Lohta avec soija-mirin ja piri piri

Lohta avec soija-mirin ja piri piri
13.12.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

                                                                                                       Yhteistyössä Stockmann Herkkuhannag lohi stockmann herkku hannag lohi stockmann herkkuLohta ja piri-piri -kastike
Neljälle

Valmista ensin kastike, se säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa, joten voit tehdä sen jo hyvissä ajoin. Itse teen satsin aina tuplana, ei se siltikään riitä kuin päivän pari. Piri piri -kastike maistuu ihanalta tortillojen kera, täytetyissä leivissä, omeletin päällä – melkeinpä missä vaan.

piri-piri -kastike
1 iso punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
6 punaista chiliä
1 tl paahdettua paprikajauhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 limetin mehu
1/2 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
Paloittele paprika, kuori ja hakkaa valkosipuli ja chili hienoksi. Freesaa kaikki vihannekset ja paprikajauhe oliiviöljyssä paistinpannulla noin 15 minuutin ajan.
Sekoita massa monitoimikoneen tai sauvasekoittimen avulla. Lisää joukkoon viinietikka, limetinmehu ja vesi. Aja seos tämän jälkeen sileäksi kastikkeeksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Asettele edellisen postauksen ohjeen mukaan leikkaamasi lohiviipaleet lautaselle, suolaa ja pippuroi kevyesti. Purista lohen päälle limetin mehu, se kypsentää lohta aavistuksen. Lohko lohen seuraksi avokadoa, revi päälle korianteria ja tiputtele annoksen päälle piri piri -kastiketta. Tulinen kastike kannattaa nostaa pöytään, josta jokainen ruokailija voi annostella oman makunsa mukaan.

hannag lohi stockmann herkkuValmis annos on kaunis katsella, mutta vannon sen maistuvan vielä paremmalle, kuin miltä se näyttää! Ohje on ensimmäisestä Safkaa – Parempaa arkiruokaa -kirjasta.

hannag lohi stockmann herkku

Tässä poltellaan lohta, annos on poikani suosikki, hän tilaa sen kortteliraflassamme eli Soilissa joka kerta siellä vieraillessamme. Merten kuningas on annoksen nimi, eikä suotta. Käykääpä maistamassa, tai kokatkaa itse.
Päätimme alkaa tehdä siitä omaa variaatiota kotosalla, himo annokseen kun iskee itse kullekin usein myös silloin kun Soil ei ole auki.

Kevyesti grillattua lohta, soija-mirin-kastikkeella
0,5 dl miriniä
0,5 dl soijakastiketta
Asettele lohet annoksiksi omille lautasilleen, tämä kannattaa tehdä jokaiselle ruokailijalle erikseen. Polta kaasupolttimella kaloihin kaunis pinta, huomioi, että lautanen on sen jälkeen todella kuuma. Kotikäyttöön sopiva kaasupoltin löytyy esimerkiksi täältä.
Me kun tohotamme keikoilla menemään kymmeniä annoksia, niin tarvitsemme astetta järeämmän aseen, joka on tuossa kuvassa.

hannag lohi stockmann herkku

Sekoita keskenään mirini ja soijakastike, annostele lusikalla leikkaamiesi lohiviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Nauti, ja ota kehut vastaan. Miten näin yksinkertainen voikin olla näin taivaallisen hyvää.
Sinähän sen tiedät.

hannag lohi stockmann herkku
Joulu on jo ovella, kuulkaa. Siksikin vielä kullanarvoinen vinkki: Herkun ennakkotilaukset ehtii jättää 16.12. asti.
Meille saapuu perhettä ja ystäviä joulun viettoon, tilasin jo luomuporsaan kinkun, siianmädit ja graavilohet valmiiksi, käyn noutamassa ne Herkusta ennen aattoa. Kappas, ei joulustressiä tänäkään vuonna!

Joulupöydän suosikkiviinit voisin kerätä teille nekin, onko siellä kiinnostusta moiseen listaan?

6 kommenttia

  1. Hanna 4 vuotta ago

    Viinisuositukset kiinnostaa aina, anna tulla!

  2. Author
    hanna 4 vuotta ago

    Kiva, kaimaa siis kiinnostaa – sehän riittää! Nastaa viikkoa sulle, palailen viinien merkeissä vielä ennen joulua.

  3. Dora 4 vuotta ago

    Kyllä, kiitos, viinisuositukset kiinnostaa.

  4. Tintti T 4 vuotta ago

    Lohi avec soija-mirin annos oli herkullista. Tulihan poltimelle muutakin kuin jälkiruokakäyttöä.

    • Author
      hanna 4 vuotta ago

      kiva kuulla!

  5. Karoliina 4 vuotta ago

    Moikka Hanna,

    Meille tuo pienempi kaasupoltin ei riittänyt, koska ruokaa on niin paljon kerralla tehtäväksi. (Meiltä löytyy siis tuo Stoccan perus creme brule poltin)
    Mistä teidän tehokkaampi poltin on?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*