
Kaupallinen yhteistyö Apetina ja Indieplace
Tässä ohjeessa on monen monta raaka-ainetta, myönnän heti alkuun. Olen tehnyt kovasti töitä tämän reseptin eteen, yksinkertaistanut sitä mahdollisimman paljon, jotta se olisi helppo toteuttaa kotikeittiöissä. Ja pakko taputtaa itseään olalle, onnistuin! Mausteita joudut ehkä hankkimaan ensimmäiselle kerralle muutaman uuden purkin, mutta älä huoli, ne tulee käytettyä koska tähän safkaan jää koukkuun ja tätä tehdään meillä lasten toiveesta kerran viikossa.
Vähäsuolainen ja paljon proteiinia sisältävä Paneer-juusto maistuu paistettuna sellaisenaan, mutta on myös loistava raaka-aine näihin maukkaisiin pyöryköihin.
Tämä on tuhat kertaa parempaa kuin se parhaan intialaisen ravintolan malai kofta, testaa ja vie ruokaseuraltasi jalat alta. Tässä sulle lista askelmerkeistä, lue ohje huolella ennen kuin alat hommiin.
- Tee Paneer-perunamassa
- Tee kastike, jätä hautumaan
- Muotoile pullat
- Paista pullat
- Kastike pullien päälle
Paneer-perunamassa
1 pkt Apetina Paneer-juustoa
200g keitettyjä perunoita
3 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
3-4 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
n. 1/2 tl suolaa
2 rkl Garam masala -maustesekoitusta
n.15 cashew-pähkinää hienonnettuna
Tähän hommaan suosittelen kumihanskoja. Hienonna keitetyt perunat ronskiksi murskaksi, sekoita joukkoon murenneltu Paneer-juusto, lisää muut listan raaka-aineet joukkoon ja sekoita massa kunnolla. Jätä tekeytymään, tehdään kastike tällä välillä.
Kastike
60 ml neutraalia öljyä
2 suurta sipulia todella ohueksi leikattuna
3-4 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl cayennepippuria
1 tl kanelia
2,5 dl tomaattipyreetä
1 rkl pähkinävoita (ei välttämätön)
n. 3,5 dl vettä
2 dl kermaa
1 tl sokeria
Kuullota sipulia öljyssä 10-15 minuuttia, kunnes se rentoutuu ja alkaa tummua hieman. Lisää mukaan pannulle loput mausteet ja tomaattipyree, sekoittele muutaman minuutin ajan. Lisää sitten vettä, ensin desi, sitten toinen. Jätä loppu vesi odottelemaan. Kaada mukaan kerma ja sokeri, sekoita ja anna pöhistä viitisen minuuttia. Jos kastike tuntuu olevan todella paksua, lisää vettä tarpeen mukaan. Siirrä kastike odottamaan, se kuumennetaan vielä ennen tarjoilua.
Pyöritellään pallerot! Hanskat käteen ja taikina palleroiksi, pyri tekemään saman kokoisia palloja.
Kaada pannulle reilusti neutraalia öljyä, vaikka rypsiöljyä. Itse käytin 2.5 dl, se ei imeydy palleroihin, kun rasva on tarpeeksi kuumaa. Kuumenna öljyä niin kauan, että kun pistät tulitikun (ei sen rikkipään!) öljyyn, se kuplii ja poreilee kivasti tikun ympärillä. Älä tuki pannua liian suurella määrällä pullia, tee parissa erässä. Pidä huoli, että rasva ei kuumene liikaa. Nosta pinnalta paistuneet pallerot talouspaperille. Tähän ei mene minuuttia kahta kauempaa.
Kuumenna kastike, lisää pallerot kastikkeen joukkoon. Jos ne hieman hajosivat paistaessa, se ei lainkaan haittaa, laitat vaan kastiketta päälle.
Tarjoa basmatiriisin ja tuoreen korianterin kera.
Mistä tietää, että öljy on tarpeeksi kuumaa paistamiseen? Katso vinkkivideo Instagramista @hannagullichsen .
22 kommenttia
-
Voiko korianterin korvata jollain muulla? Sitkeästä harjoittelusta huolimatta se maistuu aina vaan saippualta
-
Author
Sen voi jättää pois, tai korvata vaikka lehtipersiljalla.
-
-
Tätä täytyy kokeilla! En tykkää yhtään korianterista ja mietin mikä olisi mielestäsi hyvä yrtti korianterin tilalle?
-
Author
Korianterin voi jättää kokonaan pois!
-
-
Maissijauhoa vai -tärkkelystä?
-
Author
Olenpa mä huolimaton, maissitärkkelystä! Pahoittelut ja kiitos huomiosta.
-
-
Hammastikussa ei pitäisi olla rikkipäätä 😉
-
Author
Hyvä pointti, on tainnut mennä mulla tikut sekaisin ;D
-
-
Oli kyllä ihan tosi hyvää! Kiitos reseptistä!
-
Ja toimi hyvin myös maissijauhoilla. 😀
-
Author
Hienoa, se varmasti onnistuisi myös ilman, tämän avulla pysyy helpommin kasassa.
-
-
Author
Kiva kuulla, kiitos!
-
-
Toinen kysymys :). Tarkoitetaanko tuossa tosiaan tomaattipyreetä? Sitä mikä ostetaan usein tuubissa? Ja 2,5 DL? Mitä merkkiä itse käytit? Tein ja se kyllä peitti kaikki maut alleen. Pullat olivat hyviä!
-
Author
Perinteisen ohjeen mukaan käytetään tomaattipyreetä, sen tiukkuun on juurikin salaisuus tuohon syvään makumaailmaan, itse käytin Muttia, osa tuubeista on ikävä kyllä aika tymäkän makuisia, mutta Mutti oli oiva, samoin pian markkinoille saapuva Petti, se on timanttista tavaraa! Testaa seuraavalla kerralla tomaattimurskalla tai paseeratulla tomaatilla, valuta vaan siivilässä suurimmat nesteet pois.
-
-
Voisitko tarkentaa käytetäänkö ”tavallista” kuminaa vai juustokuminaa, eli roomankuminaa, eli jeeraa? 😉
Ei mene varmaankaan pieleen kummallakaan, mutta mitä sinun purkissa oli?-
Author
Juustokuminaa!
-
-
Hei! Tämä menee ensi viikonloppuna testiin! Voiko pähkinän jättää pois vai kärsiikö rakenne? Allergian vuoksi en voi sitä laittaa.
-
Author
rakenteeseen ei vaikuta, pähkinät voi hyvin jättää pois.
-
-
Osaatko sanoa, voisiko pyöryköitä paistaa niin kuin lihapullia eli paljon vähemmällä öljymäärällä? Tai kypsentää peräti uunissa?Pysyvätköhän koossa? En voi mitään mutta pelkään suurta määrää kuumaa öljyä.
-
Author
onnistuu varmasti molemmin tavoin, massahan on periaatteessa syötävää sellaisenaan, joten pääasia et pullat saa lämpimäksi. 🙂
-
-
Hei ja kiitos ohjeesta, testiin menee! Mietin, voisiko maissitärkkelyksen korvata jollain, esim. perunajauhoilla? Tulisiko perunajauhoja suhteessa vähemmän? Kiitos!
-
Author
Voi korvata!
-