Kaupallinen yhteistyö Kikkoman Teriyaki
2 dl basmatiriisiä
1 tl suolaa
Keitä riisi suolatussa vedessä liki kypsäksi, valuta ja jätä kattilaan odottamaan kunnes loput lounaasta valmistuu.
Broccolinia ja suolapähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
400 g broccolinia eli varsiparsakaalia
50 g suolapähkinöitä osittain murskattuna
1 tl chilihiutaleita
3 rkl voita
4 rkl Kikkoman Teriyaki-kastiketta seesaminsiemenillä
Kuumenna keskilämmöllä padassa tai pannulla oliiviöljy, lisää mukaan suupaloiksi leikelty broccolini ja paista pari minuuttia, kaada pataan Teriyaki-kastike, chilihiutaleet ja murskatut suolapähkinät, anna pöhistä hetki. Lisää voi ja nosta pata pois liedeltä. Broccolineissa saa olla vielä purutuntumaa, joten älä paista liikaa.
Lohinopat
Tällä tavoin saat kalalle upean rapean pinnan, älä pelkää savua, pannu käryää vähän, laita akkunat auki ja liesituuletin täysille. Taapero katsoi kaloja ja totesi, että noppa. Siitä nimi!
120 – 150 g lohta per ruokailija
3 rkl rypsiöljyä
Osta tuoretta, tasapaksua ja nahallista lohipalaa ja leikkaa se terävällä veitsellä kuutioiksi, kukin kooltaan n.6x6cm. Kuumenna paksupohjainen pannu todella kuumaksi ja lisää pannulle sen jälkeen rypsiöljy, aseta lohet pannulle nahka alaspäin ja anna paistua rauhassa ainakin 3 minuuttia, katso sivusta miten lohi kypsyy, käännä varoen toinen kylki pannulle, toista kaikille paloille. Voit laskea hitusen lämpöä, itse paistan aluksi täydellä teholla pari minuuttia ja lasken lämmön sen jälkeen n.85 prosenttiin koko tehosta.
Paista nopan jokainen sivu, nahkapuoli vaatii 3-4 minuuttia, muille sivuille riittää puolisen minuuttia per sivu. Voit itse päättää, haluatko nauttia kalan sisältä mehevänä vai paistaa kypsäksi, itse suosin mehevää lopputulosta.
Nosta paistetut kalat ritilälle tai lautaselle, jossa on talouspaperia.
Kalan nahka on paras kaveri kuumalle pannulle, se suojaa kalaa paiston aikana ja rapsakoituu, tykkään tarjota kalan nahkapuoli ylöspäin, se kun on mielestäni kauneinta, mitä kalassa on.
Aseta riisi, lohet ja broccolini tarjolle ja anna kaikkien koota omat annoksensa, tai kokoa ne valmiiksi, kuten itse tein. Nosta myös Kikkoman Teriyaki-kastike pöytään, kukin voi lisätä sitä halutessaan annokseensa.
Tästä tuli mieheni lempiruoka, jota söimme kolme (3) kertaa peräkkäin. Maista itse, josko siitä tulisi sinunkin lempparisi.
Uudemmat
Mäntysuopaa ja maitokahvia
Vanhemmat
Terkkuja keittiöstä, keittokirjan kuvausten kulisseista
6 kommenttia
-
Hei Hanna! Tämä resepti kuulostaa tosi hyvältä, mutta yksi suuri mutta siinä piilee. Olen allerginen soijalle, joten milläköhän sen voisi korvata jos millään? Soijakastiketta kun käytetään monissakin ohjeissa (kastikkeissa erityisesti), niin onko tosiaan mitään mitä sen sijasta voisi käyttää?
-
Loistava tuote tuo Teriyaki Kikkoman! Ostin sitä tänään valmiiksi kotiin tuon lohinoppa-reseptin kokeilua varten ja huomasin, että se pelasti tämän pätsiksi muuttuneen kodin keittiöpuuhat. Kehtaankohan edes tunnustaa? Nakkeja (ruudutettuina) pannulle paistumaan, ja Teriyakia perään! Helleillan pelastus, ”Aateloidut nakit”, oli syntynyt! 🙂 Viikonloppuna sitten lohinoppatesti…. 🙂
Helteistä viikon jatkoa sinne hellan ääreen!
T. Tupuna
-
Oi nam, kuulostaa hyvältä! Menee kokeiluun pikimmiten.
Olen yrittänyt löytää Kikkomanin Ponzu-kastiketta kahdestakin kaupasta mutta ilman tulosta. Pitää jatkaa etsintöjä! -
Kikkomanin muita teriyaki-kastikkeita käytetty ja hyviä on! Toimii juurikin lohen kanssa mainiosti. Täytyy etsiä Ponzu-kastike ja testata. Ohje kuullostaa varsin herkulliselta! Ja innolla odotan kirjaasi, monta hyvää ohjetta ja vinkkiä jo keittiöstäsi saatu 🙂 Kiitos. Helteisen heinäkuun jatkoa!
-
Author
Onpa hauskaa kuulla, että odotat kirjaa sinäkin, jee! Kaunista kesää!
-
-
Kiitos! Aivan loistava resepti, niin hyvää <3 Helppo valmistaa eikä turhaa kikkailua. Toki se kikkailu on joskus ihan hauskaa mutta ei päivittäin.
Kikkomanit on kaapissa rivissä, Ponzu odottelee vuoroaan 🙂
Hyvää kesää sinne!