Meille tulee kaksoset!

Meille tulee kaksoset!
8.2.2016 Hanna
Kategoriat: yleinen

Vihdoin kerron ilouutiset täällä bloginkin puolella – odotamme kaksosia!

Tästä syystä feedissäni ei tammikuussa näkynyt ravintolaillallisia, kahvia eikä viiniä, lihaakin tosi vähän – olin varma että joku teistä hoksaa sen heti. Postasin Instagramiin kuvia ruoasta, mutten pystynyt katsomaan niitä – tietyt raaka-aineet kun saivat aikaan välittömän pahoinvoinnin. Oli hitusen hankala harjoittaa ammattiaan, joka pyörii totaalisesti ruoan ympärillä.

hannag kaksoset
Kun vuosi vaihtui, vietin kuusi viikkoa vuoteen omana eikä mikään pysynyt sisällä. Samasta syystä makasin sairaalassa ja kuuntelin lääkärin monotonista raporttia, jossa mainittiin myös sanat näitä on kaksi.

Kaksi. Miten se voi olla mahdollista? Tämmöinen onni sattuu vain harvoille, miten se meidät löysi? Hyvin nopeasti se alkoi tuntua luonnollisimmalta asialta ikinä.

Minussa lyö tällä hetkellä kolme sydäntä. Elämä on ihmeellinen.

Saimme satoja onnitteluja, kymmeniä halauksia, olemme jokaisesta kiitollisia. Sain myös kriittisen kommentin Twitterissä, että miksi julkisuuden henkilöiden pitää mennä kertomaan raskaudesta, mikään kun ei ole varmaa. Ilkeät kommenttiketjut alkoivat elää elämäänsä samalla hetkellä kun tieto raskaudesta levisi. Joku pahoittaa mielensä tämmöisestäkin uutisesta.

Tiedän ettei mikään ole varmaa. Olen käynyt läpi tragedian nimeltään keskenmeno. Olen kustantanut kirjan kohtukuolemasta. Tiedän hyvin, ettei mikään ole varmaa. Elämän rankimmat kokemukset ovat niitä, joista oppii eniten, vaikkakin opintie voi olla pitkä ja helvetin hankala.
Itse osaan menetysteni jälkeen arvostaa kaikkea sitä mitä minulla on, enkä mieti hetkeäkään sitä, mitä minulta puuttuu. Kaikki onni on tässä läsnä, tänäänkin.

Jos meitä kohtaisi suru, en minä sitä piilotella osaisi, ei ulkomaailmalta asian salaaminen tekisi tuskasta yhtään sen pienempää.

En halua myöskään haaskata yhtään arvokasta päivää huolehtimiseen, olen sitäkin aiemmin harjoittanut vähintään yhden ihmisen elämän tarpeisiin. On helpompaa elää ja ottaa ne huolet vastaan jos niitä tulee. Helpommin sanottu kuin tehty? No, kuvittelin myös etten osaa elää ilman kahvia, tilkkaakaan en ole nauttinut tämän vuoden puolella. Kahvi-ihmiset tietävät miten vaikeaa tämä on. Kaikki on mahdollista.

hannag kaksoset
Kirjoittelen odotuksestani päiväkirjaa, se on hyvinkin henkilökohtainen ja avoin, saa nähdä jääkö se koneen salattuun kansioon, vai julkaisenko sen vielä jossain mediassa. Aika näyttää.
Nyt näyttää siltä, että farkut menee vaihtoon, alkaa siihen malliin jomottaa alavatsaa. Ja se oli jo ennen kuin nautin tuon kuvausrekvisiitan parempiin suihin.

56 kommenttia

 1. Hanna 7 vuotta ago

  Tuplasti onnea elämän ihmeistä! Iloa odotusaikaan koko perheelle 🙂

  • Author
   hanna 7 vuotta ago

   Kaunis kiitos!

