Purjo-perunakeitto Herkun tapaan (+kisa)

Purjo-perunakeitto Herkun tapaan (+kisa)
15.2.2016 Hanna
Kategoriat: ruoka

Yhteistyössä Stockmann Herkku
hanna g stockan herkkuVeikkaanpa, että silläkin puolen ruutua on toisinaan haasteita arkiruoan ja ajankäytön kanssa. Jos kuulut meihin kellon kanssa kilpaileviin, jotka siitä huolimatta haluavat maistuvaa ja ravitsevaa safkaa pöytään, tämä postaus ja kisa on juuri sinulle.

Kaikissa Stockan Herkuissa on tätä nykyä yhteen koottuna kolmen iisin arkiruokareseptin ohjeet ja raaka-aineet. Ohjeet kilahtaa meiliboksiin maanantaina heti aamusta ja samaan aikaan Herkuissa ollaan valmiina. Kori käteen ja raaka-aineet on koottu alta aikayksikön!

Osa tuttavapiiristäni hankkii Herkusta juhlapyhien ja viikonloppujen ruoat, itse tykkään hyökätä heti maanantaina yhdeksältä parkkihallista Herkun puolelle. Olen listannut viikon ruokalistan ja ostan sen mukaan. 20 minuutin resepteistä valitsen yleensä yhden itseäni eniten miellyttävän, tällä kertaa se oli purjo-perunakeitto.

Olen useaan otteeseen kertonut teillekin siitä, etten tykkää ottaa ohjeita mistään anonyymistä reseptipankista, en pidä siitä vieläkään. Nämä Herkun ohjeet kokoaa kolmen lapsen äiti Johanna, joka hänkin painii samojen aikahaasteiden kanssa kuin mekin. Johannan ohjeet on toimivia, olen muutaman testannut ja aina olen onnistunut ja innostunut myös nappaamaan vinkkejä omiin resepteihini. Parastahan muiden tekemissä ohjeissa on se, että niistä saa usein vinkkejä omiin kokkailuihin, tämä veitsen ja hellan ääressä heiluminen kun on jatkuvaa oppimista.

 

IMG_7975

Keittelin tämän viikon ohjeista purjo-perunasoppaa, joka nousi omalle levelilleen lohitartarin myötä, suosittelen testaamaan! Skidikin tykkäsi, vaikkei normaalisti ole kylmäsavulohen ystävä. Toteamme aina keiton ääressä, että pitäisi syödä useammin soppaa. Samettinen soppa on ihan täydellinen lounas tahi illallinen. Lohitartaria tulee niin reippaasti, että sitä riittää kauhottavaksi. Itse rakastan Tanskalaista ruisleipää paahdettuna, siihen päälle lohitartaria ja taivaan portit on auki.

Ja sitten siihen lupaamani kilpailuun:

Mitä sinä kokkaat arkisin? Nappaa kuva pikaisesti valmistuvasta arkibravuuristasi ja lataa kuva Instagramiin tunnisteella #herkku20min  – kuvista arvotaan yksi onnellinen, joka voittaa ensi viikon kuratoidun ruokakassin.*

Minä ja Herkun väki kyttäillään vesi kielellä Instan puolella ja odotellaan kuvianne. Maukasta viikkoa!

* Voittaja saa noutaa ruokakassin haluamastaan Herkusta ensi viikon maanantaina 22.2. Kassi sisältää kolmen ruoan raaka-aineet ohjeineen.

5 kommenttia

 1. tuike 6 vuotta ago

  Kiitos spagettivuoan ohjeesta! Kokeilin sitä tänään ekaa kertaa ja oli namia <3 Myös lapset 9v. ja 6v. tykkäsivät.

  Sitten pieni toive: Lainasin juuri kirjastosta Safkaa skideille kirjasi, ja vaikka siinä on hyviä reseptejä, niin kasvissyöjänä koin, että puolet oli itselle "turhia". Voisitko koota kaikista kirjoistasi kasvisruokareseptit yhteen kirjaan ja julkaista Vege Safkaa – "kasviruoka edition"? Sen ostaisin heti omaksi! Tai sitten ihan uusi kasvisruokakirja? 🙂

 2. Anu 6 vuotta ago

  Kannatan! Harmittaa tää nykyajan täysin överi lihan käyttö. Jos saat yhtä helppoja reseptejä kasvisruusta niin se on varmasti menestys.

 3. Anusalama 6 vuotta ago

  Hmm, voin olla väärässäkin, mutta ehkä sitä kasviskeittokirjaa kannattaa toivoa joltain muulta taholta, kuin kustantamolta, jonka nimi on ”no tofu publishing”?;)

  • Author
   hanna 6 vuotta ago

   Rakastamme kasviksia, tofusta emme piittaa 😉

 4. Author
  hanna 6 vuotta ago

  Kiitos palautteesta ja kommenteista, kasviruokakirjaa odotellessa suosittelen teitä ostamaan Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege -kirjan, joka on kasvissyöjän unelma.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*