Pizzettaa töiden jälkeen

Pizzettaa töiden jälkeen
24.5.2017 Hanna
Kategoriat: yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Somersby

En ole aiemmin tehnyt valkoista pizzaa, mutta tämän yhteistyön myötä (onneksi) testasimme. Teimme kastikkeen ihan vain simppelisti ranskankermasta ja siitä tuli aivan hullun hyvää!

Taikinan voi tehdä valmiiksi jo aamulla, töiden jälkeen tässä ei kauaa nokka tuhise ja saat pientä purtavaa pöytään alta aikayksikön.

Pizzoista ei meidän taloudessa koskaan tule ihan täydellisen pyöreitä, siksi nämä pizzetat saavat luvan kanssa olla vähän minkä muotoisia haluavat, kunhan mahtuvat kaksin kappalein yhdelle uunipellille.
Pizzapohja
5 dl durumvehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 1/2 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita jauhot ja hiiva, lisää lämmin vesi. Veivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Lisää suola ja öljy, veivaa vielä tovi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä taikina kylmään puoleksi tunniksi. Kauli pohjat ja nosta ne leivinpaperille.
Muotoile taikinasta 4-6 pizzettaa leivinpapereille, yhdelle paperille mahtuu kaksi pizzapohjaa. Lämmitä kotiuuni niin kuumaksi kuin lämpenee ja pidä pelti uunissa. Kun uuni ja pelti ovat tulikuumia, nosta kaksi pizzettapohjaa kerrallaan uuniin ja esipaista viitisen minuuttia. Nosta pelti uunista ulos ja lataa raastetulla sitruunankuorella maustettu (maustamaton toimii sekin) ranskankerma pohjan päälle. Vuohenjuusto sopii päärynäviipaleiden kaveriksi, toiselle pohjalle ladoimme buffalomozzarellaa ja parmankinkkua. Voit sivellä halutessasi reunoihin hiukan oliiviöljyä. Takaisin uuniin noin viideksi minuutiksi, pysy tarkkana etteivät pääse palamaan. Uunista ulos, päälle loraus oliiviöljyä, mustapippuria myllystä ja kourallinen pekaanipähkinöitä siihen vuohenjuusto-päärynäpizzetan päälle.

Tässä esipaistetut pohjat pellillä, ranskankerman saapuessa kuvioihin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa nämä täytetyt, esipaistetut pohjat viideksi, ehkä kuudeksi minuutiksi takaisin uuniin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Uunista ulos, viimeistellään öljyn, mustapippurin, pähkinöiden kera ja tarjotaan kohti nälkäistä kansaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAValmiit lätyt on niin nättejä, ettei niitä raskisi syödä. No eipä! Ääntä kohti, kylkeen tällä kertaa lasillinen Somersbyn Orchard Selection Secco -siideriä, joka on muuten erityisen hyvä kamu tuolle vuohenjuustolle. Tulikuumaa pizzettaa ja jääkylmää omenasiideriä, ei huono.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMe emme jaksaneet kattaa pöytää, heitimme essun pöydälle ja nautimme nämä seisaaltaan työpäivän jälkeen after workin tapaan, ennen illallista. Ja säästyypä tiskiltäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 kommenttia

  1. Anne 2 vuotta ago

    Tosi hyvä ohje, kiitos ja suosittelen! Mietinkin mitä tekisi avatulla ranskankermapurkilla. Hyvin skeptisesti suhtauduin pizzaan ilman tomaattikastiketta, mutta turha oli taas sekin luulo. Tosin sitruunankuorta en itse jättäisi pois.

    • Author
      hanna 2 vuotta ago

      Sitruuna tekee kyllä terää tuohon ranskankermaan.

  2. Annika 2 vuotta ago

    Pekaanipähkinöistä muuten tulee vielä aavistuksen koukuttavammat (ja suussasulavan rapeanmureat), jos ne malttaa paahtaa ja vielä jäähdyttääkin ennen käyttöä. Kuumalla pannulla hommaan ei mene kuin hetki!

    • Author
      hanna 2 vuotta ago

      Kiitos vinkistä, olet aivan oikeassa!

  3. Johanna 2 vuotta ago

    Valkoinen pizza on niin hyvää. Kokeilin pari vuotta sitten ja sen jälkeen kotona harvemmin enää tomaattikastiketta pizzaan menee.
    Kuuman pizzan päälle vielä rucolaa niin njam!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*