Parasta pataruokaa Meri-Tuulin tapaan

Parasta pataruokaa Meri-Tuulin tapaan
9.10.2016 Hanna
Kategoriat: koti, ruoka, yleinen


img_7608img_7609 img_7610Ohrasuurimokriisi.

img_7614Lauantain safka valmistui Meri-Tuuli Lindströmin Pataruokaa -kirjasta, Joonas valmisteli makkarapadan uuniin ja sitten painuimme päiväunille koko poppoo. Oli aivan hurjan maukas kokonaisuus, kun se sitten parin tunnin päästä nostettiin pöytään. Ohraa ja raakamakkaroita, porkkanaa ja palsternakkaa. Gigondas komppasi kivasti, loistava setti.
Parasta pataruoassa? Se, että tänään tulee ystävät nauttimaan samasta padasta, eikä kummankaan meistä tarvitse pistää tikkua ristiin illallisen eteen. Pata uudestaan uuniin ja pöytään, se on siinä. Kylkeen tuoretta leipää Fasulta (ehkäpä Grand Blancia), laseihin loput tuosta punkusta ja siitä on täydellinen sunnuntai-illallinen tehty.

Suloista sunnuntaita!

4 kommenttia

 1. Maija 6 vuotta ago

  Hei Hanna!
  Mistä noita ihania Balmuirin keittiöpyyhkeitä saa otettua?

 2. Author
  hanna 6 vuotta ago

  Moikka, Balmuiria myydään heidän nettikaupassaan ja tosi paljon valikoimaa on esim. Stockmannilla.

 3. T 6 vuotta ago

  Moikka,

  Kiitos kivasta blogista! Kiva, että jaksat kirjoitella vaikka tekemistä taitaa riittää muutenkin. Tosi kiva, että myös juot punaviiniä julkisesti, etkä ole hysteerisen oloinen mistään. Ja nämä muiden paino/palautumisjutut jaksavat minua kiinnostaa hävettävän paljon:D minun lapseni ovat 2v ja 3kk ikäiset. Onneksi on ollut kuiva syksy (kivaa)!

  • Author
   hanna 6 vuotta ago

   Kiitos kommentista, hauskaa kun tykkäät blogista. Hyvin täällä riittää aikaa muuhunkin kuin vauvojen ruokkimiseen ja viihdyttämiseen.
   Nauroin tuolle juon punaviiniä julkisesti -kohdalle, aivan kuin se olisi jotenkin laitonta! Hyvään ateriaan kuuluu hyvä viini, mutta meidän perheeseen ei kuulu humaltuminen. Tuntuu toisinaan, että nämä kaksi asiaa menevät jengillä sekaisin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*