Luotettava kumppani loppuelämäksi, Lundia

Luotettava kumppani loppuelämäksi, Lundia
13.4.2016 Hanna
Kategoriat: koti, yleinen

hanna_g_lundia_Istahdimme viime viikolla alas Lundian suunnittelijan, Pauliina Lopen kanssa. Hän saapui jeesimään, kun etsin poikani huoneeseen aikaa kestävää hylly- ja työpöytäratkaisua. Päädyimme keittiönpöytämme äärelle oman pienen raivarini jälkeen.
Kannoin nimittäin toissa viikolla lastulevyisen, nimeltä mainitsemattoman työpöydän sisäpihan roskalavalle ja vannoin, ettei tähän talouteen tule enää ainoatakaan lastulevystä valmistettua kertakäyttöhuonekalua, joka hajoaa jo kokoamisvaiheessa. Päätin että on aika sijoittaa kestävään ratkaisuun, jonka poika saa mukaansa kun muuttaa aikanaan ensimmäiseen omaan kotiinsa.

hanna_g_lundia_2

Olen hankkinut lapselleni Unikulman sängyn, joka oli hankintana arvokas, mutta se tulee kestämään aikuisikään asti ja on varmasti hyvä sijoitus lapsen unien ja kehityksen kannalta.
Nyt oli siis kirjahyllyn vuoro, toivoin sen olevan samalla työpiste, sillä pojan huone on pohjaltaan haastava. Huoneessa on neliöitä ihan reippaasti, mutta salaovia ja muita upeita seikkailukulmia siten, että ovia on siunaantunut huoneeseen viisi. Seinäpinta-alaa ei siis ole liiemmin, ja edellä mainittu sänky vie jo ison osan lattiapinta-alasta.hanna_g_lundia_3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tiesin haluavani kotimaista laatua ja Lundian muotokieli on aina ihastuttanut. Ongelmanani oli liian monet mahdollisuudet, siksi Pauliina riensi apuun. Asiantuntija on aina asiantuntija, sen totesin kun olimme kartoittaneet tarpeet ja tarjonnan. Päätimme koota hyllyn pisimmälle seinälle kolmesta hyllystä, joista kaksi 80 senttistä ja yksi metrinen. Metriseen hyllyyn tulee työtaso. Kaappeja päätimme sijoittaa sopivan määrän, isompia alas ja pienempiä ylös, jotta saadaan piiloon ne vähemmän käytössä olevat pelit ja vehkeet. Avointa hyllymetriä jäi sitäkin reilusti, sillä poikani omistaa jo melkoisen kirjaston, kiitos ihanien kummien ja kamujen, jotka ilahduttavat kirjalahjoilla. Ja onneksi lapsi rakastaa sukeltaa kirjan mielikuvitusmaailmaan, se lienee osittain jokailtaisen satuhetken ansiota.hanna_g_lundia_6

 

hanna g lundiaTilattu kokonaisuus on tässä, työtason voi tulevaisuudessa napata tarpeen mukaan pois ja hyllyä voi jatkaa suuntaan jos toiseen. Jalkatila jätettiin tyhjäksi, jotta jalat mahtuvat työpöydän alle, samoin kuin pieni roskis. Hyllyyn oli saatavana myös listat, mutta itse tykkään päästä imurilla paikkoihin, joten jätimme ne pois.
Kaappeja ja laatikoita voi lisäillä, elämäntilanteet ja kodit muuttuu ja Lundia sen mukana. Arvostan isosti tätä ominaisuutta, kotimaisuuden ja funktionaalisuuden lisäksi.hanna_g_lundia_5

Lapsi ehdotti rungon ja hyllyjen väriksi valkoista, olin avoin ehdotukselleen ja siihen päädyimme. Omistan melkoisen paljon Alvar Aallon jakkaroita ja pöytiä, enkä halua liikaa mäntyä näköpiiriin, siksikin valkoinen on raikkaampi vaihtoehto meidän kotiimme.
hanna_g_lundia_4Pauliina piirsi jo paikan päällä alustavaa suunnitelmaa hyllystä, varsinainen malli kilahti sähköpostiini saman illan aikana. Tehokas nainen! Kokonaisuus lähti tilaukseen ja saapuu meille jo ensi viikon aikana, jonka jälkeen pääsette näkemään miten tokaluokkalaisen pojan huoneesta tulee astetta aikuisempi. Ja toivon mukaan myös siistimpi, kun kirja- ja lehtipinoja ei kerry sängyn viereen, yöpöydälle, ikkunalaudalle ja vaatekaapin eteen. Sinne kun on helppo unohtua lukemaan kun oli matkalla etsimään sukkia. En koskaan hoputa jos lapsi lukee, muistan kovin elävästi itsekin miten mukavaa oli kadota satumaailmaan ala-asteikäisenä. Ja on edelleen.

