Lapsiperheen Lissabon

Lapsiperheen Lissabon
5.7.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: matkailu, yleinen

Lissabon. Seitsemän ”mäen” kaupunki, josta meitä varoiteltiin, että rattaiden kanssa tulisimme olemaan pulassa. Huomasimme jo muutaman tunnin jälkeen, että kaupunki oli aivan mielettömän hurmaava! Löysimme Lissabonin, johon rakastuimme ja minne palaamme vielä tulevaisuudessa uudelleen. Aikaa oli tällä kertaa vain muutaman päivän verran, mutta tässä viisi vinkkiä meidän perheen suosikeista Lissabonissa.

HannaG_joonas_laurila_lissabon_11

1. Tuktuk -ajelu

Suhtauduimme aluksi aika skeptisesti tähän, lähinnä siksi, että emme uskoneet homman toimivat lasten kanssa. Huoli oli kuitenkin turha, koska tuktukiin sai kiinni turvaistuimet ja kaikki mahtuivat juuri sopivasti kyytiin. Ajelu on mitä parhain tapa nähdä Lissabonia ilman, että tarvitsee koko ajan suunnistaa ja urheilla rattaiden kanssa. Hyvä kuski on kaikki kaikessa ja meille sattui osumaan juuri sopivanlainen kenen opastuksessa saimme hyvän kattauksen historiaa ja kulttuuria, ruokaa unohtamatta. Ajelun jälkeen oli paljon parempi kuva siitä, minne kaupungissa kannattaa mennä, kun jalkaudumme koko porukan kanssa ahtaille ja mäkisille kaduille. Ja jos ajelu ei kiinnosta niin toinen hyvä vaihtoehto on juokseminen, koska myös juosten saa paremmin kuvan kaupungista ja varsinkin ranta ja puistot ovat aivan upeita juoksupaikkoja.

2. Hotelli

HannaG_joonas_laurila_lissabon_8 HannaG_joonas_laurila_lissabon_4 HannaG_joonas_laurila_lissabon_5

 

Hanna on hotellifani ja sai tälläkin kertaa valita asuinpaikkamme, Tivoli oli yksi niistä harvoista paikoista joissa mahduimme yhteen huoneeseen koko poppoo. Halpaa ei ollut, mutta panostamme matkailuun ja karsimme menojamme muissa asioissa. Ja se allas. Oma pikku keidas keskellä kaupunkia, jossa levähdimme aina ennen dinneriä. Kaksosten kanssa matkustaessa törmää muuten ihmeellisiin seiniin lentoyhtiöiden ja hotellien kanssa, näistä jutuista Hanna aikoo kirjoittaa postauksen myöhemmin.

3. Ravintolat

HannaG_joonas_laurila_lissabon_2

HannaG_joonas_laurila_lissabon_7 HannaG_joonas_laurila_lissabon_6

 

Kaupunki on täynnä mielenkiintoisia ravintoloita ja muutaman viikon kalapaaston jälkeen meille ehdottomaksi suosikiksi nousi Bairro do Avillez, jonka tavernan puoli keskittyi lihaan ja patio taas kalaan. Ruoka yhdistettynä täydelliseen palveluun oli niin mahtavaa, että eksyimme kolmen päivän aikana pariinkin kertaan rikospaikalle. Lapsiperheen kannattaa huomioida, että monet ravintolat avaavat ovensa vasta seiskan pintaan, tämä rafla oli auki koko päivän, joten siksikin se oli meille oiva valinta. Pojille ei tarvinnut erikseen pyydellä safkoja, henkilökunta ehdotteli omatoimisesti ruokia jotka heille sopisivat. Tender meat, vegetables and very tasty veal for the boys! Yes please!

4. Ihmiset

HannaG_joonas_laurila_lissabon_3

Parasta, mitä Lissabon voi tarjota ovat ihmiset. Oli kyse tarjoilijoista, hotellityöntekijöistä tai kadulla vastaantulevista ihmisistä niin heitä kaikkia yhdisti positiivisuus ja vilpitön ilo.

HannaG_joonas_laurila_lissabon_1

5. Fiilis

Talousvaikeuksien kanssa kamppaillut maa ei näyttänyt surulliselta vaan todella eläväiseltä ja iloiselta ja se tarttui meihin jo valmiiksi onnellisiin lomalaisiin. Olisimme voineet kävellä katuja pitkin vielä useamman päivän ja vain fiilistellä menoa. Lapsiperheelle Lissabon on kesällä ihanteellinen. Lämpötila ei nouse muutamia poikkeuksia lukuunottamatta yli 30:n asteen ja Atlantin tuulet pitävät kelin juuri sopivana, aamulla juoksuun ihanteellisena ja muuten liikkumiseen sopivana. Rattailla pääsee helposti tutkimaan kaupunkia, tuplarattailla en lähtisi liikkeelle, katuja kun ei ole tehty leveitä kuljetuksia varten. Baanaa on toisaalla enemmän, kuten kuvassa yllä, mutta heti kun lähdetään kipuamaan ylöspäin, kutistuvat kadut hyvinkin kapeiksi.

 

2 kommenttia

  1. sannamaija 5 vuotta ago

    Hienoja lomakuvia, tunnelma välittyy! Ravintolan edestä otettu kuva on paras, todella dynaaminen!
    Ehkä minäkin sitten syksyllä suunnistan Lissaboniin!

    • hanna 5 vuotta ago

      Vahva suositus, ihana ihana kaupunki!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*