Lohta ja pinaattia

Lohta ja pinaattia
21.9.2016 Hanna
Kategoriat: yleinen

Tässä valtakunnan helpoin lohiruoka, alkuperäisen ohjeen löysin jostain keittokirjasta joka on ajelehtinut muutoissa antikvariaattiin taikka jäänyt ikuisuuslainaan teille tietämättömille.

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Lohta ja pinaattia
Neljälle
800 g nahatonta lohifileetä
1 rkl voita
200 g lehtipinaattia
suolaa
valkopippuria
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
reilusti parmesaania

Pese halutessasi pinaatti, babypinaatissa harvoin on hiekkaa tai muutakaan turhaa, mutta itse rakastan pestä ja lingota salaatteja, siksi pesaisin pinaatin tähänkin ruokaan.

Käytin kuvauksissa pientä vuokaa, sillä söimme Joonaksen kanssa kaksin enkä halunnut hävikkiä. Siksi vain kolme palaa lohta, vaikka ohjeessa on neljä.

Voitele vuoka, lado pinaatti vuokaan (sitä voi hiukan rutistella kokoon jos rehut meinaa tulla laitojen yli), nostele pinaatin päälle neljään palaan leikattu lohi, mausta suolalla ja reilulla valkopippurilla. Yhdistä keskenään valkoviini ja kerma, kaada neste vuokaan. Raasta parmesaani ja piilota kalat sen alle. Mitä enemmän juustoa, sitä parempi, sanon minä.
Nosta vuoka kuumaan uuniin n. 20-25 minuutiksi, lohta ei tarvitse paistaa lähikypsäksi kun se on parasta ja tuoreinta mahdollista.

Nauti!

Kaikki tähän mennessä ilmestyneet Essu hihassa -videomme löydät täältä. 

Uusia videoita suunnitellaan jo, mukaan mahtuu sekä vieraita että yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä notofupublishing@gmail.com

4 kommenttia

  1. AnneN 3 vuotta ago

    Eikä kuulostaa niin hyvältä! Täytyy tehdä reissu kauppaan töiden jälkeen ja laittaa vuoka uuniin. Sopii hyvin arkena tehtäväksi, koska valmistelu ja kypsennys vie vain hetken.

  2. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Vuoka uuniin! Maukasta iltaa sinulle!

  3. Elma 3 vuotta ago

    Jep! Tätä viikonloppuna. Helppo ja takuulla herkkua! Rakastan pinaattia, lohta, parmesaania…

    – Elma –

  4. Sanna 2 vuotta ago

    Heippa! Mitä tarjosin pinaattilohen kaverina? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*