Lasilla on väliä

Lasilla on väliä
14.2.2017 Hanna
Kategoriat: koti, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Decanter OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVesi on illallispöytämme ykkönen (samppanjan jälkeen), siksi se ansaitsee tulla esitellyksi heti tähän kärkeen.
Meille valikoitui vesilasiksi Riedel O Riesling -lasi. Toisinaan nautin siitä risseä sitäkin, mutta usein se näyttelee rooliaan veden kera. Sitä kuluu meidän illallisilla paljon, viimeksi neljän hengen kera kumosimme illallisen aikana kuusi litraa vissyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinun valintani valkkareissa on vuodenajasta ja sapuskasta riippumatta rapsakka riesling, mineraalisuus ja hapot iso plussa. Ayervedaa en tunne, mutta uskon tämän olevan mun keholle sopiva laatu, ehkä siksi janoan sitä? Riedel Veritas Riesling on lasivalintamme, sopiva toki myös muille laaduille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKunpa olisin saanut vangittua tämän lasin kauneuden paremmin kuviin, en siinä kuitenkaan ihan onnistunut. Lasi on Riedel Veritas Old World Syrah, me kun emme ole kovin tanniinisten punkkujen ystäviä, oli tämä Decanterin henkilökunnan suositus punkkulasiksi. Veritas -sarja on siitä(kin) upea, että lasit taipuvat hiukan kun niitä hellästi taivuttaa, tämä pitää lasit hengissä pidempään kun ne eivät napsahda heti katki kun ottavat osumaa johonkin. Lasi on siis valettu, ei puristettu, siksi se käyttäytyy noin mallikkaasti. Tämähän on myös loistava ohjelmanumero illallisella, me aina kilpaa Joonaksen kanssa esitellään lasien taipuisuutta ystäville. Kuulostaa melko tylsiltä dinnereiltä? No ei ole, ystävät todistakoot puolestamme!

Miten löydät parhaat lasit juuri sinulle? Marssi Decanteriin ja kysy, sillä se selviää. En minä olisi osannut näitä kyseisiä valita, juttelimme tovin, että löytyi se meidän makuprofiili ja siihen passaavan lasit. Ja voi hyvänen aika miten ylpeä olen näistä laseista, niille on pyhitetty ihan omat kaapit, joissa majailevat – tositoimiin pääsevät kyllä useita kertoja viikossa.

Jälleen kerran kuvissa suosikkejamme monopolin hyllyiltä, en jaksa linkittää, kysäise jos et saa kuvista selvää. Loimer on meidän rakkausvalkkari, Dr. Loosenia Joonas tuo jos on erityisen tärkeä päivä, Zenaton Ripassa on punkku joka toimii kaiken kanssa ja yksinäänkin, Becker Familyn Pinot Noir on kaikkea mitä toivoa voi. Ota nyt tästä sitten selvää, niinkö? Makuasioita, testaa ja ole mieltä.

Ps. jos joisin kokista, joisin sen aivan varmasti Riedelin lasista. Jääkylmänä, pienestä lasipullosta lasiin kaadettuna.

6 kommenttia

 1. Anna 5 vuotta ago

  Niin ihania laseja! Astiahulluna kaapit ja vitriinit pursuaa laseja. Olisiko sinulla antaa vinkkejä ei tanniinisista punkuista, jotka olisivat hieman huokeampia,10-15€?Aina kun tulee napattua niitä tuttuja turvallisia.

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Minäpä ketään sulle suosikkeja! Palaan asiaan.

 2. iituliina 5 vuotta ago

  Haha, mä juon mun cokikset Riedelin Coca-Cola -laseista, maistuu yksinkertaisesti vaan parhaalta niistä!

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Uuh, varmasti maistuu!

 3. Mirja 5 vuotta ago

  Juon viiniä kerran tai kaksi jos sitäkään vuodessa. Samppanjaa silloin tällöin, migreenipää kun olen. Vesiä ja colaa kyllä. Mutta silti haaveilen kunnon laseista. Nuo näyttävät täydellisiltä!

 4. Author
  hanna 5 vuotta ago

  Nämä kyllä ovat! Ja on yhtä iso ilo tarjota näistä muille, kuin nauttia itse.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*