Kukkia, kippoja ja kakkuja

Kukkia, kippoja ja kakkuja
8.12.2017 Hanna
Kategoriat: yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Marimekko

Marimekko_joulu_1
Marimekko_joulu_2Myönnetään heti tähän alkuun, joulu ei ole mulle koskaan aiemmin ollut punainen. Punainen on hiipinyt keittiöömme ja elämäämme ihan takavasemmalta, hitaasti, mutta varmasti. Ja kappas, nyt se on kustantamomme palaveripöydässä. Oiva-teekannun omistan myös valkoisena, mutta nyt iskin silmäni sen punaiseen sisareen.

Sovimme suuren osan tapaamisista kotiimme, keittiöpöydän ääreen. Jokainen kirjailijamme on ollut vieraanamme.
Tässä makeassa pöydässä kestitsimme vieraita Ruotsista, on ilo kattaa kaunista kotimaista pöytään ja kattaus herättikin paljon ihastusta.

Marimekko_joulu_12

Meillä on lähes aina leikkokukkia, haen Inbloomista iloa arkeen joka viikko, pimeinä vuodenaikoina useammankin kerran viikossa. Olen taipuvainen tappamaan kaikki ruukuissa elävät kasvit, siksikin leikkokukka on valintani, niitä ei edes tarvitse yrittää pitää kovin kauaa hengissä.
Kukkamaljakoita löytyy meiltä jos jonkinlaista, mutta kaksi on uupunut. Se yhden kukan maljakko, johon voi tuikata oksan tai kaksi ja se riittää. Nyt se löytyi, tuo valtakunnan kaunein pikkuinen, Flower vase, värinä Fudge. Jouluruusun sai kaverikseen, somat kimpassa.
Pieni vaatii seurakseen jotain suurta, olin jo aiemmin katsellut Marimekon suurta Urna -vaasia, joka pääsi nyt mukaan kattaukseen. Ja siitä tulikin kertaheitolla meitsin lemppari. Värejä on kaksi, tämän kirkkaan lisäksi oliivinvihreä, se päätyy koristamaan meidän joulupöytäämme. Inbloomin kukat pääsevät vaasissa oikeuksiinsa, valtaisa maljakko jaksaa kannatella suurimmatkin oksat ja näyttää silti kevyeltä, armastan!

 

Marimekko_joulu_10Marimekko_joulu_9Ei makeaa mahan täydeltä, sanovat. No ei liian usein, mutta joskus saa kantaa selkä vääränä muffinsseja lähileipomoista ja maistella kaikkia vähäsen, valita suosikkinsa ja yrittää leipoa itse yhtä hyvää. Suklaa ja lakritsi ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa, sama homma puun sävyissä ja valkoisessa, jota muu kattaus onkin.

Marimekko_joulu_4Olen melko höveli astioiden ja kattauksen suhteen, kaikilla astioilla joita keittiöstämme löytyy, on monta funktiota. Osa kahvikupeista on muuttanut kylppäriin hammasmukeiksi, osa lautasista on kukkien tai kynttilöiden alla olkkarissa. Kenenkään roolia ei ole sidottu yhteen, miksipä tehdäkään niin, sillä nämä kauniin arjen moniottelijat ansaitsevat päästä mahdollisimman usein esille ja käyttöön.
Juhla- ja arkivaatteita ei minulla ole erikseen, ei myöskään arkista astiastoa ja juhlavampaa sellaista, sekoittelen ilolla vanhat ja uudet samaan pöytään. Marimekko henkii samaa ajattelua, vain mielikuvitus on rajana kun mietit näille arjen sulostuttajille paikkaa.

Uusi ruokapöytämme on saarnia, Hakolan pinnatuolit henkivät vanhaa aikaa ollen samalla modernit omaan makuuni. Sama fiilis vallitsee Oiva-sarjan tuotteissa, klassikkoja ja juuri sopivia meidän elämään.
Kynttilänjalkoja ei koskaan voi olla liikaa, Räsymatto, Liekki ja Stämpel ovat kuin kotonaan. Ostimme syksyllä yhteen kaappiin hyllyllisen kynttilöitä, arvelimme niiden kestävän pitkästi vuodelle 2018. Viimeiset kynttilät palavat tässä, eli syksy oli pimeämpi kuin osasimme arvatakaan.

Marimekko_joulu_11Tässä pöydässä on istunut yli tusina nälkäistä ystävää samaan aikaan ja meillä on aina tilaa vielä yhdelle ystävälle.

Marimekko_joulu_13Oiva-sarjan Koppa-tarjoiluvati herättää mielikuvituksen, keksin jo sata asiaa, joita siitä voisi tarjota! Valkoisen posliinin ja nahan liitto sopii moneen sisustukseen ja on oiva (heh) lahjaidea sekin.

Liittymällä Marimekon asiakasohjelmaan saat ensimmäisestä ostokerrasta -15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Etu on voimassa 2 viikkoa rekisteröitymisestä Marimekko-myymälöissä ja verkkokaupassa marimekko.com. Liittyä voit kaikissa Marimekon myymälöissä tai täällä.

7 kommenttia

 1. Neilikka 4 vuotta ago

  Saako kysyä onko nämä kaikki luetellut tuotteet saatu yhteistyösopimusten kautta? Kukat, astiat, kynttilänjalat, maljakot, huonekalut ja kynttilät?

 2. Hanna 4 vuotta ago

  Hei Neilikka! Toki saa kysyä, vastaan mieluusti. Marimekon tuotteet olivat kuvauslainassa, Hakolan Woody-pöydän ja kynttilät olen ihan itse ostanut. Kukkabudjettini oli melko iso näitä kuvauksia varten, sillä halusin näyttävät kukat, itse maksoin siis nekin. Se miksi mainitsen kukkakaupan, on puhdasta halua suositella suosikkiani teille muillekin.
  Osa yhteistyöpostauksista olisi mahdotonta toteuttaa ilman kuvattavaa materiaalia kuten tässä tapauksessa näitä Marimekon tuotteita.

 3. HennaM 4 vuotta ago

  Vanha vetelee viimeisiään ja ruusukulta ois NIIN mun väri! 🙂

 4. Riina 4 vuotta ago

  Mäkin aina välillä pohdin samaa kuin edellinen ja oli kiva kun hän kysyi ja sä vastasit. Tavallaan musta on vähän hassua että blogeissa on kuvauslainajuttuja, vaikka ihan loogista (ja huojentavaa) se on erityisesti jossain muotiblogeissa. Toki jotenkin helpottaisi hahmottamaan todellisuudessa ja fantasian rajaa jos blogeissa kerrottaisiin selkeämmin jos joku on vain yhtä kuvaa varten lainassa.) En ihan tiedä mihin tämä kommentti on menossa muuten mutta jatkan vielä hetken.. Siis se

 5. Riina 4 vuotta ago

  Hups. Itse sensuuri selkeästi päätti, että kommentti loppuu tuohon 😀

  Tarkoitus oli sanoa, että tämmöiset stailatut kuvaukset on makuuni ehkä hieman turhan naistenlehtimäiset kun taas blogeista toivon nimen omaan henkilökohtaisuutta. Siksi jollain tapaa tympii ajatus siitä, että blogaaja on raahannut astioita puoleksi päivää kotiin ja kattanut pöydän pelkkiä valokuvia varten ilman että astioita käytetään lainkaan. Samaan aikaan taas ymmärrän täysin tällaisten postausten logiikan ja mielestäni tämä oli oikein kiva yhteistyöpostaus että en taas itse edes tiedä mikä ongelman nimi on. Toivottavasti saat vähän kiinni mitä tarkoitan: on ajatuksen tasolla eri asia esitellä jotain omaa ja käytössä olevaa tuotetta vaikka siitä tuotteen esittelystä saisi palkkion, kuin vain esitellä mukia josta ei ole aikomustakaan juoda mitään.

  Joka tapauksessa nyt lopetan tämän avautumiseni. Ehkäpä tässä olisi teille podcast aihe: ammattibloggarin salatut elämät aka kuvauslainoja ja kirjanpitoa..?

 6. Riikka 4 vuotta ago

  Samaa mieltä! Olisi mukavaa tuoda esiin asioita, jotka tuovat iloa ilman jatkuvaa tavaroiden ostamista. Tavarat voisi jättää kaupan hyllylle eikä kierrättää niitä kodin kautta. Omaa tuntoa yritetään keventää tavaroiden kierrättämisellä ja jo hetken kuluttua ostetaankin lisää uutta tavaraa esiteltäväksi.

 7. Päivi Kylliäinen 4 vuotta ago

  Joululahjaksi paketoisin tuon hammasharjan opiskelija tyttärelleni, hän juuri ilmoitti, että vanha Oral on tullut tiensä päähän 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*