 2. Sofié 7 vuotta ago

  Tämä uutinen oli niin ihana <3

  Niin paljon onnea ja nauttikaa niistä pienistä kasvavista sydämistä <3

 3. Sanna 7 vuotta ago

  Lämpöiset onnittelut teille! On upeaa että uskallat olla avoin, oma itsesi! Uskon itse avoimuuteen ja siihen että onnen ja hyvän jakaminen vain tuplaa sen määrää. Ihanaa odotuksen aikaa!

 4. fragola 7 vuotta ago

  Hanna, sydämen täydeltä onnea!

  Kiitos myös viisaista ja lohdullisista sanoista. Etenkin tämä lause kolahti ja pyörimään mieleen: ”Itse osaan menetysteni jälkeen arvostaa kaikkea sitä mitä minulla on, enkä mieti hetkeäkään sitä, mitä minulta puuttuu. Kaikki onni on tässä läsnä, tänäänkin.”

  Tämän kuin muistaisi, aina ja joka kerta, ja voi miten moneen asiaan se päteekään. Onnellista odotusta ja kaikkea hyvää kasvavalle perheellesi. Voikaa hyvin!

 5. Hanna 7 vuotta ago

  Kiitos ihanin Sofié!

 6. Hanna 7 vuotta ago

  Kiitos Sanna kannustavista sanoista, tuota neuvoa olen pyrkinyt noudattamaan. Kaunista helmikuuta!

 7. Anne 7 vuotta ago

  Isot onnittelut täältä täysin tuntemattomalta, ihana teksti ja ihana kuva instassa. Onni tulee onnen luokse <3

 8. Oi, sylintäydeltä onnea!

 9. ccnoora 7 vuotta ago

  Tuplasti onnea! <3

 10. Lennu 7 vuotta ago

  Ihana uutinen ❤
  Onnellista odotusta!
  Täällä oman tuhisijan -yhden sellaisen- kanssa Kättärillä tutustutaan toisiimme.

 11. Tanja 7 vuotta ago

  Ihana uutinen, paljon onnea! Ja voimia odotukseen!

  t.satunnainen lukija

 12. Suuret onnittelut koko teidän perheelle, aivan ihania uutisia!

  Kirjoitin tämän postauksen kun odotin nyt 11 kuukautta täyttävää poikaamme, mutta en ollut vielä paljastanut odotusta blogissa: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/murheet-on-tehty-huomista-varten/

  Siinä käsittelen ihan tuota samaa ajatusmaailmaa, murheita ei voi murehtia ennakkoon, eikä elämää voi elää niin, että koko ajan pelkää pahinta. Ja mikä ihana ajatus onkaan, että kaikkein todennäköisintä on, että kaikki menee hyvin.

  Onnellisia odotuksen hetkiä! Eikun vaan seuraavan koon housuja jalkaan, mukavuus ennen kaikkea <3

 13. Rauni 7 vuotta ago

  Hurjan paljon onnea ja iloa odotukseen! Blogisi on tuonut minulle jo pitkään iloa ja vatsan täydeltä hyviä reseptejä. Ilolla odotan kirjoituksiasi raskausajasta. Oman pienen pömppämasun kanssa voin sitten niihinkin samaistua tässä odotusaikana! 🙂

 14. ONNEA! Ja ihan tuplasti. <3

 15. Author
  hanna 7 vuotta ago

  Kääk, en kestä miten ihania kommentteja! Kiitos kaikille!

 16. Anu Harkki 7 vuotta ago

  Hanna ihana,
  Minä ihan oikeasti järkytyin siitä mediahässäkästä, mikä omaa blogipostaustani perjantaina seurasi. Ja sitä, että lehdet voivat ”haastatella” minua ilman että olen antanut kommenttiakaan. Tietyissä kanavissa paskanjauhanta lähtee heti liikkeelle ja siksi jätin aktiivisesti lukematta kaiken nettikommentoinnin (paitsi sen, mikä tuli omaan blogiini). 15-vuotiasta tytärtäni sen sijaan en ymmärtänyt/osannut/ ehtinyt varoittaa, ennen kuin hän oli käynyt lukemassa kaiken mitä netistä löytyi (myös artikkelien yhteyteen linkatut vanhat jutut minusta). Se tuntui kamalalta. En miellä itseäni enää julkisuuden henkilöksi, ja senkin takia ahdisti. Mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan pääsisi…
  Yhtä kaikki, onnellista odotusta sulle ja mulle! Kaikki menee hyvin. <3

 17. Gitta 7 vuotta ago

  IHANAA,IHANAA ,PALJON ONNEA !!
  Pahansuopia ihmisiä riittää,ei kannata välittää.Meitä,jotka olemme onnellisia uutisesta on silti varmaankin paljon enemmän.Nauttikaa joka hetkestä,ihana uutinen.

