Lapsellisia lomahommia

Lapsellisia lomahommia
8.6.2016 Hanna
Kategoriat: kaksoset, koti, yleinen

IMG_2718Maha kasvaa sitä kyytiä että uskottava se on, meille saapuu pian kaksi vauvaa. Käytännön järjestelyjä ei ole vielä juurikaan tehty, mutta nyt kun minut määrättiin lepoon ja lomalle, niin on ollut aikaa alkaa miettiä mitä kaikkea pienet tyypit tarvitsevatkaan kun saapuvat. Miten se onkin helpompaa miettiä seuraavan kirjapainoksen suuruutta, uusia jälleenmyyjiä ja kirjamarkkinoita, kuin koota pienille ihmisille tarvittavat kamat heidän ensimmäisille kuukausilleen. Paljon on unohtunut esikoisen vauva-ajoilta, mutta eiköhän ne taas palaudu mieleen kun saavumme laitokselta kotiin.

Kyselin Instagramin puolella, että mitä välttämätöntä kirjoittelen puutelistalle, sain aika kattavan listan kaiken maailman tarvikkeista ja aloin jo pikkuisen ahdistua ja etsiä paperipussia – julmettu määrä tavaraa! Eräs kommentti jäi erityisesti mieleen, sen jätti kuuden lapsen äiti: hanki vasta tarpeeseen. Näin me päätimme tehdä, otimme kaksi äitiyspakkausta ja ostimme sitterit. Stokkelta saimme sängyt ja muutaman muun välttämättömän vauva-ajan jutun, joista myöhemmin lisää.

IMG_2713Onpa muuten ilo koota kalustetta, josta ei jää yhtään ruuvia eikä mutteria yli, eikä kokoamiseen vaadita kovinkaan suurta avaruuudellista hahmottamiskykyä saati pullollista punkkua. Esikoisellani oli samanlainen Stokken Sleepi -sänky, se pääsi monelle vauvalle käyttöön ja jatkaa yhä matkaansa kamujen keskuudessa. Povaan tälle samaa kohtaloa, odotan innolla beibejä lähipiiriini!

Huomenna lähdemme vaateostoksille, muutama pikkuruinen kietaisubody pitää hankkia. Ja rintapumppu, jokunen tuttipullo…

Arvostaisin kaikkien, etenkin kaksosten äitien ja isien vinkkejä hankinnoista, joita ilman ei yksinkertaisesti tule toimeen. Kommenttiboksi on avoinna teille, odotan innolla!

IMG_2715 IMG_2716sohva BOKNÄS HEAVEN
pinnasänky STOKKE SLEEPI*
matto NORMANN  COPENHAGEN OONA / OOT DRK

* saatu

32 kommenttia

 1. AdaR 5 vuotta ago

  Mielestäni ”hanki tarpeeseen”-neuvo kuulostaa parhaalta mahdolliselta. Sen verran vinkkaan, että itse kotiutuessani lisämaitoisen vauvan kanssa, olisin arvostanut muutamaa vastikepurkkia kotona. Suosittelen Arlan luomuversiota, toimii monelle vatsalle hyvin, koska maito ei ole homogenoitu.

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Vastiketta! Kiitos, tärkeä vinkki!

 2. Sanna 5 vuotta ago

  Suosittelen lämpimästi Tommee Tippee perfect prep koneen hankkimista! Paras ostos ikinä! Tekee vastikemaidosta (jauhe) pullon maitoa alle 2 min. Vauvalla kun on nälkä aina heti eikä kohta. 🙂

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Apua, jauhetta vai valmista maitoa? Kääk! Mikä ero esim ravintoarvoissa? Tämä pitää ottaa haltuun, en ollut ajatellut asiaa juurikaan.

 3. Nunu 5 vuotta ago

  Jep, ehdottomasti vasta tarpeeseen!
  Ja pakko sanoa, ei kande ostaa niitä kietasubodeja. Todettu hankaliksi (etenkin miespuolisille henkilöille:). Paljon nopeemmin ja ennen kaikkea helpommin saa normibodyn päälle 😀

