Paras parsapasta

Paras parsapasta
9.5.2016 Hanna
Kategoriat: essu hihassa, pastalista, yleinen

Jos tämä ei ole valtakunnan nopein pasta, niin en tiedä mikä on. Ja hyvääkin tämä on, sen takaan. Nimensä se sai, kun kokkasin sitä ystävälleni ja kysyin, että millä nimellä tätä pitäisi kutsua. Paras parsapasta, hän totesi.


Paras parsapasta

neljälle
360 g pastaa (esim fusilli)
nippu parsaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruuna, käytä kuori ja 2 rkl sitruunamehua
1 tanko (150 g) pehmeää vuohenjuustoa (esim Chavroux)
parmesaania
suolaa
mustapippuria

Sekoita kulhossa murusteltu vuohenjuustotanko, poista halutessasi tangon päät, oliiviöljy, sitruunankuori, suola ja mustapippuri.
Keitä pastaa suolatussa vedessä 6-7 minuuttia, lisää joukkoon parsat ja keitä vielä 2 minuuttia. Ota talteen kupillinen keitinvettä.
Sekoita valutettu pasta ja parsa kastikkeen joukkoon, sekoita mukaan tilkka keitinvettä notkistamaan kastike ja rouhi päälle mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Itse tykkään raastaa mukaan vielä hiukan parmesaania, koska parmesaanirakkaus. Lisää myös sitruunanmehu, sekoita. Tarjoile heti.

7 kommenttia

 1. Minttu_ 6 vuotta ago

  Kiitos ihanasta parsa-ohjeesta. ❤️ Tämä on todella hyvää, jo 2 kertaa tällä viikolla syöty!

 2. Hanna 6 vuotta ago

  Kiva kuulla! Ihanaa kesän odotusta!

 3. JK 6 vuotta ago

  Tämä menee testaukseen:). Luulin vuohenjuuston olevan kiellettyä, pastöroitunakin…Olenko siis aivan turhaan vältellyt raskausaikanani vuohenjuustoa?

  • Author
   hanna 6 vuotta ago

   Hei, en tiedä miksi pitäisi välttää pastöroitua vuohenjuustoa? En ole ollut hysteerinen minkään suhteen, eli ehkä tämä on mennyt multa ohi, jos siinä jotain vältettävää on.

 4. vipellys 6 vuotta ago

  Kiitos tästä reseptistä!
  Oli todella helppo ja hyvä ja ennenkaikkea helposti muokattava resepti. Meillä on yksi vuohenjuustovastainen niin korvasin sen fetalla. Sopi kuin nenä päähän parsan kanssa.

 5. Iina 6 vuotta ago

  Listeriariskin vuoksi raskaana ollessa ei suositella mitään pehmeitä juustoja, edes pastöroidusta maidosta tehtyä. Paitsi kuumennettuna tietysti ok.

  https://www.evira.fi/globalassets/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/evira_taulukko1.pdf

  • Author
   hanna 6 vuotta ago

   Kiitos infosta, suomalaiset suositukset ovat minusta vähän hassuja: syökää edamia, heh. Kukin toki tavallaan 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*