Kaupallinen yhteistyö Polarica
Vihdoin saimme pulkkakelit ja pakkaset, se jos mikä herättää nälän. Tomaattinen linssikeitto on nopeasti valmistuva herkku, johon poron sisäfile sopii kuin rukkaset pakkaseen! Väännämme kotona kättä siitä, että onko tämä keitto vai enemmänkin muhennos, itse tykkään lusikoida paksua soppaa, siksipä sellaista keitän tälläkin kertaa. Mausteiden kanssa kannattaa varioida, jotta löydät itsellesi herkuimman yhtälön, testaa paprikajauhetta, cayennepippuria tai lempiyrttejäsi.
Ota sisäfile sulamaan huoneenlämpöön ajoissa, tai sulata se runsaassa kylmässä vedessä, jossa se sulaa tunnissa parissa. Voit halutessasi käyttää myös pientä sisäpaistia, kuvan keittoon paistoin 250 grammaisen poronvasan sisäpaistin.
Polarican sivuilla on kooste lihan käsittelystä, kaikki videot ovat tämän linkin takana, kannattaa kuikata! Oli hauskaa kuvata noita pätkiä ja moni on niistä saanut jeesiä kotikeittiöön, ehkä sinäkin.
Tomaatti-linssikeitto
Neljälle
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä hienonnettuna
1 porkkana raastettuna
1 tl currya
1 tl chilihiutaleita
kasvisliemikuutio
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1-2 tölkki(ä) punaisia linssejä
suolaa
mustapippuria
Kuullota kattilassa tai padassa hienonnettua sipulia viitisen minuuttia, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja raastettu porkkana. Pyörittele pari minuuttia lastan avulla ja lisää curry ja chilihiutaleet. Kippaa joukkoon tomaattimurska, huuhdellut linssit ja kasvisliemikuutio ja jätä pöhisemään pienelle lämmölle ainakin puoleksi tunniksi. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä. Jos sen sijaan haluat siitä sakeampaa, anna pöhistä tovi kauemmin.
1-2 Polarica poron sisäfilettä (200-400 g pakkaus)
iso nokare voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Poista lihasta näkyvät kalvot. Sulata melko kuumalla pannulla voi ja lisää oliiviöljy, paista lihapötkylöitä muutaman minuutin ajan, käännä lihaa paistaessasi, jotta saat sen paistumaan joka puolelta. Suolaa kevyesti ja pippuroi samalla kun paistat. Nosta paistetut sisukat leikkuulaudalle ja anna huilata pieni tovi. Leikkaa terävällä veitsellä suupalan kokoisiksi paloiksi, jotka on helppo nauttia lusikalla keiton joukosta.
Koristele annos korianterilla ja lusikoi soppaan vielä nokare ranskankermaa tai smetanaa, nauti.
Jos soppaa ja lihaa jää yli, voit säästää sen seuraavan päivän lounaaksi, meillä se ainakin katoaa kaapista ennen kuin ehdin pulkkaa sanoa. Porot meni parempiin suihin tällä lounaalla, mutta soppaa jäi vielä seuraavaksi päiväksi.
Loistava vinkki, jonka kokkikoulu toi tullessaan, on maalarinteipin ja mustan tussin säilyttäminen työtasolla. Merkkaan aina kaiken jääkaappiin menevän, jotta ei tarvitse ovensuussa miettiä, että mitähän tässäkin boksissa on ja milloin se on sinne laitettu.
Kauniita ja maukkaita pakkaspäiviä!