liikkuva yrittäjä

liikkuva yrittäjä
17.4.2015 Hanna
Kategoriat: yleinen

Yhteistyössä Elisahannag elisa yrittäjyys Millainen sun työpäivä on? Aina erilainen, poikkeuksetta antoisa ja opettavainen. Työpäivän malli riippuu kulloinkin käynnissä olevista projekteista. Kustannan erään upean valokuvakirjan joka ilmestyy ensi syksynä, sitä kootaan parhaillaan kasaan.
Itse kirjoitan kahta ruokakirjaa ja hiomme kustannustoimittajan kanssa tekstejä, taittajan kanssa leiskaa.
Meiliboksi ja Skype ovat auki koko ajan, tieto liikkuu ja homma etenee. Volkkarin bluetooth on hyvää pataa puhelimeni kanssa, puhun aina kun ajan.

hannag elisa yrittäjyys Työhuone oli minulle tärkeä paikka kolmesta syystä: tapaamispaikka palavereita varten, papereiden säilytyspaikka, luotettavan nettiyhteyden takaava paikka.
Luovuin kuitenkin officestani pitkä tovi sitten, 800 euroa kuukaudessa oli yksinkertaisesti liikaa. Vietin jo tuolloin suuren osan työajastani joko kotona, kahviloissa, ravintoloissa – tärkeintä oli, että paikassa oli riittävän nopea verkkoyhteys. Wifiä kun ei kaikkialla ole, jouduin toisinaan turvautumaan 3G:n apuun, ja sehän tuntui tökkivän aina kun oli tosi kyseessä.
Avomieheni on ollut pitkään elisa 4G:n käyttäjä, hänellä oli aina linja ulkomaailmaan, samalla hakkasin itse lentokonetilaa päälle ja pois, toivoen että verkko löytyisi edes pieneksi hetkeksi. Kuulostaako tutulta?

Heitin tässä vaiheessa vanhalla takkuavalla toisen operaattorin kolmegeellä virtuaalista vesilintua. Kun työt ovat vähintään yhtä moniuloitteisia ja liikkuvia kuin emäntänsä, on verkolla väliä.

hannag elisa yrittäjyys hannag elisa yrittäjyys hannag elisa yrittäjyys

Elisa-yhteistyön myötä sain käyttööni 4G-verkon, jonka avulla saan netin puhelimen kautta koneeseen vaikka saunatiloissa maan alla. Tässä vaiheessa autoni muuttui toimistoksi, olen käynyt Volkkarin pelkääjänpaikalla videopuheluita Ruotsiin. Tärkeitä on voida luottaa linjaan, ettei tärkeä puhelu katkea kesken kaiken. Eikä ole katkennut. Mikä parasta, pääsen tekemään kirjahotelliin kirjatilaukset aina samoin tein, niitä kun ei voi tehdä mobiililaitteella ja pyrin lähettämään minulta tilatut kirjat aina saman päivän aikana. Pilvipalvelun avulla tallennan tiedot, eikä toimiston kokoiselle säilytystilalle ole enää tarvetta.
Luovuin työhuoneesta, sain huomattavasti pienemmällä summalla samat hyödyt. Pienyrittäjä oppii tekemällä, toisinaan kantapään kautta.

Olen antanut haastatteluita samalla kun kirjoitan puhtaaksi reseptiikkaa, joskus teen kolme työpäivää yhdessä vuorokaudessa, toisinaan lepään koko päivän. Vapaus ja vastuu, tasapaino on löytynyt.

Luotan tähän Elisan nettiin, se pysyy tämän yrittäjän menossa mukana.

Jos haluat kysyä mun duunista, kysy! Vastaan mielelläni. Ja jos kustannusala kiinnostaa, kerron siitä mieluusti lisää.

