Lomakuume nousee

Lomakuume nousee
5.6.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila, yleinen


OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlle kolme viikkoa ensimmäiseen lomaan poikien kanssa. Tapahtuma, jota koko perhe on odottanut kuin kuuta nousevaa. Ja vähän jännittänyt. Ilmassa paljon kysymyksiä siitä, miten reissu tulee sujumaan. On lennot, automatkat, ruokailut jne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haukattiinko liian suuri pala? Ei todellakaan! Jos ei uskalla niin ei voi onnistua ja saada uusia kokemuksia, oli kyse työstä, lapsista tai treenaamisesta. Pitää vaan vetää samalla asenteella kuin tähän asti niin kaikki tulee menemään enemmän kuin hyvin. Pois turha jännittäminen ja reissusta tulee enemmän kuin onnistunut. Ja seuraavat sujuvat jo paljon iisimmin.

IMG_1897

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja siksi meillä onkin niin luottavainen olo matkasta. Matkat, autot, ruokailut ja niin edespäin on suunniteltu ja hoidettu mahdollisimman pitkällä ja pian voimme keskittyä vain nauttimiseen. Hengailua perheen ja ystävien kesken, treeniä, aurinkoa ja tietenkin hyvää ruokaa ja juomaa. Valitsimme suorat lennot, jotta niiden kanssa ei tulisi turhaa säätöä, kunnon fudisperheauto on varattu ja huvilalla on kaikki tarvittava kunnossa. Portugali on enemmän kuin täynnä hyviä raaka-aineita ja hyvä keittiö takaa sen, että ruokailuiden kanssa ei tule ongelmia varsinkaan, kun pojat tuntuvat tunkevan suuhunsa kaiken mahdollisen.

Vaikka meillä onkin kaikki siis kivasti hanskassa niin olisi kiva kuulla, miten te lukijat olette valmistautuneet matkaan ja minkälaisia ylläreitä on saattanut tulla vastaan.

4 kommenttia

 1. Hanna 5 vuotta ago

  ”Jos ei uskalla niin ei voi onnistua ja saada uusia kokemuksia, oli kyse työstä, lapsista tai treenaamisesta.”
  Tämä on paras asenne ja sen avulla mikä tahansa onnistuu eli mahtavaa lomaa teille <3

  Meillä on kolme lasta ja olemme matkustaneet todella paljon heidän kanssaan. Keskimmäisen kohdalla matka oli varattu, vaikka neiti ei ollut edes vielä syntynyt 🙂 Olen reissanut yksin kahden lapsen kanssa 16 tunnin lennot (lapset olivat 10kk ja 3,5v.), olemme matkustaneet Aasiassa ja ympäri Eurooppaa. Koskaan ei ole mitään sellaista tapahtunut, mikä olisi saanut ajattelemaan, että ei enää ikinä. Tosin onhan lasten kanssa matkustaminen eri kuin aikuisten kesken. Pitkää pinnaa tarvitaan aina ja roppa kaupalla reissumieltä, mutta jokainen matka on ollut ihana, suuri elämys <3
  Nautinnollista lomaa teille! Meidänkin lomamatka suuntautuu tänä vuonna Portugaliin 🙂

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Juuri näin! Oikea asenne on ratkaisu kaikkeen. Ei malteta odottaa, että päästään reissuun!

   Kivaa kesää ja mahtavaa reissua Portugaliin!

   J

 2. Sara 5 vuotta ago

  Pian reissunne jo lähestyykin! Asuinmaassamme Turkissa saa lastenrattaiden kanssa kurvata aina lähtöportille asti, näin myös oli Kyproksella siellä hiljattain lomaillessamme. Mutta kuinka ollakaan, Helsinki-Vantaalla rattaat jätetään lähes poikkeuksetta ruumaan matkalaukkujen kanssa jo check-innissä, jonka jälkeen on tarjolla kovia vähän isommille lapsille tarkoitettuja lainarattaita. Suosittelenkin teille hankkimaan poikkeusluvan, niin kuin itse tein. Näin saatte omat rattaat loppuun asti ja omat kätenne vapaiksi. Ajatelkaa passintarkastukset, vessassakäynnit, kahvittelut, tax free -ostokset ja odottelut vauva sylissä – ei kiva. Ottakaa yhteys lentoyhtiöön tai -kenttään. Finnairin lentokenttävastaava totesi minulle, että nuo lainarattaat eivät todellakaan ole vauvalle soveltuvat ja uusia ratkaisuja täytyy kehitellä. Tietysti jos pojat menevät vielä kantorepussa, niin se on yksi vaihtoehto. Lisäksi kysykää rohkeasti josko koneessa olisi tyhjää tilaa ja voisitte istua vähän väljemmin ja pojatkin voi ottaa tirsoja koneen penkkiriveillä, vyötettyinä tietysti.
  Meillä tyttö matkustanut 3,5 vko, 5 kk ja 7 kk ikäisenä. Hyvää matkaa teille!

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Mahtava vinkki Sara, kiitos paljon! Me ei olla vielä päätetty, että mennäänkö lennot repuissa vai rattaissa, mutta otan ehdottomasti yhteyttä lentoyhtiöön tästä mahdollisuudesta.

   Kivaa kesää ja hyviä omia reissuja!

   Joonas

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*