  Gitta Turusta

 18. Author
  hanna 7 vuotta ago

  Tiedän mistä puhut, Anu.

  Tuntuu kauhealta lukea jotain juttua itsestään, kun tosiaan ei ole sanallakaan kommentoinut asiaa medialle. Siteeraukset on napattu jostain, kuvat ovat vanhoja. Lukija saa luonnollisesti kuvan että aha, siellä on istuttu heti haastateltavana aiheesta josta tosiaan ei ole kyseiselle medialle sanallakaan mainittu.
  Olisi ihan reilua erottaa haastattelut joita varten on käyty toimittajan ja haastatteltavan välinen dialogi ja ne, jotka toimittaja on ihan itsekseen kerännyt.

  Ja siinäkin olet oikeassa, että kaikki menee hyvin <3 Halauksia!

 19. Author
  hanna 7 vuotta ago

  Ja kiitos kaikille kommentoineille, teitä todella on enemmän kuin heitä joilla on myrkyllinen kieli. Siitä sopii iloita.

 20. marru 7 vuotta ago

  Hei!
  Onnea odotukseen. Muistan itse selvästi sen päivän, kun kuulin odottavani kaksosia. Itkua ja naurua sekaisin. Mieheni oli todella ylpeä asiasta. Ihmisten kommentit olivat osittain loukkaavia. Miten tulette pärjäämään ja miten jaksatte. On työmaata jne. Lopulta vaikenin raskaudesta, koska en jaksanut kuunnella ihmisten voivotteluja. Nyt lapseni ovat 23 vuotiaita. Päivääkään en antaisi pois. Lapsemme olivat ns.helppoja vauvoja. Söivät ja nukkuivat samaan aikaan. Ikävuosien lisääntyessä toistensa parhaat kaverit. Kaksosten hoito ei minun kohdallani ainakaan ollut niin raskasta, kun ihmiset ennakkoon antoivat ymmärtää. Omilla asenteilla on myös suuri merkityksensä jaksamisessa. Kaikkea hyvää odotukseen. Täällä seuraillaan odotuksen etenemistä❤

  • Author
   hanna 7 vuotta ago

   Ihania sanoja, kiitos niistä! Olen kuullut moneen otteeseen että minusta tulee VALTAVAN KOKOINEN, heh, syytän onkin jotta mahtuu kaksi vauvaa mahaan. Pelottelijat karkotin luotani jo esikoista odottaessa, uskon kaiken menevän hyvin. Rakkautta sun kevään odotukseen. Sydän.

 21. Mira 7 vuotta ago

  Meillekin tulee kaksoset kesäkuussa ja ajatukseni asiasta ovat kanssasi yhteneväiset. Itse positiivisesta järkytyksestä toivuttuani jäsentelin ajatukseni kasaan ja sen jälkeen olen löysännyt jarrusta ja antanut mennä vapaalla vaihteella eteenpäin. Olen ollut kaksosraskauden suhteen avoin ja tiedän siihen liittyvät riskit – nautin silti asiasta ihan täysillä enkä vaivaa päätäni oudoksuvilla kommenteilla.
  Vatsasi tulee kasvamaan vauhdilla eikä sitä kaksosraskautta kauaa pysty piilottelemaankaan! 😉 Nauti nauti nauti! Ja toivottavasti saat ruokahalusi takaisin! 🙂

 22. Kristine 7 vuotta ago

  Kiitos kauniista ja koskettavasta kirjoituksesta! Sanat olivat viisaan ihmisen sanoja.