 

3 kommenttia

 1. Minttu 7 vuotta ago

  Saat nyt omituisen avautumisen vieraalta ihmiseltä. Sanoit joskus jotakin siitä kuinka aina joku loukkaantuu kun jollain on kivaa. Olin yksi niistä loukkaantujista. En osaa kuvailla mikä se tunne oli…ei viha eikä katkeruus.. joku mikä muistutti pienen lapsen harmitusta siitä että toi sai mutta mä en. Ja ikää on kumminkin se 30. Kun luin juttujasi ja katselin ohjelmaasi oli jotenkin niin selvää että hei, kun ihminen tekee duunia unelmiensa eteen niin tähän se pystyy. Ja omat unelmat tuntui saavuttamattomilta. Haaveet uuden alan yrittäjyydestä. Haaveet nyt, kun on köyhä opiskelija vielä ja muut ovat jo oikeasti luoneet uran tähän ikään mennessä. Vaihdoin alaa vasta 27 vuotiaana ja tuntui että kaikki alkaa taas nollasta. Ja sitten vaan ärsytti muiden (sinun) täydelliseltä vaikuttava elämä. Saat tehdä juuri sitä mitä rakastat. Mutta nyt siis se syy miksi avaudun. Vaikka harmitti, olet niin kiinnostava että jatkoin vain juttujesi lukemista. Ja jo jokin aika sitten yllätyin huomatessani että aloinkin olla kaikista uusista käänteistä vilpittömän iloinen! Kai sitä kesti näin kauan kasvaa aikuiseksi (?) Ja tajuta että sen sijaan että jatkuvasti vertaan muiden elämää omaani voisin sen sijaan oppia heiltä ja käyttää inspiraation lähteenä. Vaikutat jalat maassa olevalta tyypiltä, joka tekee juttuja mistä ihmiset voi ammentaa paljon omaan elämäänsä. Ihan jo siis kirjojesi muodossa. Luen nykyään kaikki blogitekstisi ja jutut mitkä bongaan lehdistä. Ilman ärsytyksen häivääkään. Hassua että on sellanen olo että tekee mieli pyytää anteeksi, vaikken ole koskaan mitään omaa turhautumista mihinkään purkanutkaan. En kuitenkaan ole sellainen tyyppi että riekkuisin keskustelupalstoilla haukkumassa tuntemattomia ihmisiä. Ja tiedossahan se sinulla jo olikin, että näillä ihmisillä on vaan itsensä kanssa paha olla. Kerron nyt silti, vaikka olemassaolostani et tiennytkään 😀 että olet niin herttainen, inspiroiva ja osaava ihminen että teit tällaisesta mielensäpahoittajasta jotakin muuta. En jaksa enää yhtään hukata energiaa siihen että vertaisin muiden elämää omaani ja mitä sen kuuluisi olla. Teen töitä, opiskelen, opin ja sitten…ehkä jonakin päivänä huomaan että unelma yrittäjyydestä ei olekaan mahdoton. Ja niin hoopolta kun kuulostaakin tämän ikäisenä sanoa, mutta sain juuri valmistumisen jälkeen ensimmäisen työn tältä alalta! Palkitsen itseni hankkimalla tähän astisen tuotantosi omakseni viimeistään synttärilahjaksi. Ei niitä lainattuja uskalla edes viedä keittiöön :/
  Kaikkea ihanaa elämääsi – vilpittömästi! 😀

  • hanna 7 vuotta ago

   Hei, kiitos sun viestistä. Luin sen useaan otteeseen ja piti pari päivää ihan miettiä että mitä sinulle vastaan. Niin upeaa, että kerroit tuon tarinan, olen tosi kiitollinen siitä. Helpottaa mua myös ymmärtämään ruudun takana läpikäytyjä tunteita ja reaktioita niihin tunteisiin.
   Tekisi melkein mieli vastata sinulle suoraan, eikä tänne kommenttiboksiin. Ja vastaankin, haluaisin lähettää sulle meidän kirjat jos saan sun postiosoitteen hanna.gullichsen@gmail.com.
   Inspiroit mua, tuolla sun avautumisellasi. Ja autoit ymmärtämään. Kiitos vielä ja parasta onnea sun unelmien toteuttamiseen, ei epäilystäkään etteikö ne sieltä eteesi saapuisi.

Pingbacks

 1. […] on lujasti kiinni luurissa, tietokoneessa ja toimivissa yhteyksissä, kirjoittelin aiheesta jo aiemmin. Elisan #teetoisin -kampanjan tiimoilta toivotan teidät tervetulleeksi mukaan […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*