 4. Riikka-Maria 5 vuotta ago

  Hanki tarpeeseen on oiva vinkki! Itse olen lähinnä hankkinut vaatteita bebelle ja imetysvaatteita itselleni. Esikoisen kanssa alku oli sen verran haipakkaa ja pikkuiselle rankka, että tuli maidon pumppaaminen enemmän kuin tutuksi. Sen suhteen jaan oman kokemukseni, että vain kokeilemalla voi löytää parhaimman pumpun. Synnytyssairaalan super hienot Medelan sähköpumput ovat ihan ykkösiä, mutta kaupasta ostettava Medela sähköpumppu on aika onneton rimpula… En suosittele. Kammottava meteli ja pumppausote todella luonnoton… Itse pumppasin muksulle 6kk käsipumpulla (Philipsin Avent), koska sain sillä parhaimman otteen. Toisaalta korvikkeista löytyy niin luomua kuin muitakin vaihtoehtoja, joten jos masuongelmia ei pikkuisilla tule, niin ääntä kohden vain (oma kantani asiaan). Nyt toivon, että imetys onnistuu toisen vaavin kanssa ihan puhtaasti siitä syystä, että sitten on maitobaari aina mukana eikä tarvitse koko ajan pitää sterilointisirkusta pystyssä pumpun ja pullojen kanssa.

  Teidän odotusaikaa on ihana seurata, kun on itse samassa tilanteessa. Kiitos, että jaat kokemuksia ja mietteitä, ovat todella arvokasta vertaistukea! ❤️ Tsemppiä loppuraskauteen ja mukavaa shoppailua!

  P.s. Bebesin kietaisubodyt ovat ihanan pehmeitä, itse ostin sieltä beben vaatevarastoihin täydennystä!

 5. Sofia 5 vuotta ago

  Imetysliivit ja vaatteet kannattaa hankkia etukäteen.. Itse unohdin sen ja harmitti että minulla ei ensimmäisillä viikoilla ollut kunnollisia liivejä ja toppeja. Kun vauva oli pari viikkoa vanha uskalsin sitten jättää hänet isän kanssa kotiin ja ajoin selloon ostamaan vaatteita (halusin itse sovittaa). Muuten kyllä suosittelen hankkimaan kaikki pikkujutut etukäteen kuten tutit, pullot, liivinsuojukset, siteet, maidonkeräyskuppi, rintakumit…

 6. Ullis 5 vuotta ago

  Hanki tarpeeseen. On ne vauvat kivikaudellakin hengissä ihan tarpeeksi pysynyt.

 7. Evennikka 5 vuotta ago

  Osta valmiiksi kaikki sinua juuri synnyttänyttä äitiä varten. Eli särkylääkkeet, terveyssiteet, liivinsuojat yms. Imetykseen liittyvä välineistö on hyvä olla valmiina.
  Minulla on kesällä 9 vuotta täyttävät kaksostytöt. Tytöt syntyivät täysiaikaisina 3,5-kiloisina vauvoina, joten meillä alkuun ei liittynyt keskosuutta tai tehohoudon tarvetta. Vaunut meillä olivat kovassa käytössä heti alusta lähtien. Tytöt olivat osittaisimetyksellä, joten korviketta ja tuttipulloja alkuun tarvittiin. Aina tosin tuota tarvetta ei ole. Meillä pullot keitettiin isossa kattilassa, joten jos pulloilu kuuluu arkeen, kannattaa niiden sterilointitapa miettiä. Vaatteiden helppous oli meillä kyl ihan ykkösjuttu. Ja kun tytöt kasvoivat, leikkimatto ja sitterit olivat korvaamaton apu

 8. Elsa 5 vuotta ago

  Itsellä 3kk ikäinen bebe kotona ja aikaisemmista kommenteista yhdyn noihin omaan terveyteen liittyvien tarvikkeiden ja lääkkeiden etukäteen hankkimisen merkitykseen sekä kaikkeen mikä tukee imetystä. Itse tilasin heti nettikaupasta lisää imetystoppeja kun meni yksi per pvä pyykkiin. Toki jos löytyy jo entuudestaan hyviä imetysvaatteita niin ne kannattaa kartoittaa. Lisäksi harsoja meni paljon, vaipan vaihtoon liittyvät ja sitten ruokailuun molempiin erikseen ja tietty samoja kun ei voi käyttää. Itse taas olen sitä koulukuntaa, joka hankkii kaiken mahdollisen ja myy sitten pois mitä ei tarvita. Unipussi ollut meillä menestys!

 9. Anniina Saari 5 vuotta ago

  Hanki tarpeeseen on hyvä vinkki! Arlan luomukorvikkeelle myös suositus. Helppoa on kun sen voi suoraan huoneenlämpöisenä antaa vauvalle.