  Toivon teille kaikkea hyvää ja ihanaa jännittävää odotusaikaa <3 onnea tuplista!

  Itsekin elän odotuksen aikaa, ensimmäistä kertaa ja vielä kovin alussa. Olen onnesta pakahtumaisillani ja samalla niin kovin huolissani, mutta neuvosi siitä, että kaikki onni on tässä tänään on erittäin osuva ja tarpeellinen. Pidetään siitä kiinni 🙂

 23. I May Say 7 vuotta ago

  Minusta on hauskaa, että oletit täällä meidän kyyläilevän sinua syömisiä tai juomisia 🙂
  Ehkä en seuraa blogia enää usein, kun ei olisi tullut mieleenkään, että voisit olla raskaana. Toki tuplaraskaudessa asiat muuttuvat pikaisessa aikataulussa.
  Onnellista odotusta!

  Itse en tohtinut keskenmenon jälkeen kertoa mitään. Kenellekään ennen kuin kriittisin raskausaika oli mennyt ohi. Lähinnä siksi, että suru oli niin suuri ja se piti selittää kaikille. Jokainen tekee niin kuin parhaimmalta tuntuu. Kiva, että jaoit uutisen näin aikaisin!

  Onnellista odotusta ja parempaa vointia!

 24. jelena 7 vuotta ago

  Mielettömän paljon onnea ! Ihana uutinen ja mukavaa kuulla, että radiohiljaisuuden taustalla näinkin ihana syy !

 25. tuulia 7 vuotta ago

  Paljon onnea ja iloista odotusta!! 🙂

 26. Tuija 7 vuotta ago

  Valtavat ja sydänlämpöiset onnittelut koko perheelle! Iloitsen kanssanne. Uusi elämä on ihme ja tuo toivoa. Ja teille vielä tuplasti.

 27. Katja 7 vuotta ago

  Onnea koko perheelle! ❤️
  Elämän ihanimpia hetkiä.
  Purskahdin ihan itkuun luettuani uutisesi. Nauti huumaavasta onnentunteesta .
  Katja

 28. Tintti 7 vuotta ago

  Onnea koko sydämen täydeltä! <3 tämä oli ihana uutinen – ja ihanasti siitä kirjoitit.

 29. Ansku 7 vuotta ago

  Ihanaa! Paljon onnea! Kaksoset on parasta, ja se onni on vain harvoille ja valituille. Meidän 3,5-vuotiaat kaksoset on toistensa parhaat ystävät ja aina toistensa puolella. Voimia odotukseen!

 30. Jenni 7 vuotta ago

  Lämpimät onnittelut! Ajatella miten uskomaton ihminen (erityisesti nainen, heh) on. Kolme sykkivää sydäntä yhdessä vartalossa. Ilo läikehtii, kun saa lukea kauniita tekstejäsi. Olen seurannut blogejasi jo pitkään ja muutaman keittokirjoistasikin omistan. Tämän hetken pastasuosikkini Panaman kuumuudessa on sitruuna-anjovis, maistuu perheen pienimmillekin.

 31. Katja 7 vuotta ago

  Onnea vielä ja muistin juuri, että lääkäri suositteli minulle muutama kuukausi sitten raskauspahoinvointiin B-vitamiinia. Tosin silloin viikkoja oli jo yli 14 ja pahin takanapäin. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00170
  Katja

 32. Author
  hanna 7 vuotta ago

  Ihanat ihmiset, kiitos! Sydän pakahtuu kaikista onnentoivotuksista, kiitos!

 33. Anna 7 vuotta ago

  Oikein paljon onnea odotukseen! Itse kohtukuoleman kokeneena suututtaa ja surettaakin aina, jos ihmiset julistaa, että raskaudesta pitäisi kertoa ”turvallisilla viikoilla”. Eihän sellaisia edes ole. Sitä paitsi kyllä meille ainakin tuli vauva kohtukuolemaraskaudestakin, emme vaan saaneet häntä pitää.

 34. Niina 7 vuotta ago

  Paljon Onnea koko perheelle.

