Pastaa siitä mitä kaapissa on

Pastaa siitä mitä kaapissa on
6.9.2020 Hanna
Kategoriat: ruoka
Koen toisinaan epäonnistuvani kokkina, kun laadin ohjeita joihin tarvitaan vain 1 rkl tai 1 dl jotain. Mitäs teette sitten sille loppupussille tai -purkille jos omassa repertuaarissa ei ole käyttöä vaikkapa pankojauhoille tai seesamiöljylle? Niinpä.
Mun pitää keksiä tähän jokin ratkaisu ja ensimmäinen askel sinne otettiin tänään #sunnuntaiserviisi ssä, jossa kokattiin sunnuntain safka kaapista löytyvillä kamoilla.
Ja auta armias, tästä tuli makumaailmaltaan aivan uudenlainen, en ole itsekään tehnyt kaltaistaan aiemmin. Joskus sitä onnistuu yllättämään itsensäkin, kiitos rakkaan kanssakokkaajan ja yhteisten ideoiden. Laitetaanko tää misokeiton tahna? Okei! Riisiviinietikkaa? Miksei, hyvä idea.
Joonas oli siis kauhan varressa ja minä yritin jeesiä ruudun toisella puolella kokkaavia parhaani mukaan vinkein. Miten erilaisia kastikkeita, tahnoja ja makuja kannattaisi yhdistää, mitkä tekstuurit sopii yhteen ja minne arrabbiata-kastikkeen jämä ui iiseimmin. Miksi kikherneet ja valkopavut ovat pastan kamuja, miksi pastan keitinvesi on parasta kastikkeen notkistajaa ja miksi valkosipulinkynsiä ei aina tarvitse kuoria.
Käy tsekkaamassa uusin IGTV-video tontiltani ja ehkä löydät sieltä käyttiksiä vinkkejä arkeesi. Tyhjennetään ne kuivakaapit ja jääkaapin ylähylly, kaikki voittaa!
Alla ohje eilisen pastaan, siitä tuli niin hyvää että halusin kirjoittaa ohjeen ylös. Kiitos jos olit messissä, meillä oli taas Joonaksen kans aivan huippu sunnuntai. Ja se podcast – kiitos toiveistanne, me kuultiin ja uusi podi on tulilla.
Ps. Siihen lienee syynsä, miksi kuninkaallisia ei koskaan kuvata kun he syövät. Classy.
Pankomuru
4 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl pankojauhoa
Mittaa pannulle pankojauho, kuumenna ja nosta mukaan valkosipulinkynnet kuorineen litistettynä. Anna muhia keskilämmöllä pari minuttia ja lisää mukaan pankojauho (korppujauho tai kuivat leivänmurut käyvät myös). Nouki valkosipulinkynnet kuorineen pois ja kaada pankojauho lautaselle odottamaan valmista pastaa ja viimeistelyä.
Pasta pavuista ja pestosta
1/2 dl oliiviöljyä
1 salottisipuli viipaloituna
3 valkosipulinkynttä
1 rkl misotahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl pestokastiketta
1 purkki valkoisia papuja (kypsiä)
1 sitruuna (kuoriraaste ja mehu)
1,5-2 dl pastan keitinvettä
pala parmesaania tai pecorinoa raastettuna
suolaa
mustapippuria
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
Lisää oliiviöljy pataan tai pannuun.
Kuullota kuorittuja ja hienonnettuja valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä keskilämmöllä.
Lisää muutaman minuutin kuluttua salottisipuliviipaleet ja misotahna ja anna pöhistä tovi.
Lisää pestokastike ja pavut ja murskaa pavut kauhalla, osa voi jäädä kokonaiseksi.
Lisää riisiviinietikka, sitruunamehu ja -kuoriraaste.
Lisää pastan keitinvettä 1-1,5 dl ja nostele mukaan al denteksi keitetty pasta.
Raasta mukaan puolet parmesaanista.
Asettele pasta lautasille ja viimeistele raastetulla parmesaanilla ja rapealla pankomurulla.

2 kommenttia

  1. Aino 2 kuukautta ago

    Tästä tuli superhyvää! Kiitos taas serviisistä ja reseptin auki kirjoittamisesta. Ainesosalistan pesto meinasi jäädä kyydistä, pitäisikö se myös lisätä auki kirjoitettuun ohjeeseen? 🙂

    • Author
      Hanna 2 kuukautta ago

      Kiitos huomiosta, korjattu ohjeeseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*