  Tuttipullo-ostoksilla vinkkaan sellaisista pulloista, jotka on mahdollisimman rinnanomaisia, eli joissa on leveä kauttaaltaan symmetrinen tuttiosa (ei siis tavispullo). Se helpottaa vastasyntyneitä oppimaan samaan aikaan syömään rinnasta ja pullosta, eikä erimallinen tuttipullo aiheuta turhaa hämmennystä. Meillä mentiin 3kk sitten vähän vaikeamman kautta (krhm) mutta onneksi sitten löydettiin rintaruokinnan kannalta iisimmät pullot ja nyt menee alkutakkujen jälkeen sekä rinta että pullo varsin mallikkaasti. Noita pulloja on esim. Philipsin Avent Natural-versio (ja nimenomaan natural). Täältä myös suositus käsikäyttöiselle Philipsin Avent-pumpulle!

  Ja hei, FB:ssä on myös monella kaupunginosalla omia ”XX kierrättää lastenvaatteita ja -tarvikkeita” – ryhmiä, joista voi tehdä hyvä löytöjä, jos ei ihan kaiken tarvitse olla upouutta.

  Hurjasti onnea loppuodotukseen ja bebejen maailmaan saatteluun! ☺️

 10. HannaK 5 vuotta ago

  Philipsin sähköpumppu. Meiltä löytyy pientä korvausta vastaan. Name it -merkillä on bodyt,joissa on ne ”käpälät” sormien suojaksi. Olivat varsin mainiot kun aluksi ei saanut leikata kynsiä ja vauvat huitoo itseään miten sattuu. Lampaanrasvavoide rintoihin,joku Lavinosh oli merkki. Ja todellakin:liivit ja suojat. Ja teipilliset suojat. Ne teipittömät putoilee pitkin kassajonoja.

 11. Sanna 5 vuotta ago

  Hyvä rintapumppu, imetystoppeja, liivejä ja liivinsuojia. Niillä pääsee jo pitkälle. Itsellä jäi nämä kaikki hankkimatta kun meidän kaksoset päätti tulla 5 viikkoa etuajassa. Mutta mies sit vaan bebesille ostoksille yksinään kun itse toivuin sairaalassa. Osas tuoda tarvittavat:)

  Ja yksi mitä toivon et oisin kaksosraskauden jälkeen käyttänyt heti kun voi on jonkinlainen tukivyö. Vatsalihasten erkauma olisi pienentynyt varmasti paljon nopeammin. Et sellainen kannattaa hankkia etukäteen.

  Ja paljon hoitoapua ja vieraille ohjeistus saapua valmiin ruuan kanssa:D se oli se mitä alussa eniten kaipasi: jonkun muun tekemä ruoka:)

 12. Sanna 5 vuotta ago

  Ja facessa kannattaa liittyä monikkolasten imettäjät ryhmään, sieltä saa tarvittaessa parhaat vinkit imetykseen.

 13. Lennu 5 vuotta ago

  Imetysliivit, tuttipullot, korvikkeet, vaipat, harsot. Siinä mun mielestä välttämättömimmät mut makuasioitahan nää. Maidonkerääjiä, rintakumeja jne ei läheskään välttämättä tarvii. Imetystopit hyi kauhistus, myin omani heti pois.
  Hoitoapua + ruokatuomisia kuten Sanna tuossa sanoi, niitä olisi alkuun kaivannut!

 14. Pauliina 5 vuotta ago

  Meillä lapset nukkuivat monta viikkoa samassa sängyssä. Eli kahta pinnasänkyä ei heti tarvittu.
  Panosta ”logistiikkaan”. Hyvä sitteri, jota voit jalalla heijata, kun puuhaat toisen kanssa (meillä oli keinu, joka oli aivan ehdoton). Kahta lasta ei niin vaan kanniskella yhtä aikaa, joten toisen joutuu aina pakostakin jättämään hetkeksi oman onnensa nojaan. Hyvät vaunut, joita on helppo työntää. Tsemppiä matkaan!