  T. Niina blogin lukija

 35. Veera 7 vuotta ago

  Onnea tuplasti ja onnellista odotusta! Minulla on kaksoissisko ja hän on paras ystäväni. Kaksoset eivät ikinä ole yksin.
  Ihan mahtavaa aikaa elätte ja viisaasti jätät ne negatiiviset kommentit omaan arvoonsa. Mitä hyötyä niistä olisikaan?
  Rakkaus saa näkyä ja onnessa pyöriä ja siitä iloita. Ja iloiset ja onnelliset ihmiset saavat minut ainakin hyvälle tuulelle. ”Kel onni on se onnen kätkeköön” on ehkä huonoin sanonta ikinä!

 36. moonangel 7 vuotta ago

  Onnea vielä tätäkin kautta <3 🙂

 37. Saana 7 vuotta ago

  Onnea Hanna! Olen seurannut blogiasi pitkään, mutta sain vasta nyt aikaan kommentoida:) Kun luin uutisesi, ensimmäinen tunne oli jopa kateus! – minulla on 1v 2kk ikäiset kaksostytöt, ja tekisin kaiken uudelleen, tämä on ollut aivan ihanaa! Raskautesi alun olotilat kuulostavat kylläkin raastavan tutuilta.. Mutta se palkitaan! Meillä kaikki ei mennyt niinkuin strömsössä ja likat syntyivät rv 30+0 – mutta siitäkin selvittiin hyvin. Onnea odotukseen ja nauttikaa joka hetkestä, me kaksosten vanhemmat olemme etuoikeutettuja:)

 38. T 7 vuotta ago

  Paljon onnea!

  Niin se vaan on, että katkera mieli kääntää toisten onnen kovaäänisesti negatiiviseksi asiaksi. Tästä samasta syystä jätin kertomatta ihanan vauvauutisemme aika monelle lähipiirissämme(kin), koska muistin sanatarkasti reaktiot esikoista odottaessamme. Nyt olen elänyt omassa odotuskuplassani lähes koko raskauden ajan ja aiheuttanut närkästystä, koska ”olen salaillut” raskauttani. Teki miten päin hyvänsä, niin aina on jollain olevinaan parempaa tietoa.

  Valtavasti (kirjaimellisesti, heh!) mukavia hetkiä odotukseen, vaikea kuvitella sitä pienten raajojen tömistelyä vatsassa, kun niitä raajapareja on kaksi!

 39. Xaxa 7 vuotta ago

  Paljon onnea, ihania uutisia! Ihana lukea tulevia raskauspostauksia, joita toivottavaati tulee 🙂 itsekin kun olen raskaana niin enemmän kuin mielelläni lukisin niitä!

 40. Oikein paljon onnea <3<3.

 41. anja 7 vuotta ago

  Voi itku!!! Sydämelliset onnittelut! Liian vanha synnyttämään liikuttuu aina, kun kuulee näitä uutisia. Mikään maailmassa ei vedä vertoja sille, kun saat pungerrettua lapsen maailmaan ja katsot häntä ensimmäisen kerran…<3

 42. Anu 7 vuotta ago

  Onnea täältäkin!
  Ihana nähdä, että molemmilla on omat yksiöt. Omat identtiset tyttöni, joutuivat tehotarkkailuun jo viikolla 24, kun samasta taloudesta ei riittänyt kunnolla ravintoa kuin toiselle. Onneksi ollaan Suomessa ja molemmat ovat teho- ja keskoshoidon jälkeen reippaita koululaisia ❤️❤️

