Pienyrittäjän paras sijoitus on Holvi

Pienyrittäjän paras sijoitus on Holvi
18.5.2018 Hanna
Kategoriat: yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Holvi

Perustimme Joonaksen kanssa yrityksemme neljä vuotta sitten. Paine juosta PRH:n luukulle oli suuri, sillä ensimmäinen asiakas odotti jo laskuamme ja yritys ei ollut vielä edes pystyssä. Starttasimme tuli persuksen alla, mieli täynnä ideoita ja sata lasissa.

holviIstuimme Murussa illallisella ja päätimme yrityksemme nimen, seuraavana aamuna kävelimme pankkiin, talletimme 2500 euroa ja painuimme PRH:lle tekemään perustamisilmoitusta.

Kunpa joku olisi tässä vaiheessa iskenyt näytölleni tämä postauksen, jonka aion nyt kirjoittaa. Olisin säästänyt paljon aikaa ja vielä enemmän rahaa.

Seuraavaksi etsittiin kirjanpitäjä, hyvä löydettiinkin. Ei halvin, mutta harvemmin ammattilaiset ovat, jos koskaan.

Perustettiin verkkokauppa, WordPress-pohjainen, jolle tuli luoda korttimaksuja varten omat sopimukset.

Laskujakin pitää pystyä tekemään, alusta asti ammattimaisesti, eli ostimme palvelun Zervantilta.

Meidän yrityksestä tuli mahtava, kaikki toimii kuin unelma. Kun minulta taannoin, tämän yhteistyökyselyn tiimoilta kysyttiin, että paljonko käytämme vuodessa pankkipalveluihin, laskutusohjelmiin ja palkanmaksuihin, olikin vastauksen löytäminen työn alla. En ollutkaan niin kartalla kuin kuvittelin olevani, harmitti hitusen. Minä kun uskoin olevani oman yrityseni paras asiantuntija.
Jouduin istumaan Excelin ääreen ja kirjaamaan koko tämän rakentamme suloisen tilkkutäkin kuluja ja kustannuksia yhteen. Melko paljon, oli vastaukseni – paljon enemmän kuin olin mutustellut. Tuo olikin viimeinen asia, joka yrityksessämme ei ollut Excelissä. Nyt on, tiedämme tarkkaan paljonko kuluja tulee ja mistä ne tulevat. Holvin käyttöönotto on alun säätämisen jälkeen helpottanut kokonaisuuden hallintaa suuresti. Aluksi pitää luoda Holviin tili, se vaatii pientä säätöä tunnistautumisen kanssa, mutta vaivan arvoista se on.

hannajajoonasTässä nostetaan malja ensimmäiselle yhteiselle kirjallemme, alla touhutaan näytöskeittiössä.

hannajajoonas2Uuneja on tuijoteltu melkoisen monta tuntia, on kokattu ja kustannettu kirjoja, oltu mukana kokkaamassa asiakkaiden tilaisuuksissa, suunniteltu reseptiikkaa ja myyty tuhansia kirjoja. Unelmaduuni!

hannajajoonas3

Kun oma yritys toimii, sitä ei hevillä lähde muuttamaan. Tuttu ja turvallinen on tuttua ja turvallista, vaikka sen käyttöominaisuudest eivät olisi ne parhaat mahdolliset, muutos on aina pieni kriisin paikka.

Vaadin kehitystä mutta vastustan muutosta, mahdoton yhtälö!”

Olisihan se näin jälkikäteen ajateltuna ollut hiton paljon iisimpää, kun Holvi olisi ollut jo tuolloin vaihtoehto, olisin valinnut sen epäröimättä. Tätä nykyä oma kirjanpitäjäni omaa tunnukset Holviin ja hoitaa meidän kirjanpidon ilmoituksen viranomaisille napaten tiedot Holvista. En kuskaa enää kuitteja kerran kuussa mihinkään, enkä etsi hukassa olevia tositteita – ne kun kulkevat pilvessä messissä kaikkialle! Olimme työmatkalla Tukholmassa ja Holvin kortti kulki matkassa mukana.

