Malja yrittäjille ja onnistumisille

Malja yrittäjille ja onnistumisille
2.6.2017 Hanna
Kategoriat: yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Paulig

6.6. vietetään Hyvän kahvin päivää, haastamme Pauligin kanssa sinut tuolloin nostamaan kahvimaljan klo 14.00 sinulle tärkeiden ystävien, kollegoiden tai yhteistyökumppaniesi kanssa. Me nostamme kuppimme kaikille yhteistyökumppaneillemme, yrityksille ja yksilöille, ihmisille jotka tekevät juttuaan satasella ja sydämellä.

IMG_2396

Pidetäänkin kahvitauko, elimellinen osa työpäivää, se hetki kun saa laskea hartiat ja olla luvan kanssa toimeton, nauttia hetkestä ja kollegan (minun tapauksessani aviomieheni) seurasta. Ja antautua sanaleikkiin Mundon kanssa, paketti kun saa aina mielikuvitukseni laukkaamaan.

Mundo on kiilannut kahvikaappimme eturiviin, luomua, maussa hunajaa ja sokeria. Vaikea olla rakastamatta!

IMG_2083MUN

Mun tavoitteena yrityksessämme on suosia aina kotimaista osaamista ja tukea muita yrittäjiä. Konkreettisella tasolla se tarkoittaa jokapäiväisiä valintoja. Kustantamomme painaa kaikki kirjat Porvoon Bookwellissa, paperikassit tilaamme Cabassilta, kirjekuoret Pussikeskuksesta ja leimasimet Leimasintehtaalta. Kukat kuvauksiin haemme Tiinalta Inbloomista, leikkulaudat tekee käsin Knaapeli ja vastuullisen kahvin palaveripöytään toimittaa Paulig. Koska myönnämme sen aivan auliisti, yksikään kustantamomme kirja ei olisi syntynyt ilman kahvin voimaa! Huhujen mukaan Kalevalakin kirjoitettiin kahvin voimin, kyllä siihen on varmasti pannu jos toinenkin uponnut.

IMG_2081DO
Luota intuitioosi. Tiesin jo aikaa sitten erään projektin päätyvän ei toivotulla tavalla ja minulla oli mahdollisuus perääntyä siitä. Käsi vaihdekepillä emmin peruutusvaihteen luona, enkä kuitenkaan peruuttanut. Olisi pitänyt, mutta sekin matka antoi motillisen uutta oppia ja kasvatti minua.

Auta häntä, joka apuasi kaipaa. Pienet yrittäjät tarvitsevat nostetta, tukea ja hyvää puhetta. Eli kun sellaiseen törmäät, pidä meteliä ja kehu ääneen. Itse ahmin muutaman kamuni Facebook-feediä, sinne kun ilmestyy pelkästään hyviä suosituksia, eikä lainkaan jurnutusta elämän epäkohdista. Positiivisuus luo positiivisuutta!

 

IMG_2082UNDO

Aina kaikki ei mene kuin oli ruutuvihkoon suunniteltu, mutta pyrin kääntämään ne kokemukset voitoksi. Kompastuin pieneen kuoppaan yrittäjyyteni alkumetreillä, mutta ilman sitä oppituntia en olisi niin hyvä neuvottelemaan kuin nyt olen, enkä osaisi varautua asioissa odottamattomiin muutoksiin. Epäonnistumisiin on turha jäädä rypemään, ei ole tässä maailmassa ihmistä, jolle ei olisi vastoinkäymisiä tullut vastaan. Yli, ohi tai ympäri on minun neuvoni!

Kaikki taistelut eivät myöskään kaipaa minun läsnäoloani, nykyään heilautan usein kättäni ja kurvaan ohituskaistaa pitkin eteenpäin, vaikka kokisin tulleeni kaltoin kohdelluksi, väärinymmärretyksi tai jotain muuta sellaista, joka herättää ensimmäiseksi primitiivisen halun alkaa kiljua.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Satavuotias Suomi, mitä nautimme Hyvän kahvin päivänä kahvin kanssa? Vuoksen piirakkaa ja munavoita, tietty! Se on käsitykseni mukaan parasta pientä suolaista, mitä kahvin kera voi tarjota. Vinkki kylmän voin käsittelyyn: raasta se munavoihin raastimen avulla, ei tarvitse odotella sen pehmenemistä.

Myönnän auliisi senkin, että yrittäjänä olen hyvin malttamaton ja haluaisin kaiken tapahtuvan  nopeasti. Kärsimättömyys voi olla hyve tai siunaus, itse olen jalostanut sen sinne positiivisen puolelle. Saan asioita aikaan, kun aloitan ne heti enkä huomenna. Siinä vastaus teille, jotka kyselette toisinaan mistä intoni tulee ja miten aika riittää kaikkeen. Se riittää, kun suunta on itselle oikea ja pannussa on tarpeeksi kuumaa kahvia.

6 kommenttia

 1. Satu 5 vuotta ago

  Kiitos Hanna tästä kirjoituksesta. Itselläni tuli isoin epäonnistumiseni hetkeen tällä viikolla. Kumpa olisin luottanut intuitiooni mutta niinkuin sanoit, otankin tästä opikseni ja porskutan pienillä askelilla eteenpäin ja uskon että se oma juttu löytyy vielä! Aurinkoa teille!

 2. Savusuolaa, Janica 5 vuotta ago

  Intuitiota minäkin pohdin. Olen välillä omani kanssa ihan pihalla. Olen roikkunut väärissä töissä, ”koska pitää” ja ”koska paha oloni on vain hankalan ihmisen änkyröintiä”. Jälkeenpäin olen tajunnut, että intuitioni yritti huutaa korvaani, että tee nyt hyvä nainen jotain muuta, ja kun tapahtuneesta kuluu aikaa, on täysin selvää, että vaistoni oli oikeassa.

  Toisinaan taas pahoja aavistuksia muistuttavat refleksit aktivoituvat vain siksi, että olen vaikka väsynyt.

  Onko sulla keinoja tunnistaa aito sisäinen ääni vaikka tällaisesta väsymyksen aiheuttamasta epäröinnistä ja nihkeästä olosta?

  Mä pohdin juuri, yrittääkö sisäinen ääneni sanoa mulle erästä asiaa, vai alanko olla ihan vain kesäloman tarpeessa.

 3. lilianna 5 vuotta ago

  Hei,

  pakko kysyä, mistä tuo kello on ostettu? Todella hieno ja sopisi hyvin meillekin!

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Moikka, se on Zarrosta hankittu. Kysäise sieltä lisää, itsekin tykätään hulluna!

 4. Hanna 5 vuotta ago

  Janica – anteeksi etten ole sinulle vielä vastannut. Palaan asiaan pian, olen pohtinut kysymystäsi paljon.

 5. Savusuolaa, Janica 5 vuotta ago

  Ei mitään! Nämä ovat isoja ja hankalia kysymyksiä. Pyöritän tätä itse koko ajan mielessäni, sillä en vain ole löytänyt vielä vastausta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*