 43. Marja K 6 vuotta ago

  Omat kaksoseni syntyivät 18-vuotta sitten Valon päivänä. Paljon valoa he ovatkin elämäämme tuoneet. Pidän sitä erityisenä onnena. Ymmärrän silti muidenkin tilanteita. Tämä on vain subjektiivinen kokemukseni. Kaksoset syntyivät täysiaikaisina. Vatsani oli aivan valtava. Kun he olivat pieniä, halusin pukea heidät aina erilaisiin tai ainakin eri värisiin vaatteisiin, jotta heille kehittyisi oma identiteetti. Kaksoset eivät mielestäni ole mikään tuplapakkaus, siksi kutsun heitä aina omilla nimillä. En puhu tuplista. Päiväkoti-iässä halusin jossakin vaiheessa heidät eri ryhmiin, jotta he saisivat myös omia kavereita ja omaa itsenäisyyttä. Koulussa he ovat olleet eri luokilla. Heillä on samoja kavereita, mutta myös omia. Meillä tämä on sujunut hyvin. Muilla voi olla siis ihan erilaisia kokemuksia. Heillä on samoja harrastuksia, mutta myös täysin omia mielenkiinnon kohteita. He opiskelevat eri paikoissa omista intresseistään käsin. Silti he ovat toistensa kaverit ja pitävät toistensa puolia, mutta he ovat ennen kaikkea yksilöitä.
  Onnea odotukseen:) Kun suljen silmäni, voin hyvin muistaa oman odotukseni ja aistia sen ilon, kun vauvat syntyivät. Olet oikeassa siinä, että minäkin koen tämän etuoikeutena. Mietin aina, mitä niin hyvää olen voinut tehdä, että tämän ansaitsin. Kirjoituksesi kirvoitti minut kirjoittamaan, toi mieleen omia muistoja. Kaikkea hyvää teille!

 44. tuike 6 vuotta ago

  Onnea! 🙂 Olisi kyllä hauskaa seurata sun raskauspäiväkirjaa, joten julkaise ihmeessä. Kirjoitat niin hyvin, että sulla olisi varmasti mielenkiintoista sanottavaa odotuksestakin 🙂

 45. Voi elämä, kuinka ihanaa! Onnea ihan mielettömän paljon <3

  Noita mielensäpahoittajia ja katkeroituneita sieluja tuntuu olevan joka lähtöön …

  Olisi kyllä ihanaa lukea lisää näistä sinun fiiliksistäsi, ja raskauden etenemisestä.

 46. Kirsi 6 vuotta ago

  Lukijasi ja ihanien, identtisten kaksostyttöjen äiti onnittelee sinua ja toki koko perhettäsi myös!
  Omat prinsessani ovat jo 14-v. mutta hyvinkin elävästi muistan lääkärin kommentin kahdesta sydämensykkeestä. Tyttäremme ovat esikoisemme ja vaikka ensimmäinen vauvavuosi oli vaativa, niin en päivääkään vaihtaisi pois!
  Olemme saaneet perhettämme täydentämään myös kaksi ihanaa poikaa, he tulivat kuitenkin yksösinä 😀 .
  Onnea siis todella paljon! Elämä on ihanaa ja yllätyksellistä!

 47. Samassa kolme sydäntä, kolme sielua. Voi tuota hehkua ja onnea, sanojen säteily kantaa ruudun tälle puolen!

 48. Piia 6 vuotta ago

  Hanna, hyvin se tulee menemään! älä huolehdi turhaan, olet kolmekymppinen ja erinomaisessa fyysisessa kunnossa ja syöt hyvin. Näillä pääsee jo tosi pitkälle 😀

 49. S 6 vuotta ago

  Onnea ja ihanaa odotusta! <3 itselläni on 1,5v kaksoset ja ah, tuo raskauspahoinvointi kuulostaa niin tutulta! Tsemppiä siihen ja pizzaa vaan, jos siltä tuntuu 🙂 ja se kahvinhimo palaa kyllä 😉 Kahvi on maailman paras nautinto, paitsi raskaana jolloin pelkästä tuoksusta tuli ainakin minulla ykäilyrefleksi. Onnekseni kotimme ulko-ovella tuoksui ihanasti lähistöllä sijaitseva kahvipaahtimo..

  Monet eivät keksi muuta keskusteltavaa kuin se kuinka valtavaksi kasvat ja kuinka kaikki on nyt yhtä riskiraskautta ja epävarmuutta. Jätä nuo kommentit taaksesi! Kaikki voi myös mennä hyvin. Meillä synnyttiin vasta rv.:lla 39 ja molemmat painoi himpun päälle 3kg. Maha oli valtava ja kroppa kovilla, mutta siellä kasvoi kaksi täydellistä vauvaa. Helppoja he ovatkin olleet ja ah niin ihania!

