
Uuden vuoden kunniaksi aloitan blogissani pastalistan, joka päivittyy vähintään joka toinen viikko. Kokoan listalleni pastoja, jotka ovat helppoja valmistaa, raaka-ainelistoiltaan simppeleitä ja ennen kaikkea vastustamattoman maukkaita. Sellaisia kuin avokadopasta ja sitruunapasta. Startataan munakoiso-hasselpähkinäpastalla, joka on syntisen hyvää.
Munakoiso-hasselpähkinäpasta
Neljälle
360 g pastaa
suolaa
reilusti oliiviöljyä
1 munakoiso
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilihiutaleita
100 g hasselpähkinöitä
1 sitruuna
30 g parmesaania
mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja laita ne uunivuokaan tai -pellille, pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi. Anna tomaattien lämmitellä uunissa puolisen tuntia, tunti. Voit tehdä ne valmiiksi jo hyvissä ajoin.
Mikään ei tuoksu niin hurmaavalta kuin paahdetut hasselpähkinät, ah!
Paahda hasselpähkinät kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua kivasti ja pinta alkaa tummua, älä polta pähkinöitä. Murskaa pähkinät pieneksi morttelissa tai pilko veitsen avulla. Aseta kulhoon odottelemaan valmista pastaa.
Siivuta munakoiso sentin paksuisiksi viipaleiksi, kaada pannulle reilusti öljyä ja paista munakoisoviipaleita (itse käytän kahta pannua) reilu tovi, saat valmista noin vartissa. Munakoiso ei pelkää kuumaa pannua, joten anna sille ihan kunnon rusketusraidat. Tässä vaiheessa on vaikea pitää näppejään irti näistä herkuista, kun puristat päälle vähän sitruunaa ja maistat, niin tiedät mistä puhun.
Mausta munakoisot mustapippurilla ja nosta ne pois pannulta, lisää pannulle tilkka öljyä.
Viipaloi valkosipuli pannulle, lisää chilihiutaleet ja kuullota keskilämmöllä kunnes valkosipuli pehmenee. Sammuta liesi. Voit nostaa myös uunissa herätellyt tomaatit pannulle.
Keitä sillä välillä pasta suolatussa vedessä al denteksi, nosta valutettu pasta pannulle chili-valkosipuliöljyn joukkoon, sekoita. Nosta pasta lautaselle, jaa munakoisoviipaleet kristillisesti kunkin ruokailijan lautasille, samoin hasselpähkinärouhe, jota todennäköisesti jää seuraavaankin kertaan. Raasta päälle parmesaania ja purista sitruunanmehua.
Minttupuska keikkui ikkunalaudalla, riipaisin siitä muutaman eloon jääneen lehden pastan joukkoon, toimi.
13 kommenttia
-
Ihana idea tämä pastalista! Ja tätä pastaa teen viimeistään loppiaisena.
-
Author
Kiitos kommentistasi, pastalistasta ollaan täälläkin innoissaan – näitä kun kokkaillaan pari kertaa viikossa. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!
-
-
Edellistä kompaten; ihana lista! Pasta on meidän perheen suosikki, mutta se on kaivannut kovasti uusia seuralaisia kylkeensä. Tää lista saa mut kehräämään (ja mahan murisemaan). Kiitti ja ihanaa alkanutta vuotta! 🙂
-
Author
Jee, kiva kuulla! Ihanaa alkanutta vuotta!
-
-
Oijjoi, ihanaa! Rakastan pastaruokaa, suorastaan himoan sitä vähintään kerran viikkoon. Eli tämä pastalista on todella kiva juttu. Vodkapasta sekä tämä munakoisopasta menevät kokeiluun tällä viikolla.
-
Author
Hauskaa, että innostuit. Ihania kokkaustuokioita!
-
-
Kiitos <3
Piti vielä sanoa, että ostimme syksyllä Italian reissullamme Piemonten aluella aivan käsittämättömän hyviä hasselpähkinöitä. En edes tiennyt, että hasselpähkinä voi maistua niin taivaalliselta. Hyvältähän se aina maistuu, mutta nämä olivat jotain ihan mieletöntä… Onneksi niitä löytyy vielä vakuumiin pakattuna, ostin niitä meinaan PALJON!
-
Kuulostaa hyvältä! Mutta mikä toinen pähkinä tässä toimisi myös; cashew? saksanpähkinä? kyselee eräs, jolla hasselpähkinät kutittavat kurkkua vietävästi… 🙁
-
Author
Saksanpähkinä, pinjansiemenet – testaa ja etsi suosikkisi! Kivaa viikkoa!
-
-
Kylläpä oli hyvää! Puolitin pastan määrän ja tein tilpehöörit ohjeen mukaan. Sain kahdelle täydellisen annoksen. Olen näemmä vähän perso munakoisolle, pähkinöille, kirsikkatomaateille… Kiitos ohjeesta!
-
Author
Kiva kun maistui!
-
KIITOS KIITOS KIITOS kaikista herkkuresepteistä, joita julkaiset täällä ja kirjoissasi!!! Ihania makuja, mutta yksinkertaisia ohjeita. Olen erityisen ihastunut 400 g ja Safkaa skideille -kirjoihin, joiden mukaan meillä on viime aikoina kokkailtu. Jopa kaikkein kriittisten ruokailijoiden eli lasten palaute ruokapöydässä on ollut pelkästään positiivista: esimerkiksi carbonara hävisi kulhosta alta aikayksikön, samoin eilen meni pellillinen mokkapaloja niin ettei muruakaan jäänyt. 🙂 KIITOS!!!
-
Author
Kiitos, onpa ihana kuulla! Terkkuja perheellesi ja kaunista vuoden alkua!
-