
Kaupallinen yhteistyö Polarica
Poropastan ohje on yksi blogini haetuimmista, eikä suotta. Se on lohtupasta parhaimmillaan, tuhti ja täydellinen sapuska kun nälkä on kova, eikä kukaan toivo lautaselleen lehtikaalia. Uusia lukijoita on ilmestynyt ruudun taa, uskon tämän ilahduttavan teitä. Ja tonttini vanhoja tuttuja tämä muistuttakoon itsestään.
Valmiiksi viipaloitu kylmäsavustettu poro on yksi lempituotteistani, sitä on jääkaapissa aina. Kaikki muukin tätä pastaa varten löytyy usein köökin puolelta, siksikin on kovassa kierrossa meidän taloudessa. Takkuinenkin maanantai on pelastettu tällä pastalla – testaa jos et usko! Ja jos luulet, ettei poro ole sun juttu, kokkaa tämä. Poroa parhaimmillaan!
Poropasta neljälle
360 g pastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
100 g LAPIN LIHA kylmäsavustettu poron paistiviipale
1 dl punaviiniä
2 dl kermaa
pari oksaa hienonnettua timjamia
ruokalusikallinen dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
pieni pala parmesaania
1. Kuullota hienonnetut sipulit ja chili voissa, kunnes pehmenevät.
2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
3. Suikaloi poro ja lisää se sipulien joukkoon pannulle, paistele keskilämmöllä tovi.
4. Nosta lämpöä ja lisää punaviini ja timjami, kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Lisää lopussa kerma sekä sinappi ja anna kiehahtaa, sekoita kastike al denten pastan joukkoon.
6. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Munakoiso-hasselpähkinäpasta, sitruunapasta ja korianteri-pestopasta ovat kierrossa mukana nekin, iloksi arkeenne, olkaa hyvät!
5 kommenttia
-
Mun yksi suosikkipasta on teidän kylmäsavulohipasta, mutta jostain syystä se ei ole pastalistallanne. Voisikohan sen lisätä sinne, niin se löytyisi jatkossa helpommin?
-
Author
Kiitos viestistäsi, mietimme juuri pastalistan jatkoa!
-
-
Mukavan kuuloinen ohje. Voisikohan tätä ohjetta soveltaa poropaistiin? Minulla olisi pakastimessa nimittäin kimpale poronlihaa ja ajattelin sen viikonloppuna kokkailla….
-
Author
Paistin ohje tulossa piakkoin blogiin sekin, maltatko odottaa?
-
-
Taidanpa kokkailla tätä pääsiäispyhinä meille ruoaksi 🙂 Vaikuttaa todella herkulliselta!