poropasta

poropasta
2.6.2015 Hanna
Kategoriat: pastalista, ruoka

poropasta hanna g
poropasta hanna g poropasta hanna gPohjoisen kasvattina poro on yksi parhaista raaka-aineista joita tiedän, arvostan tuota pukin apuria suuresti.
Joonas kokkasi tätä pastaa ensimmäisen kerran jo muutama kuukausi sitten, uusintaa olen pyytänyt jo useaan otteeseen, milloin mihinkin vedoten. ”Edelliset kuvat ei ihan onnistuneet, pitäisi saada uudestaan se tuohon lautaselle. En kyllä tiedä jos tuota sinappia oli himpun verran liikaa, testaatko uusiksi? Ai hitsi, kameran asetukset oli taas ihan missä sattuu, uusiksi menee, harmi.
Pasta on niin hyvää että – no, kokkaa ja totea itse. Siinä avokadot ja sitruunat saa olla varuillaan.

poropasta hanna gPoropasta a la Joonas

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
100 g poron kylmäsavupaistia
1 dl punaviiniä
2 dl kermaa
pari oksaa hienonnettua timjamia
ruokalusikallinen dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
(2 rkl piparjuurituorejuustoa)

1. Kuullota sipulit ja chili voissa, kunnes pehmenevät.
2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
3. Suikaloi poro ja lisää se sipulien joukkoon pannulle, paistele keskilämmöllä tovi.
4. Nosta lämpöä ja lisää punaviini ja timjami, kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Lisää lopussa kerma sekä sinappi ja anna kiehahtaa, sekoita kastike al denten pastan joukkoon. (Voit halutessasi lisätä kastikkeeseen myös pari ruokalusikallista piparjuurituorejuustoa, piparjuuri kun toimii aina poron kanssa.)
6. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

 

6 kommenttia

  1. Maiju 4 vuotta ago

    Tätä on PAKKO kokeilla, nam!

    • hanna 4 vuotta ago

      Kerrothan sitten miten maistui

  2. Hanneli 4 vuotta ago

    Voi morjens! En itse syö lihaa, mutta tuo chilin, dijon-sinapin, kerman ja punaviinin yhdistelmä on kyllä sellaista settiä, että tästä on pakko kehitellä jokin lihaton versio. Kiitos muuten teille siitä, että julkaisette paljon myös kasvisreseptejä sen kummemmin asiaa korostamatta. Omasta ruokavaliostani huolimatta uskon täysillä siihen, että kaikkea voi syödä, kunhan pysyy kohtuudessa. Silloin ruokavalio muodostuu helposti terveelliseksi ja ekologiseksikin. Ja etenkin paljon liikkuvat aikuiset samoin kuin kasvavat lapset ja nuoret todellakin tarvitsevat myös hiilihydraatteja ja rasvaa!

  3. Ja tämä menee kokeiluun ASAP, jokaiseen pastaan olen rakastunut, jonka reseptin olet jakanut.

    ps. teen taas täksi illaksi sitruunapastaa ”sadannen” kerran 😉

  4. Joonas 4 vuotta ago

    Testi

  5. Annika 1 vuosi ago

    Poropasta on ollut vakiokalustoa keittiössä jo pitkään!
    Nyt on kuitenkin kinkkinen tilanne: Minun pitäisi kokkailla deitille kolmen ruokalajin dinneri. Jostain syystä poropasta pääruokana houkuttelee, mutta mitä alku-ja jälkiruoaksi? Italia- vai Suomiteema? Kevyet annokset alkuun ja loppuun? Arvoisa tuore kokki (Onnea hirmuisesti!) apua kaivataan!
    Kiitos jo etukäteen!
    Ps. Treffiseura on luvannut tuoda punkun, löytyykö poropastalle jokin match made in heaven?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*