Pasta parhaista tomaateista

Pasta parhaista tomaateista
2.9.2016 Hanna
Kategoriat: essu hihassa, pastalista, ruoka, yleinen

Vielä on kesää jäljellä, jos löydät kaupasta kypsiä, auringolle tuoksuvia tomaatteja. Käy läpi kauppasi vihannestiski huolella, ne parhaat tomaatit voivat olla minkä värisiä taikka muotoisia hyvänsä, pääasia, että ovat kypsiä. Tuontitomaateissa ei ole mielestäni mitään vikaa niissäkään, voittavat mennen tullen raa’at kotimaiset jos se on se toinen vaihtoehto. Tomaattien ostamisesta voisin kirjoittaa kirjan, niin paljon tunteita se minussa herättää. Älkää koskaan sortuko niihin valmiisiin laatikoihin, joissa aina on yksi mätä tai muuten vaan sinne kuulumaton yksilö. Käsikopelolla löytyy ne ostamisen arvoiset tompsut, sanon mä.

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon ja nosta se mahdollisuuksien mukaan tekeytymään hetkeksi ikkunallesi kesän viimeisiin auringonsäteisiin – käsissäsi on simppeli ja maukas pasta. Panosta laadukkaaseen oliiviöljyyn, se näyttelee tässä pastassa tomaattien lisäksi suurta roolia.

Tuoretomaattipasta neljälle
360 g pastaa
reilu kilo kypsiä tomaatteja
reilu desilitra hyvää oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
ruukku basilikaa

Mittaa tarjoilukulhoon oliiviöljy ja muut mausteet, lisää ronskeiksi paloiksi pilkotut tomaatit ja revitty basilika, peitä kulho kelmulla ja nosta toviksi tekeytymään.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi, valuta pasta ja sekoita se tomaattikastikkeen kanssa. Maista ja mausta vielä tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Nauti.
Ps. Kuvasimme tämän videon kun olin raskaana, keskivartalon pyöreydestä ei käy siis pastaa syyttäminen.

2 kommenttia

 1. Mari 6 vuotta ago

  Heips, saako kysyä, mikä on laadukas oliiviöljy? Kaupoissa hyllyt notkuu pulloja ja nappaan aina ihan ummikkona jonkun vaan sieltä.
  -Mari-

 2. Tiina 6 vuotta ago

  Hei!
  Annatko jonkin hyvän anjovisfilee merkin jota kannattaa ostaa ja käyttää peruna-tomaatti vuokaan Provengale ?

  Tiina A.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*