 15. carina 5 vuotta ago

  Imetystyyny. Sen äärellä on kaksostyttöjen kanssa vietetty hetki jos toinenkin. Ei tarvinnut kannatella vauvaa tai kahta hartiat kivistellen, kun neitokaiset halusivat syödä, pitkään ja hartaasti. Toinen nukkui välillä jalat mun kainalossa, sen jälkeen nukahti toinen ja se äsken nukkunut heräsi taas syömään… Oi niitä aikoja. Näin jälkikäteen hymyilyttää, vaikka silloin ei aina jaksanut tosiaankaan naurattaa. Itkettikin joskus, meitä yhdessä ja välistä jokaista vuorollaan ; tyttö A:ta, tyttö B:tä ja äitiä…. 🙂

 16. Johanna 5 vuotta ago

  Meillä on kahdekasan kk kaksostytöt, jotka syntyivät keskosina. Imetys on keskosten kanssa aina aika haastavaa ja näin ollen meillä tuolla aiemminkin mainittu Philipsin sähköpumppu oli kovassa käytössä alkuun. Kun tytöt oppivat rintaruokailemaan ja minä väsähdin totaalisesti pumppaamiseen, sai meillä aina toinen korviketta toisen ollessa rinnalla. (Tyttöjen samanaikainen imettäminen jäi ihan muutamaan tragikoomiseen yritykseen). Tässä kohtaa korvaamattomaksi muodostui Stokken Newborn-kaukalo, jonka voi siis kiinnittää Stokken Trip Trapp-syöttikseen. Toisen sai syötettyä siinä kätevästi pullolla toisella kädellä, kun toinen oli imetystyynyn päällä sylissä ruokailemassa. Tämän saman kuvion saa toki toimimaan myös sitterin kanssa lattialla istuen, mutta itse koin mukavampana istua tuolilla. (Lisäksi sitterin keinuva liike sai usein aikaan megaluokan kaaripuklut ruokailun päätteeksi). Sittemmin tyttöjen siirryttyä kiinteisiin ruokiin (keskosilla kiinteät aloitetaan tosi aikaisin, jo paljon ennen kun osaavat istua), nuo Newborn setit ovat olleet kovassa käytössä. Myös molempien samanaikainen pulloruokinta onnistui niissä helposti. Ja ihan täysaikaisillakin kaksosilla, jotka pulloruokailevat, ovat nämä varmasti näppärät.

  Meillä toiminut myös hyvin tuo Arlan valmis luomukorvike josta joku mainitsikin, mutta tämä on tietysti yksilöllistä. Pulloina MAM:in alipaineistetut koliikkipullot ovat edelleen käytössä.

  Tsemppiä loppusuoralle mahan kanssa!

 17. Tuuli 5 vuotta ago

  Meillä nyt 2-vuotiaat kolmoset. Komppaan kanssa tuota tarpeeseen ostamista. Pienet vauvat ei varsinkaan kesällä paljoa tarvitse. Meidän trio syntyi toukokuussa ja koko kesä meni oikeestaan vaipoissa 🙂 Ei paljon vaatteita tarvittu. Alkuaikoja muistellen joku neuvoi ottamaan kaiken tarjotun avun ihan mukisematta vastaan. Helpommin muuten sanottu kuin tehty!

 18. Henriikka 5 vuotta ago

  Listasinkin meillä kaksosten kanssa suosikkijutuiksi todettuja juttuja jo instassa, mutta tulin vinkkaamaan vielä Suomen monikkoperheiden tuoreesta Monikkojen imetys -oppaasta:

  http://www.suomenmonikkoperheet.fi/monikkotietoa/imetys/

 19. Author
  hanna 5 vuotta ago

  Kaunis kiitos kommenteista, todella tärkeitä juttuja, arvostan vinkkejänne suuresti!

  Ihanaa kesää jokaiselle!

 20. Reetta 5 vuotta ago

  Heitän vielä yhden sellaisen ideapallon ilmaan, mitä muut eivät ole ehdottaneet. Oman tupla-arjen alkutaipaleen ihan ykkösparashankinta oli pyörillä kulkevat vuokrattavat vauvansängyt (vaavi.fi)
  Satuin raskausaikana lukemaan lehtijutun Vappu Pimiän vauva-arjesta, ja tuossa yhteydessä hän kehui ko. vuokrasänkyä arjen pelastajiksi sen verran isosti, että omakin kiinnostukseni heräsi.
  Ja todellakin, niinhän ne olivat! Kääröt kulkivat sängyissä huoneesta toiseen, aina sinne, missä arjen askareet olivat. Keittiöön, makkariin, olkkariin. Sain monta kotiaskaretta tehtyä samalla kun tuplat joko nukkuivat tai olivat hereillä siinä vieressä. Jatkoin sänkyjen vuokra-aikaa niin pitkään kun lapset niihin mahtuivat. Lapset olivat pienikokoisia, joten taisivat olla ihan puolivuotiaaksi niissä, ja vasta sitten maltoin siirtyä tavallisiin pinnasänkyihin.
  Ja komppaan monta muuta yllä kirjoittanutta kokemusasiantuntijaa siinä, että jos mahdollista niin kaikki tarpeelliset jo ennen synnytystä. Sen jälkeen alkuarki on niin turbulenssinen, että kiittää itseään kun ei tarvitse hankintojen perässä vielä juosta.

