Risotto ja riesling eli risse ja risse

Risotto ja riesling eli risse ja risse
25.10.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka

hannag risotto Hän saapui kotiin, heitti puvuntakkinsa sohvalle, solmi lantiolleen Balmuirin pellavaessun ja ryhtyi risottohommiin. Oli ostanut suppilovahveroita, kasvislientä ja shalottisipulia. Valkoviiniksi hän valitsi tämän, yksi syksyn lemppareista.
Kuvassa keittiömme kunkut, näitä kahta veistä käytämme päivittäin, kotona ja keikoilla. Muuta emme tarvitse. Pienempi osuu yleensä minulle, perheen isompi koura kun tykkää silputa tuolla kookkaammalla sapelilla. Kiitos Stockmann Herkku ja kalamestari, joka teroitit veitsemme Jumbossa vieraillessamme. Tiesittehän, että ei ole mitään niin vaarallista kuin tylsä veitsi. Sillä saa nakkinsa palasiksi, joten muistakaa huoltaa välineenne ja pitää ne terävinä.

hannag risotto Kuvassa yllään näkyvä paita on muuten mennyttä kalua, se sai tuta punaviinin hyökkäyksen eräissä häissä. Ei auta Vanish eikä sappisaippua, onko teillä muita vinkkejä punkun poistamiseen paidasta?

hannag risotto hannag risottoHän on kultaa. Kuten oli risottokin.

9 kommenttia

 1. Mia K. 7 vuotta ago

  Hmm.. mä oon saanu viinitahroja pois kombolla: ruokasoodaa/ME-Marja Entrichin Merileväsaippuaa ja hierotaan kevyesti kunnes vaalenee. Tai marseillesaippuaa/ tai sitten Kh 7 nimistä ainetta. Ja mäntysuovallakin olen saanut tuloksia+ruokasooda :))

  Tsemppii!

 2. Miia 7 vuotta ago

  Decanterissa myydään viinitahranpoistosuihketta, sekä liinoja. Niillä lähtee oikeasti aivan huippuhyvin kaikki punaviini (ja muut väri-)tahrat! 🙂

 3. Author
  hanna 7 vuotta ago

  Kiitos vinkeistä, suuntaankin Decanteriin!

 4. Minna 7 vuotta ago

  Jos ei muu auta viimeinen keino on kloriitti. Ensin tahraan ja sitten pikaliotus koko paidalle. Normaali puuvilla kestää hyvin kloriittia kunhan ei jätä likoamaan yhtään pidemmäksi aikaa kuin on tarve. Normaali pesu (tai kaksi) koneessa esipesun kanssa poistaa kloriittihajut!

 5. I May Say 7 vuotta ago

  Aurinko on paras tahranpoistaja. Lähde lomalle ja pesetä paita ja pyydä kuivattamaan polttavassa auringossa.
  Kyllä lähtee.
  90 asteinen pesukin voisi toimia, saisit ehkä uuden paidan itsellesi, hah!

 6. Leena 7 vuotta ago

  Tekstiilipesu-pullo Softcarelta. Ainoa, jolla olen saanut punkkutahran pois valkoiselta paidalta. En tosin takaa vanhempien tahrojen poistumista, suht tuoreeltaan kun antaa vaikuttaa ja nakkaa paidan pesukoneeseen, lähtee.

 7. Kirsi Mällönen 7 vuotta ago

  Kokeile sappisaippuaa,löytyy palana ja nesteenä. Tämä toimii kaikkiin tarhroihin ”tuoreena” eli ei ole pesty/kokeiltu millään muulla aineella. Itse löysin tämän silloin kun muksut oli pieniä, jolloin kaikenlaisia tahroja tuli torjuttua sappisaippualla.

 8. Author
  hanna 7 vuotta ago

  Kiitos vinkeistä, pyykkihommiin!

 9. Keyla 6 vuotta ago

  Superbly ilnimilatung data here, thanks!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*