Rapsakat ricottaleivät

Rapsakat ricottaleivät
7.12.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

IMG_5452

Meillä syödään paljon leipää, toisinaan  tuore leipä huutelee seireenin lailla, vaikka eilistä olisi vielä hiukan jäljellä.  En koskaan heitä ruokaa pois, vaan teen tähän tyyliin päästäkseni käsiksi tuoreeseen leipään: leikkaan eilisen leivän viipaleiksi ja mietin jotain ihanaa liittoa jonka kyseinen leipä voisi solmia.
Rapeiden lastujen päälle voi sivellä vaikka ja mitä, tässä yksi suosikkimme – timjamin ja hunajan liitto kun nyt vaan on yksi niistä jaloimmista.

Ricotta-timjami-hunajaleivät

Leikkaa patongista ohuen ohuita siivuja, paahda leipiä ritilän päällä kuumassa uunissa muutaman minuutin ajan.
Mittaa pieneen kattilaan 2 rkl hunajaa ja 2 rkl tuoreen timjamin lehtiä. Kuumenna parin minuutin ajan, kaada kuuma hunaja ricotan päälle, jonka olet asettanut omaan kippoonsa. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa, tarjoa rapeiden leipästen kanssa.

 

IMG_5453Seuraan sopii vaikka lasillinen glögiä.

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*