 21. Kaisa 5 vuotta ago

  …ja niistä liivinsuojista vielä sen verran, että Ruskovillan on ehdottomasti parhaimmat. Lämpimät, pehmeät, ekologiset ja imukykyiset (mulla maitoa todella tuli). Eikä tarvinnut stressata siitä lämpimänäpidosta yhtään niin paljon edes talvella, kun täyttä villaa suojana.:)
  Ps. Mä kans peukutan newbieille kietaisupukuja, meidän ei mielellään antanut mitään laittaa pään yli. Toki miehelle vähän haastava…;)

 22. marru 5 vuotta ago

  Molemmille keinuvat sitterit. Pullojen sterilointilaatikko mikroon ehdoton. Turha stressata itseä pullojen kattilassa keittämisellä.
  Totuta vauvat samaan rytmiin ja muista ottaa unet myös päivällä, kun vauvelit nukkuu.

 23. lukija 5 vuotta ago

  Nämä kommentit todellakin todistavat, että tarpeet ovat erilaisia. Mikä on toiselle ollut välttämätön, on toiselle taas ihan turhake 🙂 Meillä täysin turhia olivat mm. imetystyyny ja itkuhälytin. Ja lapsetkin ovat erilaisia. Eka lapsi rakasti olla kantoliinassa ja toinen taas ei viihtynyt ollenkaan. Ekalla käytin paljon kestovaippoja ja tein luomusoseet itse, toisen kohdalla ei enää ollut aikaa niin paljon, ja kertakäyttövaipat ja valmissoseet todettiin itseasiassa ihan käyttökelpoisiksi.

  Varaa valmiiksi synnytyksen jälkeen siteitä jälkivuotoon ja yksi paketillinen liivinsuojia. Niillä pääsee aika hyvään alkuun.

 24. Amelie 5 vuotta ago

  Hei, onnea kaksosista! Kaksoset ovat ihana asia ❤. Meillä pojat ovat jo melkein viisi, mutta tärkein asia tulee selkäytimestä edelleenkin. Laittakaa vauvat heti samaan rytmiin. Se auttaa alun kaaoksessa ja toimii selkärankana myöhemminkin. Eli ihan sama imetätkö vai onko pulloa, mutta kun toinen vauva herää yöllä syömään, herätetään toinenkin ja annetaan maitoa. Ei se välttämättä aina niin hyvin maistu, mutta rytmi tulee muutamassa viikossa ja lupaan, että se palkitsee ja kauan.

  Vielä kerran onnea, kaksoset ovat parhautta ❤

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Kiitos, kullanarvoinen vinkki jonka aiomme ehdottomasti ottaa käyttöön! Muistan lukeneeni jostain tästä ja puhuimmekin Joonaksen kanssa aiheesta. Kiitos muistin virkistämisestä ja ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!

 25. Mira 5 vuotta ago

  Meillä on 9 vrk:n ikäiset kaksostytöt, jotka syntyivät reilu 3-kiloisina ja täysaikaisina. Seuraavat jutut ovat olleet mitä parhaimpia nyt tähän alkuun:
  – sähkökäyttöinen rintapumppu molemmille rinnoille yhtä aikaa –> ei ole vaan aikaa veivata käsikäyttöistä pumppua.
  – pullojen sterilisoija mikroaaltouunia varten (Avent)
  – Stokken Newborn-kaukalot –> mimmit ovat syöneet samalla pullosta kun itse ruokailee
  – imetystyyny –> sektion jälkeen ei puhettakaan, että vielä pystyisin kannattelemaan lasta, tyyny on oiva apu
  – ruokaa pakkaseen –> teimme miehen kanssa ennen lasten syntymää pakkaseen helposti lämmitettäviä perusruokia, aivot ei vaan toimi ruuanlaiton suhteen ja sitä ruokaa muuten sitten kuluukin huimasti..
  – riittävästi harsoja –> aina hukassa, käy kaikkeen
  – hyvät rattaat ja niihin sopivat turvakaukalot

