Marjaisa jugurttijäädyke

Marjaisa jugurttijäädyke
9.1.2017 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen

Yhteistyössä Polarica

Löytyykö pakastimestasi vajaita pakastemarjapusseja? Niin löytyy meiltäkin! Voi auta armias miten voi riepoa pientä ihmistä ne muutamat puolukat siellä pussin pohjalla. Nyt ei enää pyöri puolukat, sillä pakastemarjoja voi ostaa irtona, juuri sen verran kuin tarvitsee. Moni mangoon koukuttunut kamuni tyhjentää noita mangoaltaita blenderiinsä, itse suosin mustikoita ja puolukoita.

Kävin kaapimassa Postitalon K-Supermarketista omat lempimarjani ja valmistin niistä superhelpon ja terveellisen jälkkärin. Tai välipalan, koska toimii se sellaisenakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tee jäädykkeet muffinssivuokiin, voit latoa paperiset vuoat vielä metalliseen muffinssivuokaan, jotta jäädykkeet pysyvät kauniissa kuosissa.

Jugurttijäädyke
Kuudelle
Kuusi isoa muffinssivuokaa

1 dl kermaa
3 dl turkkilaista jugurttia
2-3 dl pakastemarjoja
hunajaa
n. 1 dl granolaa

Vatkaa kerma isossa kulhossa vaahdoksi, lisää jugurtti ja sekoita. Lisää jäiset marjat suoraan pakkasesta ja sekoita. Annostele seosta muffinssivuokiin noin puoleen väliin, ripottele kerroksien väliin granolaa ja purista hiukan juoksevaa hunajaa, täytä sitten vielä piripintaan. Pakasta tunnin verran. Irrota paperinen vuoka ja aseta jäädyke lautaselle, koristele halutessasi marjoilla ja nauti. Jos kerma ei nappaa tai dieetti ei anna myöden, sen voi jättää pois. Dieetin siis, ei kermaa. Tai no, testasin myös ilman kermaa, oli se kelpoa niinkin.
Me käytimme näissä jäädykkeissä (vahingossa) ostamaamme härkäpapugranolaa, joka oli yllättävän hyvää ja sisälsi hitokseen paljon proteiinia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIhan älyttömän nättejä, vaikka itse sanonkin. Tee perässä!

Huom. Evira suosittelee ulkolaisten pakastemarjojen kiehauttamista ennen käyttöä. Mustikat ja puolukat ovat Suomen Lapista tai Ruotsista, niitä ei tarvitse keittää ennen käyttöä.

2 kommenttia

 1. MUMMO 5 vuotta ago

  HUI…… aivan upean näköinen jälkkäri… .tuota pitää ehdottomasti tehdä ja testata ja pyytää lapset makutuomariksi . Ja on muuten kauniskin 🙂

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Kiitos! Testaa ja kerro mitä tykkäsit(te)!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*