Kuntavaalit

HANNA G – HUOMISEN RESEPTI

Olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 Helsingin kokoomuksen listalta

Kuka on Hanna?

Olen ruokavaikuttamisen pioneeri ja resepteilläni koko Suomi kokkaa. Olen 41-vuotias yrittäjä, kolmen pojan äiti, kokki ja kirjailija. Olen myös ravintola-alan hallitusammattilainen.

Olen asunut 20 vuotta Helsingissä, joka on mielestäni maailman paras kaupunki. Olen muuttanut tänne muualta, juureni ovat Kainuussa. 

Olemme kahden yrittäjän perhe ja elävä kaupunkikulttuuri on iso osa arkeamme. Yrittäjän arki on täynnä yllätyksiä ja perhe on elämääni tasapainottava ja maadoittava voima. 

Kuvaile itseäsi

Minulla on näkemystä ja mieluummin toteutan vatvomisen sijaan. Olen vahvasti ratkaisukeskeinen, kärsimätönkin. Se toisaalta ajaa tekemään asioita. Olen myös empaattinen ja ajattelen ihmisistä lähtökohtaisesti hyvää.

Uskon vilpittömästi siihen, että pystyn tekemään Helsingistä paremman kaupungin. Uskon, että asioita voidaan muuttaa ennen kaikkea yhteistyöllä. Olemme vaalien alla etsimässä sitä oikeaa kokoonpanoa – reseptiä – huomiselle. 

Kenen puolesta?

Urbaanin palvelualan puolesta. Yrittäjien puolesta. Perheiden puolesta. 

Millaisessa Helsingissä sinä haluat kasvattaa lapsesi? Sinun ja minun arki on lastemme lapsuusmuistot. Haluan, että Helsinki on toimiva, antoisa ja elinvoimainen kotikaupunki kaikille meille. 

Unelmani on, että Helsinki on kaupunki, jossa perheellisen on hyvä olla, tehdä, elää tässä päivässä. Haluan, että Helsinki on paikka myös unelmille – riippumatta siitä, oletko maahan muuttava nuorukainen vai suurperheellinen sairaanhoitaja.

Miksi lähdet mukaan kuntapolitiikkaan?

Olen etuoikeutettu, kun olen päässyt asemaan, jossa ääntäni kuullaan. Haluan käyttää ääntäni myös suurempaan hyvään. Tiedän, millaista on olla lama-ajan lapsi, tai valita nuorena aikuisena koulun ja työn väliltä. Opiskeluun tulisi olla mahdollisuus taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja kunnan tarjoamat palvelut voivat edesauttaa tämän toteutumista.

Koen, että vähävaraisesta ja jopa niukkuudesta ponnistava taustani onkin minulle eteenpäin puskeva voima. Paljon arkeamme koskevia päätöksiä tehdään eduskunnan sijaan juuri kaupunginvaltuustossa. Kuntapolitiikka on sitä, että autamme tänne muuttaneita integroitumaan yhteiskuntaan, kuinka nopeasti lapseni saa silmälasit tai millaisia lähikahviloita naapurustossani on.

Kuntapolitiikka on kuntalisiä ja kasvisruokapäiviä, mutta myös leikkipuistossa myytävää take away -kahvia, kaupunkiympäristöä, jossa viihdytään ja eletään. Ison kaupungin sisään voi rakentaa kunnan tuen ja palveluiden sijoittelun avulla pieniä elinvoimaisia kyläyhteisöjä, jossa asukkaat tuntevat läheisen kivijalkakauppiaan henkilökohtaisesti, leikkipuistossa vaihdetaan parhaat kirjasuositukset ja Facebook-kirpparilta tehdyn löydön voi hakea samasta korttelista tai ostarilta.

Mitä aiot konkreettisesti edistää?

En voi luvata äänestäjilleni mitään, sillä politiikka on yhteistyötä ja yksikään päätös ei ole pelkästään minun käsissäni. Sen sijaan lupaan kaupungin luottamustehtävässä jatkaa samalla asenteella ja arvoilla, mitä olen tähänastisella yrittäjänurallanikin toteuttanut.

Olen koko Helsingissä asumisen ajan ollut jollain tavalla mukana ravintolamaailmassa. Tunnen duunarin arjen. Nykyinen työni ja luottamustoimeni tarjoavat näköalan itselle rakkaaseen alaan, joka tarvitsee nyt ja valtuustokauden ajan tukea säilyäkseen.

Ravintolat ja muut palvelut ovat kaupunkikulttuurin ytimessä. Yrittäjät, kukkakaupat, herkkukaupat ja kaikki oman alansa erikoiskaupat niin kivijalassa kuin ostareilla tekevät kaupungista rikkaan ja tarjoavat kaupunkilaisille paitsi iloa, myös työtä. Sinne tarvitaan tukea.

Käytätkö hyväksi julkisuuttasi?

Sehän on vain hyvä asia, jos minut jo tunnet, silloin tunnet myös arvomaailmani ja sen, minkä puolesta seison. