Maanantai, suosikkini

Maanantai, suosikkini
6.2.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila, yleinen

Minulle on tullut monta kyselyä siitä, miten ehdin tehdä kaiken päivän tai viikon aikana. Miten saan juoksut, perhe-elämän ja työt sovitettua niin, että aikaa jää myös levolle (ja vaimon jalkojen hieronnalle, jonka lupasin hääpuheessani).

Maanantai kuvaa parhaiten sitä, miten jäsentelen oikeastaan kaikki päiväni. Muutamia vuosi sitten, kun kehoni ei ollut vielä niin tottunut pitkiin lenkkeihin ja palautuminen vei aikaa, jäivät maanantain treenit usein väliin tai torsoiksi ja muutenkin päivä oli minulle todella hankala. Viime vuosina, kun kroppa on alkanut kestää paremmin suuremman volyymin harjoittelua on maanantaista muodostunut yksi viikon tuottoisimmista päivistä. Tämän vuoden uudenvuodenlupaus oli se, että pidän rutiineistani kiinni ja maanantai saa luvan olla aina hyvä treenipäivä.

joonas_laurila_maanantai_9

Tyypillisesti päiväni alkaa noin kello kuusi todella kevyellä aamupalalla, jonka nautin Hesarin kera. Tämä on ehkä tärkein oma hetki koko päivässä ja sen avulla saan rentouduttua päivään. Viime aikoina on tullut herättyä useammin jo ennen kuutta, kun syötän pojat ennen aamupalaa. Ovat näköjään aamuvirkkuja, kuten isänsäkin. Aamupalan jälkeen lähden juoksemaan joko yksin tai aamuporukan kanssa usein hieman ennen seiskaa ja vauhti säädetään aina fiiliksen mukaan. Maanantain aamulenkit ovat usein 8-12 kilometriä todella iisiä kropan herättelyä. On tärkeää kuulostella olotilaa, jotta lenkki on oikeasti palauttava, jotta saan kropan palautumaan aktiivisesti. Aamulenkin jälkeen teen usein hetken liikkuvuusharjoituksia ennen suihkua ja toista aamupalaa. Päivä on aina hyvä kun se alkaa treenillä ja kahdella aamiaisella.

joonas_laurila_maanantai_7

joonas_laurila_maanantai_2

Siitä se päivä sitten lähtee käyntiin ja kaava toistaa arkipäivisin pitkälti samaa kaavaa. No Tofun hommia koneella ja palavereissa tai Corella valmennusten parissa. Ja aina välillä aikaa lasten ja Hannan kanssa. Olen suunnitellut päivät niin, että korkeintaan kahtena päivänä viikossa minulla voi olla menoa aamusta iltaan, muuten pidän aina muutaman tunnin päivästä vapaana, jonka voin pyhittää perheelle ja levolle. Näin Hannakin pääsee tarvittaessa tekemään omia juttujaan ja minä taas saan arvokasta aikaa poikien kanssa. Töitä, lepoa, lasten ruokkimista ja pikku leikkituokioita aina sinne tänne väliin. Siitä on hyvä päivä koottu. Ja välillä nappaan aina toisen pojan mukaan palaveriin niin saamme vähän jaettua Hannan kanssa vastuuta päivisin, jos molemmilla on menoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA joonas_laurila_maanantai_13

Illalla teen usein päivän toisen harjoituksen tai käyn valmentamassa muutaman tunnin. Maanantait ja perjantait ovat kuitenkin pyhitetty perheelle eli silloin en juokse kuin hieman lyhyemmän treenin. Erikin ollessa meidän luona lähdemme maanantaisin aina treenaamaan samaan aikaan. Heitän Erikin treenaamaan Eltsun putkeen ja lähden itse juoksemaan keskuspuistoon ja tulen sitten katsomaan treenien lopun ja huoltamaan kroppaa. Maanantain iltatreeni on usein vähän reippaampi kuin aamu ja teen sen usein vielä loppua kohden kiihtyvävä, jotta jalat aukeavat ennen huoltoa. Tämä joka toisen maanantain traditio on niin siisti, kun saan viikon käyntiin tuplatreenillä ja pääsen viettämään Erikin kanssa laatuaikaa. Meillä on jo omat soittolistat meno- ja paluumatkalle ja niitä sitten fiilistellään nupit kaakossa. Ja kun saavumme kotiin niin Hanna on laittanut ruoat valmiiksi ja pääsemme syömään kaikki samaan aikaan.

Vähän myöhäisemmän dinnerin jälkeen onkin sitten aika laittaa pojat nukkumaan, jonka jälkeen usein luemme, katsomme leffaa tai vain olemme Hannan kanssa kahden. Ja välillä teen vielä hetken töitä. Töiden suhteen en ole mikään iltaihminen, mutta tietynlaiset kirjoitusjutut vaan irtoavat paremmin, kun pääsee rauhoittumaan pitkän, mutta onnistuneen päivän jälkeen.

Minulle on helpompaa elää vahvasti strukturoitua ja suunniteltua elämää, kuin säätää joka päivä aamulla. Stressitasot pysyvät näin alhaalla ja lepohetket takaavat, että energiaa riittää koko päivälle. Lomalla voi sitten päästää rauhassa vapaalle ja elää vapaammin ilman aikatauluja.

Joskus kaikki ei mene kuitenkaan ihan nappiin ja se on ihan okei. Ne ovat kuitenkin vaan yksittäisiä päiviä, ei sen kummempaa. Oppiipahan hieman uudelleenorganisoinnista siinä samalla. Olen niin iloinen, että ennen niin vaikeat maanantait ovat nykyään yksi viikon kohokohdista. Siksi juhlimme sitä aina silloin tällöin Hannan kanssa ravintolaillallisella, koska miksei sitä voisi maanantaina käydä syömässä? Se on kuitenkin päivä joka monella on lähtökohtaisesti se päivä viikosta, jolloin menoa on tavallista vähemmän. Aikainen pöytävaraus vaan niin jaksaa taas tiistaina jatkaa viikkoa hyvillä mielin.

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*