hanna_g_lundia_7Pauliina ideoi pyynnöstäni hyllyn myös vaatehuoneeseen, olisi niin kiva latoa kenkälaatikot ja villapaidat tämän näköiseen hyllyyn. Se jäi vielä harkintaan, mutta saattaa olla että tilaan moisen, kunhan tämä ensimmäinen hyllyprojekti on saatu päätökseen ja kenkälaatikot lattianrajassa alkavat ärsyttää tarpeeksi.

hanna g lundiaLundian sivulta löytyy kotikäyntitilauslomake, jonka kautta voit tilata maksuttoman suunnittelun omaan kotiisi. Kotikäyntejä tehdään pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Kun tehdään kestäviä ratkaisuja ja isoja hankintoja, on hyvä kun on ammattilainen jota voi haastatella ja joka osaa kertoa mitkä ratkaisut olisivat sopivat juuri sinun tarpeisiisi. Tästä linkistä pääset tilaamaan suunnittelijan kotiisi. 

Ensi viikon ohjelmassa on konmarinoida lapsen huone ja viedä pieneksi ja liian lapsellisiksi jääneet vaatteet, lelut ja kirjat kierrätykseen. Sitten on kiva latoa hyllyyn vaan ne iloa tuottavat esineet. Eläköön järjestelmällisyys, joka valtaa mieleni satunnaisesti ja aivan liian harvoin. Nämä Joanna Laajiston suunnittelemat System -laatikot pääsevät muuttamaan meille nekin, ei ole enää laturit solmussa eikä avaimet hukassa. Tuskin maltan odottaa.

Yhteistyössä Lundia

4 kommenttia

 1. tuike 6 vuotta ago

  Hei hyvä idea nuo säilytyslaatikot! Meilläkin on Lundian valkoista hyllystöä molempien lasten huoneissa ja toisella myös tuo työtaso. Työtaso on huippuhyvä, vaikka toki sen pinta käytössä naarmuuntuu, mutta sehän on vaan ”elämisen jälkeä” 🙂 Ja olis tietty voinut jonkun kirjoitussuojankin siihen alussa laittaa, mutta ei tullut mieleen…
  Meillä on osassa Lundian hyllyjä ovet ja jossain vaiheessa ajattelin hankkia ovia lisääkin (mikä on tosi loistavaa Lundiassa, että myöhemmin voi tarpeen mukaan täydentää hyllykköä, jos haluaa), mutta nuo säilytyslaatikotkin näyttää tosi kivoilta. Niitä ei tarvitsisi piilottaa ovien taakse, mutta saisi irtotavaraa piiloon 🙂 Onko muuten mahdollista, että kun teet yhteistyötä Lundian kanssa, niin pyytäisit meille lukijoille alekoodin Lundian verkkokauppaan?

 2. Author
  hanna 6 vuotta ago

  Mekin mietimme sitä, että haittaako se jos naarmuuntuu – itse olen sitä mieltä, että elämä saa näkyä ja jäljet ei haittaa. Kauniimpia Aallon huonekalujakin ovat ne, joissa näkyy elämä ja vuosirenkaat.
  Juttelen Lundian edustajien kanssa, katsotaan mitä keksitään.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  Hanna

 3. Hanna 6 vuotta ago

  Tuike, tämä kävi nopeammin kuin arvasinkaan: Koodilla HannaG saa -15% Lundia System-säilytyslaatikoista 30.6.2016 saakka!
  Toivottavasti tästä on sinulle (ja monelle muulle) iloa 🙂

 4. tuike 6 vuotta ago

  Oi, kiitos tosi paljon!!! 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*