  Turhiksi ovat osoittautuneet:
  – koon 44 vaatteet –> meidän minit olivat syntyessään jo 51 cm..
  – leikkimatto (mutta uskon, että tälle tulee käyttöä)
  – sitterit (toistaiseksi sylejä on ollut koko ajan tarjolla, mutta uskon, että käyttöä tulee)

  Tällaisi tuli äkkiseltään mieleen. Nuku aina, kun voit 🙂

 26. Minna 5 vuotta ago

  Heippa, meillä on puolivuotiaat kaksospoitsut, jotka syntyivät pari kk etuajassa. Ekat kuukaudet menivät vauvojen kans sohvalla hengaillen ja paras apu oli riittävän iso tyyny, johon toisen tai molemmat vauvat sai köllimään vähän pystyasentoon. Tuttipulloja meillä myös tarvittiin melkoisesti jo alusta lähtien. Ja vaippojen kulutus on omaa luokkaansa. Esikoisen kohdalla en niin tutin syönnin opettamista harrastanut, mut kaksosten kohdalla tutit on kyllä olleet pelastus. Sit vaan armollisuutta itselle selviytymisen suhteen. (Ehkä myös netflix ja riittävästi herkkuja ;)) Hyvin se menee!

 27. Veera 5 vuotta ago

  Baby Björnin sitterit on mielestäni ihan ehdottomasti parhaat. Imetystopeista Boobin topit ja liiveistä Bravadot (yksi koko menee n.3 kuppikoon verran eli kestää maidonnousut jne. Ja voi jo käyttää raskausaikana).
  Kaksosten kanssa tavaraa on paljon vaikkei mitään ihmeellistä olisikaan. Yksi sänky riittää aluksi oikein hyvin. Meidän 10kk pojat nukkui n.5kk samassa sängyssä. Sitten tuli toiselle kauhea liikkumisvaihe ja kiipeili veljen päälle läpi yön johon veli aina heräsi. Siirrettiin omiin sänkyihin mutta nyt taas nukkuvat samassa sängyssä kun vietetään kesää mökillä eikä kahta sänkyä millään mahdu.
  Tweegon kaksostenkantoreppu oli alussa tosi kiva ettei aina tarvinnut ottaa vaunuja (asumme vanhassa hissittömässä talossa jossa vaunut ei myöskään mahdu alaovesta sisään..) mukaan. Siinä ei tosin kovin pitkään (ehkä) jaksa kantaa. Nyt kannan välillä rengasliinoilla (molemmilla olilla siis yksi). IKEAn isossa kassissa kantaa helposti kaksi makaavaa vauvaa ja sitten kun osaavat istua, voivat istuskella joko molemmat omassa pienemmässä tai yhdessä isossa (näin meillä siirrytään siis asunnosta pyöräsuojaan jossa rattaat on).
  Ja vielä kaksosten rytmistä. Yritimme saada poikamme samaan rytmiin, mutta toinen heistä on vaan runsasunisempi kuin toinen joten eivät ole samassa rytmissä koska mielestäni on myös tärkeää että lapsi saa nukkua kun nukuttaa. Toki syötetään samaan aikaan nyt kun jo kiinteitä syövät mutta ihan vauvana söivät kyllä eri aikaan ja toisaalta se oli ihan jees, koska helpompaa oli imettää yhtä kerrallaan vaikka tuplaimetyskin kannattaa mielestäni harjoitella sellaisia tilanteita varten kun olet yksin heidän kanssa ja molemmat huutaa nälkäisinä.

 28. Pin 5 vuotta ago

  Hei! Näytät instakuvissasi hurjan hehkeältä ja kauniilta. Ei ikinä arvaisi, että jo 8 kk menossa! Itse tulen perässä kahta poikaa odottaen 7 kuulla, olo alkaa olla jo aika tukala 😛 Paljon tsemppiä viimeisiin viikkoihin!

 29. Emelie 5 vuotta ago

  Meidän 2 kk tyttö ei suostunut käyttämään tuttia, eli se ja tuttipullot ja kaikki sterilointilaitteet olivat aivan turhia. Mitä enemmän vauva imee rintaa sitä enemmän maitoa tulee. Hyvä imetystyyny ja paljon harsoja suosittelen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*