Parsaa pöytään!

Parsaa pöytään!
3.4.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAParsa on parasta, ei pelkästään mahtavan makunsa ja monipuolisten käyttömahdollisuuksiensa takia, mutta myös kevään ensimmäisenä vihreänä ohukaisena, jonka nuput enteilevät pian muidenkin kasviskamujen saapumista elämäämme. Kesä tulee, sen tietää parsa kertoa! Parsa tuottaa satoa vasta kolmentena keväänä, eikä se oikeastaan ole vihannes, se on kasvi.
Pahinta mitä parsalle voi tehdä, on keittää se ylikypsäksi. Noita lölleröitä tapaa valitettavan usein ravintoloissa ja aina meinaa tulla joko itku tai savua korvista.
Itse putsaan parsan varsista terävällä pienellä veitsellä ulostyöntyvät nappulat pois ennen kuin kuorin ne kevyesti kuorimaveitsellä. Keitän parsat suolatussa vedessä suuressa paistinpannussa lappeellaan, pari minuuttia, testaan kypsyyttä tauotta. Saa jäädä rapsakaksi.

Thomas Kellerin neuvoin parsatangot voi myös putsata karhealla puhdistussienellä hinkaten, jolloin varresta tulee silkinpehmeä. Pidä tällöin parsoja varten oma sieni, sillä ei kannata kuurata patoja.

Kuvan setissä on avokadoa, oliiviöljyä, limeä, fetaa, suolaa, mustapippuria, keitetyt parsanvarret pilkottuna, paahdettuja pinjansiemeniä ja neljän (ja puolen) minuutin uppomuna. Se jäi vahingossa puoleksi minuutiksi kuumaan kylpyyn, taaperohommat ottavat välillä kokin pois munakellon äärestä, mutta eipä se haitannut. Hyvää tuli, vaikka muna vähän yli menikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHyviä uutisiakin mulla on, parsakauden alkamisen lisäksi! Jonna Vormalan Jäävuoren huippu – Salaattikirja on kustantamomme loppuunmyyty teos, jota kyseltiin niin paljon, että uusi painos on tilattu ja sitä odotellaan meille ihan piakkoin. Uudessa painoksessa on myös uusi, herkullinen kansi. Kerron teille heti kun kirja on taas tilattavissa.

Tuosta kirjasta löytyy muuten tämä ohje, joka kannattaa jokaisen parsanystävän testata.

2 kommenttia

  1. Lisa 3 vuotta ago

    Moi! Olisi kiva kuulla teidän vinkit risteilyyn lasten kanssa. Kiitos!

  2. Hanna 3 vuotta ago

    Juttu risteilystä tulossa ihan tuota pikaa! Ihanaa kevättä sulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*