Puolukkakakkua

Puolukkakakkua
5.2.2019 Hanna
Kategoriat: jälkiruoka, ruoka, yleinen

Tässä yksi perusvarma kakkuohje, jonne upottelen puolukat pakastimesta. Vaahterasiirappikuorrutus syntyi siitä syystä, että arvelen sinunkin luonasi majailevan yhden vajaan pullollisen verran. Hapan puolukka ja makea vaahterasiirappi solmivat oivan liiton.

Puolukkakakku
4 kananmunaa
220 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g vehnäjauhoja
50 g mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita
100 g puolukoita

1 Pane uuni kuumenemaan 170 asteeseen.

2 Vispaa yleiskoneen avulla kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja kaada ne samalla sekoittaen hiljalleen
kananmunasokerivaahtoon. Lisää voi, sekoita ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, joka on kooltaan n. 20 x 30 cm. Ripottele päälle puolukat.

3 Paista, kunnes kakku on kypsä, noin 35-45 minuuttia riippuen uunistasi. Nosta kakku pois uunivuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa vaahterasiirappikuorrutuksen kanssa.

 

Vaahterasiirappikuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 rkl vaahterasiirappia

Notkista tuorejuusto kulhossa lusikan avulla, lisää tomusokeri ja vaahterasiirappi.
Säilytä kylmässä.

4 kommenttia

  1. Hanna 7 kuukautta ago

    ”Kestääkö” kuorrutus leikkaamisen?

    • Author
      Hanna 7 kuukautta ago

      Mä pidän aina kuorrutuksen purkissa vieressä ja sitä myötä kun jengi leikkaa kakkua, lataan kuorrutteen päälle. Helpompi säilyttää loput kakusta, jos ei heti kerralla käy kaupaksi.

  2. Emilia 7 kuukautta ago

    Oijoi, rakastan tälläisiä kakkuja! Pitää laittaa testiin viikonloppuna, tosin kuorrute saattaa korvautua sulatetulla valkosuklaalla (tämä oli miehen toive, kun näytin reseptiä. Hällä on syntymäpäivät viikonloppuna)

    • Author
      Hanna 7 kuukautta ago

      Makeaa synttäriviikonloppua teille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*