Kunnon burger pitää yrittäjät onnellisina, tämä on todettu useampaan otteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATiedän ruudun sillä puolen olevan monen monta yrittäjää, jotka ovat koonneet tai kokoamassa omaa pakettiaan kasaan, toivon tästä olevan apua just sulle. Keskitä kaikki Holviin ja pääset nopeasti käsiksi taloutesi hallintaan.

Alun kokemuksista sen verran, että suurin apu on ollut kuittien kuvaamisesta heti oston jälkeen. Kun teen oston Holvi-kortilla, saan viestin puhelimeeni, joka kysyy josko haluan kuvata kuitin heti ja avaa kameran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Toinen mahtiominaisuus on viesti, jonka saan kun asiakas on maksanut laskunsa. Tämä helpottaa pysymistä ajan tasalla, ei tarvitse turhaan klikata itseään pankkitilille katselemaan tilannetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen lounaalla kustannustoimittajani kanssa, nappaan kuvan ja laitan sen kululuokkaan edustus, jolloin kirjanpitäjäni saa kuukauden lopussa yhteen kootut datat ja mikä parasta, pysyn itse kartalla kaikesta mitä vuoden aikana tapahtuu, jo paljon ennen tilikauden loppua. Voin myös allakoida tietyn summan tiettyyn kululuokkaan ja seurata tilannetta, mikään ei enää pääse yllättämään.

Mobiiliappi toimii moitteetta sekin. En keksi moittimisen sijaa! Kysy minulta, vastaan kommenttiboksissa!

Ai mitä maksaa? Täältä löydät tiedot hinnoittelusta. 

Toinen kuva Dorit Salutskij
Neljäs kuva Kaisu Jouppi

8 kommenttia

 1. Kirjanpitäjä 4 vuotta ago

  Tämän pitäisi olla jo yrittäjälle kuin yrittäjälle arkipäivää, paperiset tositteet ovat mennyttä aikaa ja talouden hallinan pitäisi aina olla reaaliaikaista! Silloin se tuottaa lisäarvoa yrittäjälle eikä ole vain lakisääteisten velvoitteiden täyttämistä. Onneksi näitä palveluja alkaa olla tarjolla hyvin ja me kirjanpitäjät ollaan noustu jo ennemminkin konsulteiksi ja yrittäjien neuvonantajiksi nimenomaan talouden hallinnassa ja liiketoiminnan suunnittelussa. Hienoa että osaat antaa arvon toimivalle palvelulle!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos kommentistasi, näin se tosiaan on! Ja hassua miten siihen jääkin koukkuun, kun näkee tapahtumat reaaliajassa, ei tunnu enää kuukausittaiselta pakkopullalta vaan oman yrityksen sataprosenttiselta hallinnalta. Kivaa kesää sinulle!

 2. Riikka 4 vuotta ago

  Kuuntelin uusimman podcastin ja kävi kyllä ärsyttämään tuo kiusaaja. Tsemppiä! Teillä on elämänmakuinen blogi & podcast. <3

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos, ihanaa kun kuuntelet! Kaunista kesää, toivotaan sitä myös sille tyypille, jonka kommentteja taas parhaillani poistelen tässä…

 3. Kirsi 4 vuotta ago

  Hanna, hei! Ottaa päähän minuakin, kun kiusaajasi on taas aktivoitunut. Onneksi voit avautua podcastissa asiasta ja saat kuuntelijoilta tukea. Toivottavasti Kainuussa oli rentouttavaa, vaikka se oli myös työmatka Sinulle. Voimia jatkoon teidän perheelle.

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Hei, kiitos kauniista sanoistasi. Ehkäpä tällä kiusaajalla on nyt niin kovat pelissä, että taivun tahtonsa alla, pakko myöntää, että jaksamiseni on tullut erään tiensä päähän tuommoisen sietämisen suhteen. Mut oon tosi iloinen, että sun kaltaisia on siellä ruudun takana paljon, kiitos siitä.

 4. Kirsi 4 vuotta ago

  Hei! Ymmärrän, että kiusaaja on ylittänyt jo useasti rajan. Kiusaaja on vastuussa teoistaan. Löytyisiköhän jotain keinoja saada hänet juridiseen vastuuseen, vaikka vaikeaa se voi olla. Uskon, että olet varmasti sitäkin jo selvitellyt. Valtavasti voimia Sinulle.

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos tsempistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*