  Aurinkoa kevääseen ja rentoa menoa 🙂

 50. AMK 6 vuotta ago

  Hei Hanna!Ja tuhannesti onnea! 🙂 Samaistun täysin sun tekstiin. Itsellä nyt rv 6+3 ja viime viikolla alkoi karmea pahoinvointi. Joka-aamuinen kaurapuuro vain kuvottaa,samoin kahvi jota ilman en ole ennen pystynyt elämään!Hassua! Enpä olisi uskonut niin käyvän 🙂

  Alkuun ajattelin että en kerro raskaudesta ennen ensimmäistä ultraa.Mutta enhän mä malttanut olla kertomatta.Olen kertonut raskaudesta jo monelle, ja ajattelen juuri niin kuin sinäkin, että jos tulisi keskenmeno niin kyllä mä siitäkin kertoisin. Jaettu ilo on moninkertainen ilo ja jaettu suru on puoli
  surua. Tämä pieni masuasukki tuo nyt paljon onnea ja iloa elämäämme ja sen onnen saamme näyttää.

  Hyviä vointeja ja ihanaa raskausaikaa!:)

 51. mariaelina 6 vuotta ago

  Oikein paljon onnea, näin jälkijunassa 🙂 Varmasti kaikki menee hyvin.

  Itselläni on vuoden ja kolme kuukautta vanha tyttö sekä kaksi kuukautta vanha poika. Ensin oli keskenmeno, sitten toinen, sitten tuli tyttö, sitten oli keskenmeno, sitten tuli poika. Maailman ihanimmat lapset. Ja ei – päivääkään en minäkään antaisi pois, vaikka tohinaa ja puuhaa tällä hetkellä onkin riittämiin.

  Poikaa odottaessani sain koko ajan kuulla, että ai kamala miten pieni ikäero, miten ikinä pärjäät. En suostunut uskomaan, enkä suostu vieläkään. Kyllä se kaikki hienosti menee, niin meillä, kuin teilläkin.

 52. Pin 6 vuotta ago

  Paljon onnea Hanna! Sain itse eilen kuulla odottavani kaksosia: tunteet ovat vaihdelleet ilosta ja liikutuksesta kauhuun ja huoleen. Lähipiirissä ei ole kokemuksia kaksosista enkä ikimaailmassa kuvitellut moista kohdalleni. Alkushokista toivuttuani osaan myös toivottavasti pian alkaa nauttia tästä 🙂 Olisi aivan ihana lueskella ajatuksiasi raskaudesta, itse olen vielä kuutamolla kuin käki.

 53. Veera 6 vuotta ago

  Paljon onnea! Tiedän miten onnellinen voit vaan olla. Olen 6 kuukautta vanhojen kaksospoikien äiti (myös eskari-ikäisen tytön ja kohta 4v. pojan). Tuplasti työtä mutta vähintään nelinkertaisesti iloa ovat nämä pienet ukot meidän elämään tuoneet. Silti olen joskus vähän surullinen -useat ystävätkin ovat sanoneet etteivät halua enää lapsia ettei käy niin kuin meillä. Tuntuu niin käsittämättömältä tuollaiset kommentit, koska itse olen ajatellut siitä asti, kun uutisen kuulin, olevani etuoikeutettu kun saan yhden sijasta kaksi lasta! Toivottavasti odotuksesi sujuu onnellisesti ja minä jään innolla odottamaan josko kaksoselämä sitten raottaa ovea täällä blogin puolellakin! Kaikkea hyvää sinulle ja lähimmäisillesi! Niin…ja muista levätä ottaa rauhallisesti jotta pienet jaksavat kasvaa mahdollisimman pitkään vatsassasi!

 54. Essi 6 vuotta ago

  Paljon onnea kaksosraskauteen! Ihana uutinen. Kaksoset ovat onni ja ilo, vaikka on niissä paljon käsityötä. 😉
  Tsemppiä ja voimia!
  T.Kaksosten mutsi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*