettä, 1 dl sokeria ja lisää mukaan sitruunankuoret
– Keittele vartin verran, sulje sitten levy ja lisää kuorimistasi sitruunoista puristettu sitruunanmehu
– Siivilöi jäähtynyt mehu ja pullota
Tarjosin sitruunamehua vissyn kanssa kolmelle ystävälle, tässä kommenttinsa:
”Toimisi hyvin ginin kanssa.”
”Voisi olla aika kova ginin kera.”
”Hyvää! Onko sulla jäitä ja giniä?”

Kiitos Satu ohjeesta, Hendrick’s gin löysi uuden kaverin ja meillä on nyt virallinen jouludrinkki jota tarjota vieraillemme.

2 kommenttia

  1. Jenni 5 vuotta ago

    Hendrick’sia kun ei yleensä suositeta sitrushedelmien kanssa tarjottavaksi, niin miten toimi tässä tapauksessa?

  2. hanna 5 vuotta ago

    Parhaassa seurassa toimi erinomaisen hyvin. Ja halusin säästää tuorekurkut aamuksi 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*