Parasta välineurheilua

Parasta välineurheilua
4.3.2019 Hanna
Kategoriat: urheilu, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Arena

Viime vuonna yksi suurista haaveistani kävi toteen. Seisoin tyhjällä Uimastadionilla sulkemisajan jälkeen, seuranani Hanna-Maria Seppälä ja altaan reunalla odotti kasa Arena-välineitä, joiden kanssa tulisin hyppäämääm altaaseen.

Miten tähän päädyttiin? Miten ihmeessä seison maailmanmestarin kanssa altaan reunalla?

Arena oli minuun yhteydessä, muutaman meilin ja palaverin jälkeen olin allekirjoittanut sopimuksen, jonka sisällössä mainittiin valmentajana Hanna-Maria, yksi suurista idoileistani, ja yhteisenä tavoitteenamme saada mun uintitekniikka kuntoon. Oma tavoitteeni oli tuoda uinti säännölliseksi osaksi harjoitteluani. Hihkuin innosta, olin varma, että tämä tulee muuttamaan mun treenaamisen täysin. Oppisinpa uimaan selkää siten, etten vedä siksakia, perhosen tekniikka, se vasta olisi jotain!

Ensimmäisen treenin jälkeen todettiin, että tekniikkani oli ihan ok. Tästä kiitos uintiharrastukselle, joka kulki mukanani nuoruudessa ja sittemmin jäi. Nyt se aktivoitiin uudestaan, olin onnessani! Sain vartaloni oikeaan asentoon, opin tuhat ja sata juttua jokaisella treenikerralla, niiden innoittamana jaksoin altaaseen varhaisina aamuina ja myöhään illalla, olin koukussa! Valmentajani muisti kehua kun edistyin ja pysyin ohjelmassa, jokainen tsemppiviesti teki sielulle hyvää. Ja sitä myötä treenille ja keholle.

Kävin Stadikalla ja Mäkelänrinteessä monta kertaa viikossa, uin minulle tehtyä ohjelmaa ja kehityin. Mikä parasta, uinti kehitti stressinsietokykyäni, altaassa tein viime vuoden suurimmat ja merkityksellisimmät päätökset firman suhteen. Uinnista tuli mulle omaa aikaa, kukaan ei vaatinut minulta altaassa mitään ja mikä parasta, siellä oli aivan hiljaista. Pinnan alla sain olla rauhassa.

Hanna-Marian innostaessa minut ylittämään itseni kerta toisensa jälkeen toi Arena elämääni uinnin kannalta tärkeimmän, eli parhaat välineet.

Uimapuvun valinta oli mennyt minulla 39 vuotta pieleen, vihdoin löysin sopivan mallin ja koon. Uimapuvun kuuluu olla napakka, se puetaan ensimmäisen kerran päälle suihkussa, se venyy hiukan ja todella myötäilee ihoa. Jos normaalisti olisin valinnut koon 40, Arena opetti valitsemaan koon 36 ja kiskomaan sen päälle, kangas antaa pienesti periksi ensimmäisten käyttöjen aikana ja lopputuloksena on täydellisesti istuva uikkari. Itse suosin uikkaria, jossa ei ole vuorikangasta lainkaan ja todella ohuet olkaimet ovat ehdottomat. Puvun päälle pukeminen on hyvä alkulämmittely, mutta kun pulahdan altaaseen, unohdan koko puvun olemassaolon.

Apuvälineiden tarve valkeni vasta kun aloitin ensimmäistä ohjelmaani. Matkaa kertyy helposti 1,5-2 kilometriä, jolloin erilaiset tekniikkaharjoitukset tulevat mukaan kuvioihin – pullari jalkojen välissä saa kädet hommiin ja jalat saavat lepoa ja lättäreillä saa voimaa käsivetoihin.

Räpylät on koukuttavin väline, jonka tiedän. Niillä pääsee todella lujaa! Okei, vauhti ei ole se pääasia, mutta toisinaan on ihanaa vetää ihan täysillä ja siinä tarvitaan räpylöitä. Ne myös kelluttavat alakroppaa, joten niiden avulla voi olla helpompi saada vartalon asento oikeaksi. Rakastan!

Näiden välineiden avulla sain lisättyä matkaa ilman ylirasitusta, johon olin jo tärmännyt kun treenasin ilman valmentajaa – olen helposti innostuvaa sorttia ja siinä käy huonosti, jos treenaa väärin.

Siinä siis seisoin UImastadionilla Hanna-Marian kanssa ja olin onnellinen monesta asiasta. Siitä, että sain vuoden aikana uinnin mukaan maailmaani, tekniikkaoppia maailman parhaalta opettajalta ja Arena huippuvälineet treenaamiseen, joita voin vilpittömästi suositella kaikille. Rintauinti on vahvin, vaparia jaksan vetää niin kauan kuin aikaa suinkin on. Selkäuinti on nykyään ihanaa, menee ihan viivasuoraan, perhosta tosin saa harjoitella vielä vuoden jos toisenkin, toivottavasti vielä yhdessä Hanna-Marian ja Arenan kanssa – uintileiri pyörii mielessäni, sinne ois hauska saada mukaan muutama innokas aikuisuimari. Palaan altaalle ja huutelen teitä mukaan heti jos asia etenee!

Kysykää, jos kysyttävää on, vastaan mieluusti kaikkeen uintiin liittyvään!

Kuvat Antti Mutka

2 kommenttia

  1. Sanna-Mari 3 vuotta ago

    Mä olen aloittamassa vapaauinnin alkeiskurssin juuri, en ole uinut koskaan muuta kuin koiraa. Superjännittynyt tästä, vähän paniikissakin, en ole vedessä vahvimmillani, mutta haluaisin saada uinnin osaksi mun treenejä!!!

    uikkari varmaan meni ihan lörinäksi ekalla ostamalla, tutstunpa noihin arena tuotteisiin seuraavaksi! Paras juttu aikoihin blogissa tää ja hassua kun juuri nyt sama asia tulossa ajankohtaiseksi elämässä.

    Sit kun olen oppinut uimaan, niin mä lähden mille vaan leirille!!!!

  2. Sanna-Mari 3 vuotta ago

    Aloitin juuri aivan nollasta vapaauinnin alkeet ja voin sanoa että huh miten jännittävä laji! Ja miten innostava! Tavoitteet ei ole korkealla, mutta saisinpa altaasta (ja sen jälkeisestä saunasta) itselleni hyvää tekevän viikottaisen rutiinin. Kun opin uimaan jotain muutakin kuin koira-sammakko yhtälöä niin oon niin mukana kaikilla kursseilla koska intoa ei puutu ja eikö se korvaa aina jos jotakin muuta puuttuu, hah. Mulle siis erittäin ajankohtainen postaus tämä, lisää uintijuttuja blogiin, uinti best!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*