#landepasta

#landepasta
4.12.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen
Kaupallinen yhteistyö DeCecco

Tein vuoden parhaan pastan joulukuun ekalla viikolla, johan siinä kestikin!
Ensimmäiset kokeilut olivat hyviä, neljäs loistava ja tämä seitsemäs versio aivan päättömän maukas! Rapeat, rosmariinilla maustetut hapankorppumurut komppaavat valkosipulia ja lehtipersiljaa, setti iskee makuhermoihin, vetää sanattomaksi.

Jos pidät spagetista, leivästä ja rapeaksi paistetusta kananmunasta, valkosipulista, oliiviöljystä, kapriksista, parmesaanista, rosmariinista ja sitruunasta, tulet rakastumaan tähän pastaan.
Pyörää en ole keksinyt uudestaan, tämän kaltaisia ohjeita on netti pullollaan, googlaa pangrattato. Oma versioni on kokoelma kaikesta mitä rakastan. Pastamuijan ultimate rakkauspasta.

Hashtagin keksiminen pastallle ei ollut helppoa, mutta ystävän avustuksella se aukesi – hän ehdotti maalaispastaa, siinä kun voi periaatteessa olla kaikkea ihanaa, totta! Totesin et tämä on #landepasta – omasta mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin avokadopasta.
Kokkaa ja tägää herkku Instassa #landepasta, lupaan stalkata kuvianne. Yksi kuvansa jakanut voittaa ison laatikollisen DeCeccon pastaa, kannattaa siis osallistua! Valitsen voittajan ennen joulua.

Raaka-ainelista, eli osta kaupasta:
400 g DeCecco -spagettia (löytyy hyvinvarustelluista K-ruokakaupoista)
3 rkl suolaa keitinveteen
n. 1 dl oliiviöljyä (Terra Creta on oma suosikkini)
2 palaa hapankorppua
2 oksaa rosmariinia
2 rkl voita
3 valkosipulinkynttä
3 kananmunaa
muutama oksa lehtipersiljaa
1 rkl kapriksia
40 g parmesaania ja/tai pecorinoa
1 sitruuna (kuori raastettuna ja 2 rkl sitruunamehua)
mustapippuria
suolaa

Pasta kannattaa valmistaa tässä järjestyksessä.

  1. Laita pastavesi tulille.
  2. Tee leipämuru, pyyhi sen jälkeen pannu talouspaperilla.
  3. Heitä pasta kiehuvaan veteen.
  4. Paista sillä välillä munat, valmistat samalla pannulla valkosipuliöljyn, joka on pastan kastike.
  5. Sekoita kaikki ainekset, viimeistele ja tarjoa.

Leipämuru
4 rkl oliiviöljyä
2 palaa hapankorppua murskattuna
2 oksaa rosmariinia, nypi lehdet ja hienonna
Kuumenna öljy pannulla ja lisää mukaan hapankorppumurut, paista pari minuuttia ja heitä joukkoon rosmariini, sekoita ja kippaa seos talouspaperi päälle, johon liika öljy imeytyy. Jätä odottamaan.

Paistetut munat ja valkosipuliöljy
reilu 1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 kananmunaa
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl kapriksia hienonnettuna
40 g parmesaania ja/tai pecorinoa raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa
sitruunan kuori ja 3 rkl mehua

  1. Mittaa pannulle öljy ja voi, määrä vaikuttaa ehkä suurelta, mutta siitä tulee mausteöljy koko pastalle, joten älä pihtaile öljyn määrässä. Kun öljy kuumenee, heitä mukaan valkosipuli, paistele keskilämmöllä reilun minuutin ajan, valkosipuli ei saa palaa.
  2. Riko pannulle valkosipuliöljyn joukkoon kananmunat, ne uiskentelevat ja tirisevät öljyssä ja paistuvat reunoilta rapeiksi, keltuainen saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. Tähän menee muutama minuutti, suurin piirtein sama aika kun pastakello piippaa.
  3. Kun pasta on valmista, valuta siitä vesi pois ja palauta pasta kattilaan.
  4. Kippaa pastan joukkoon kananmunat ja kaikki öljy pannulta, sekoita, riko munat kastikkeen joukkoon, säästä halutessasi yksi paistettu muna annoksen kruunuksi.
  5. Sekoita pastan joukkoon lehtipersilja ja hienonnetut kaprikset, raasta mukaan sitruunankuorta, suurin osa raastetuista juustoista, jätä hieman viimeistelyyn.
  6. Maista ja mausta vielä tarpeen mukaan suolalla, mustapippurilla tai sitruunamehulla.
  7. Viimeistele rosmariininmakuisilla leipämuruilla ja juustolla jos sitä sattui jäämään, kanna pasta pöytään. Tykkään tarjota pastan pannulta, kuten kuvissa.
Kuvissa ei vielä ole hapankorppua, kuvaamani pasta sai rapeat, yön tai kaksi levänneet juurileivän palat paahdettuna ylleen. Hapankorppu vei kuitenkin voiton, siksi valitsin sen ohjeeseen. Käytä sinä sitä leipää mitä sattuu löytymään ja mistä pidät.

2 kommenttia

  1. Minna 11 kuukautta ago

    Itsenäisyyspäivänä tätä pöytään, meidän maalaisten omaa pastaa. 🙂

    • Liisa 10 kuukautta ago

      Tämä on hyvää ainakin kun söin tätä vuosia sitten Italiassa. Hapankorppujen tilalla oli muuta paikallista, mutta muuten samalla reseptillä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*