lemon posset

lemon posset
5.4.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka

hannag lemon possetOlen laiska jälkkärikokki, helppoa olla pitää, että tartun kauhaan.
Raikas ja täyteläinen lemon posset on melkeinpä liian helppo tehdä ollakseen niin pirhanan hyvää kuin on.
Aktiivista aikaa jälkkärin parissa kuluu alle kymmenen minuuttia, sitten se hyytyy jääkaapissa muutaman tunnin. Kun tekee tämän aamulla valmiiksi, on illallisvieraille jälkkäri pöytään nostamista vaille valmis kun illallinen on nautittu ja tekee mieli makeaa.

hannag lemon possetlemon posset
neljälle-kuudelle
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl sitruunanmehua
Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri, sekoittele ettei pala pohjaan. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunanmehu, sekoita. Kaada seos pieniin laseihin tai kippoihin ja peitä kelmulla, nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Nauti ihan sellaisenaan.

Suklaamousse jota teen, vaatii sekin vaan kolme raaka-ainetta. Haluatteko ohjeen?

16 kommenttia

  1. tiitu 4 vuotta ago

    Halutaan kiitos! Tääkin kuulostaa just hyvältä.

  2. Anne 4 vuotta ago

    Mousse ohje kans kehiin! Posset testattu jo ja hyvää oli.

  3. Lemon posset kerää aina kehuja, ja ihan huvittaa, kuinka helppo se on tehdä. Yksi minun lemppari herkku <3
    Ja kyllä helpon suklaamoussen resepti kelpaisi!

  4. Jonsbe 4 vuotta ago

    Helpot jälkkärit uppoaa aina. Ohjetta tulemaan! Tupareihin kokeilen tätä sitruunaista ihanuutta. 🙂

  5. I May Say 4 vuotta ago

    Laiskan kokin (lue: ruoanlaittajan) pelastus on helpot ohjeet. Suklaamoussen ohje peliin. Heti. Piti olla jo!
    Lemon posset, pannacotta jne on mun jälkkäri-bravuureja. Samoin pavlova, helppoa kuin heinänteko! Tarvitaan ainoastaan vähän aikaa, mutta mikäs kiire tässä, valmiissa maailmassa.

  6. mia k. 4 vuotta ago

    Ah, tuo on Niin Hyvää!!
    Samaten, mun ”pikaherkkusuklaanhimontäyttää” kuohukermaa, hunajaa, ja cacaota. Sekoitus, ja suuhun ♡! Muuta ei tarvita.

  7. Emmi L. 4 vuotta ago

    Oon varmaan viistoista vuotta etsinyt sitä oikeaa suklaamousseohjetta, joten ehkä se olis tää sun versio! Eli jakoon todellakin 🙂

    Emmi L.
    http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  8. Merja K 4 vuotta ago

    Anna palaa vaan! Lemon possetti oli maukas.

  9. heidi 4 vuotta ago

    Tein possea ja se ei hyytynyt. Luin etukäteen muualta netistä että ongelma on yleinen ja johtuu sitruunahaposta (happo ei ole tarpeeksi vahvaa), ja jos laittaa mehua enemmän, seos hyytyy. Ei hyytynyt! Ja siitä tuli todella kirpeää

    • hanna 4 vuotta ago

      Voihan nenä! Testaapa reilulla desillä sitruunanmehua. Moneenko lasiin teit possetin?

  10. heidi 4 vuotta ago

    vinkkejä miten hyytymisen saisi onnistumaan? Teinkö jotain väärin? Yhyy.

    • hanna 4 vuotta ago

      Voi ei! Itse tein viimeksi viiteen lasiin tuon kyseisen annoksen ja se ei ehtinyt olla kuin kolme tuntia jääkaapissa, hyytyi ihan ok hyvin. Hmm. Testaa sinäkin reilulla desillä sitruunanmehua, jos vielä tohdit antaa ohjeelle mahdollisuuden. 😉

  11. Satu 4 vuotta ago

    Hei ihan nerokas ohje, kiitos!

  12. ruttu 3 vuotta ago

    laitoin bourbonvaniljajauhetta sekaan, toimii!

  13. vilma 2 vuotta ago

    Täällä lähtee lemon posset sun reseptillä synttäritarjottaviksi minikuppeihin 🙂

    Kiitos reseptistä!

    -Vilma

    • Author
      hanna 2 vuotta ago

      Jee! Tuliko hyvää?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*