Pizzaa, perunoita ja puhdas keittiö

Pizzaa, perunoita ja puhdas keittiö
29.4.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö SINI

SINI -tuotteet ovat monessa mukana, tänäänkin. Tehdään valkoista pizzaa ja pöllyytellään jauhoja, ohjeen saat postauksen lopussa.

Jauhot lienevät muidenkin kuin minun murheenkryyni silloin, kun on puhe siivouksesta. Taikina tarttuu pöytätasoon, leikkuulaudalle ja tassuihin. Ainoa, mihin suosittelen vettä ratkaisuksi, on kädet. Muuten taikina ja jauhot kannattaa putsata kuivana.
Oiva apuri tähän touhuun on SINI puhdistusterä. Se on suunniteltu keraamisen lieden ja lasipintojen puhdistamiseen, mutta toimii myös jauhojen ja taikinatahrojen irrottamisessa. Jos ikkunoissa on vaikeita tahroja tai pyrit eroon maalitahroista, tämä sama ase hoitaa nekin hommat käden käänteessä. Jauhot putsaan teräsuojuksen ollessa yhä puhdistusterässä kiinni, muuten irrotan suojuksen ja annan terän hoitaa haastavammat hommat. Terä on voittamaton myös uunin pohjaan palaneissa nesteissä, Instagramin stooreissa rapsuttelen uunia, käy kuikkaamassa miten helposti palanut lika terän avulla irtoaa!

 

Uudet perunat ovat tämän(kin) kokin suuri rakkaus ja innolla odottelen kotimaista satoa saapuvaksi. Siihen asti rapsuttelen ulkolaisista perunoista mullat SINI Juuresharja Plussan avulla. Kaikki juuresharjat eivät ole oikein istuneet käteeni, tämä pullea ja pyöreä kaveri pysyy hyvin näpeissä ja hoitaa homman mallikkaasti. Silmunpoistaja on näppärä käyttää sekin.

Pestään perunoita myös pizzaa varten. Pesun jälkeen leikkaa pari kolme perunaa ohuen ohueksi viipaleiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Asettele uuniin menevän pizzan päälle. Kuvassa perunat pääsivät uuniin ilman pannua, mutta muutaman kerran tätä pizzaa kokanneena on pakko suositella pannun esittelemistä potuille. Tulee vielä parempi lopputulos!

 

Pizzapohja

  • 5 dl durum-vehnäjauhoja
  • 2,5 dl lämmintä vettä, n. 40 asteista
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  1. Sekoita jauhot ja hiiva
  2. Lisää lämmin vesi
  3. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia
  4. Lisää suola ja öljy, ja vaivaa vielä hetki
  5. Peitä kulho liinalla, anna kohota ainakin puoli tuntia
  6. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli yksi kerrallaan mahdollisimman ohueksi

Kolmeen pizzaan tarvitset lisäksi:

2 palleroa Mozzarellaa
1 purkki ranskankermaa
2 isoa perunaa
pari oksaa timjamia

Pikainen pesto
1 ruukku basilikaa
50g pinjansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
50 g pecorinoa
suolaa
mustapippuria
Surauta tahnaksi sauvasekoittimella, sattumia saa jäädä, ne toimii ihanasti pizzan päällä.

Viipaloi pari suurta, kuorittua perunaa mandoliinilla ohueksi, paista perunasiivuja voissa keskilämmöllä tuokio, jotta pehmenevät.

  1. Lisää pizzapohjan päälle ranskankermaa, pestokastike, mozzarella ja kevyesti paistetut perunaviipaleet.
  2. Paista pizzaa 250 asteessa uunissa 5-8 minuutin ajan.
  3. Viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä.

Ohuet ja rapeat pizzat on helppo saksia ja tarjota herkkusuille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maukasta toukokuuta!

Comment (1)

  1. Pizzan ystävä 4 kuukautta ago

    Löydän itseni kolmatta kertaa viikon sisään katselemassa tätä ohjetta. Tässä on laihistelu ennen rantareissua meneillään, mutta pakko tätä on testata. Vaikuttaa yksinkertaisuudessaan herkulliselta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*