Lasten kanssa huvilalla hotellin sijaan, oma tupa, oma lupa!

Lasten kanssa huvilalla hotellin sijaan, oma tupa, oma lupa!
19.7.2017 Hanna
Kategoriat: matkailu, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Villada

IMG_5634IMG_3955_DSC1807
_DSC1847_DSC1693Kutakuinkin tämä oli fiiliksemme, kun saimme ottaa kaksi viikkoa lomaa kaikesta. Firma pyöri ilman meitä eikä kukaan kaivannut linjoja pitkin, yrittäjän elämän arvostettua aikaa.

Varasimme Huvila Equadorin Villadan kautta jo tovi sitten, aiemmat postaukset loman suunnittelusta ja kohteen valinnasta löytyy täältä ja lomakuumetta podetaan täällä.

Olemme reissaavaa sorttia, meidän perheen Rimowat eivät kauaa ehdi hyllyllä huilata ennen seuraavaa matkaa. Aiemmin hotelli oli ainoa vaihtoehto, nyt alkaa mieli muuttua tarpeiden kanssa samaan tahtiin.

Lensimme Lissaboniin kesäkuulla ja viivyimme kaksi viikkoa. Ensimmäiset kymmenen päivää nautimme rennosta menosta huvilalla Cascais´ssa, Atlantin reunalla ja sitten karkasimme pariksi päiväksi Lissabonin humuun. Kombo joka toimi perheellemme juuri nappiin.

Huvilalomassa parasta:

_DSC1801Aloitetaan a-kirjaimesta, eli aperitiivit auringossa! Sitten unohdetaan aakkoset ja mennään fiilistellen.

Oma tupa, oma lupa. Yksi oli lenkillä, toinen pelasi snookeria ja kolmas nukkui päiväunia, neljäs kokkasi lounasta, silti olimme koko jengi yhdessä. Se, jos mikä on parasta huvilalomassa. Perheloma oli tavoitteemme ja sen myös saimme.

Liikkua tarvitsi vain jos halusi ja sekin onnistui helposti, kun saimme loistavan kontaktin paikallisesta kuskista Antoniosta, tästä vinkistä suurkiitos Villadalle. Mies nimittäin paljastui uskomattomaksi vinkkipankiksi ja tuntui lukevan ajatuksiamme ja tiesi mitä halusimme. Hän kuljetti porukkaamme ja toimi apteekissa tulkkina, löysi meille parhaat raflat ja ruokakaupat, kertoi alueen historiasta kaiken ja vähän päälle. Oman auton vuokraus olisi tullut kalliimmaksi, eikä lentokentällä jonotettu (jonottaminen minimiin skidien kanssa matkustaessa) vuokra-auto olisi tiennyt mihin suunnistaa, toisin kuin Antonio.

_DSC1554 Cascais’n alue on täynnä mielenkiintoisia kohteita, mutta me panostimme yhdessä olemiseen ja lepoon. Atlantin voima on jotain niin primitiivistä ja suurta, että illat kuluivat usein hyvän illallisen jälkeen terassilla merta katsellen. Alueella on myös useampia hyviä ravintoloita ja niiden löytämisessä kannattaa käyttää apuna paikallisia. Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan kauppojen ja torien antimiin. Puoli-ilmaiset merenelävät ja lihat ovat vähintään yhtä hyvä vaihtoehto ravintolaillalliselle ja varsinkin jos kokkaus on hallussa ja omistaa hieman seikkailumieltä niin itse tehty illallinen huvilalla päihittää kaiken. Arkinen purjo-pekonipasta toimii sekin kyllä kaikkialla ja Smegin köökki oli tämän kokkiopiskelijan mieleen.

IMG_5636

IMG_6465Ja lasten syöttötuolit, nuo arjen sankarit oli tuotu pinnasänkyjen lisäksi huvilalle. Palvelu pelasi, meidän kontaktihenkilömme piti linjat auki ja jeesi aina kun tarvetta ilmeni.

_DSC1756Rakas nanny joka kuuluu laajennettuun perheeseen, reissasi mukanamme. Apukädet olivat tarpeen kahden vauvan kanssa, ilman häntä olisi varmasti ollut haastavammat hetket etenkin loman alkupuolella kun helleaalto nosti elohopean neljäänkymmeneen ja poikia pidettiin viileinä monin keinoin. Uima-allas oli yksi niistä, se oli varmasti koko porukan lempijuttu. Snookerpöytä ja kellarikerros oli kovassa käytössä, uima-altaassa polskivat tyypit pääsivät kuikkimaan lasin kautta snookermatsin tilannetta ja setti oli oiva myös valokuvien tallentamiseen. Muistikortilla on satoja sukellus- ja allaskuvia.

IMG_3440Ystäväperhe tuli vieraaksemme muutamaksi päiväksi, se teki terää laiskaan lomatunnelmaan. Tämä on loistojuttu huvilalla jossa on useampi makuuhuone, frendit ja sukulaiset voivat tulla piipahtamaan. Kulinaristivieraidemme kanssa talolla nautittiin mustekalaa ja sellaisia viinejä, joita itse emme koskaan olisi onnistuneet löytämään. Grilli oli kuumana usein. Kameraa en jaksanut kaivaa esiin kovinkaan montaa kertaa, kädet kun oli milloin aurinkorasvassa, milloin muuten vain laiskotti.

_DSC1751IMG_6195Taianomaisista auringonlaskuista ja kaartuvasta horisontista ei saanut tarpeekseen. Ja hei lisää lomatunnelmia (meidän ja muiden) löytyy Instagramin puolelta tunnisteella #villadaholidays

IMG_4026Kokoan vielä erikseen vinkkimme pienten lasten kanssa matkustamiseen, palataan siihen pian!
Ja hei muuten, syyslomaviikot varataan nyt. Klikkaa tänne ja katso josko Villadalla olisi teidän perheen tarpeisiin sopiva talo odottamassa jossakin lempeillä lämpövyöhykkeillä.

2 kommenttia

 1. Katariina 5 vuotta ago

  Mistä teitte päätöksen, että te aio enää jatkossa näyttää lapsianne somessa?

 2. Author
  hanna 5 vuotta ago

  Hei,
  päätös tehtiin jo kun pojat syntyivät. Halusimme jakaa vauvavuoden ihanuuden teidän kanssanne, mutta taaperoiästä eteenpäin se saavat olla rauhassa omissa touhuissaan. Toki tulevat näkymään elämässämme myös sinne ruudun toiselle puolelle, mutta erilaisin pelisäännöin.

  Mukavaa kesää sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*