
Syksyn suosikkipasta, maistuu pitkän lenkin tai yleisurheilutreenien jälkeen. Tämä on varmasti helpoin versio carbonarasta mitä olen koskaan tehnyt, suosittelen lämmöllä.
300 – 400 g spagettia
3 munankeltuaista (suosi luomua)
60 g parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
1 tl oliiviöljyä
150 g sentin paloiksi leikattua pancettaa tai pekonia
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sillä aikaa vatkaa keltuaiset kulhossa parmesaanin ja muiden mausteiden kanssa.
3. Paista pekoni paistinpannulla.
4. Valuta pasta ja nosta se kulhoon. Lisää tilkka keitinvettä munaseokseen, jotta se sekoittuu helpommin spagetin joukkoon.
5. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa ruoka lautasille. Raasta parmesaania ja rouhi mustapippuria päälle.
Carbonaran nimi tulee reilusta määrästä mustapippuria. Kaikki lapset eivät sitä arvosta, joten anna heidän itse rouhia pippurinsa pastan päälle. Pippurimyllyn täyttäminen on sekin mielekästä puuhaa pienille sormille. Ketään ei haittaa, jos lattialta löytyy parikymmentä pippuria – ne on helppo siivota.
Ohje Safkaa skideille – Lapsuuden rakkaimmat reseptit -kirjasta.
Kuva Kaisu Jouppi
Comment (1)
-
Hei! Oli mukava nähdä teidän aamu-TV:ssä. Olen perinteisesti tehnyt Bolognesen aina maanantaisin. Kiitos kun muistutitte hyvästä tavasta. Aito italialainen bologenese on herkullinen tapa aloittaa viikko, ja kotimaiset juurekset ovat nyt parhaimmillaan. Ihanaa alkavaa viikkoa. Nautitaan elämästä ”Joie de vivre” -teemalla.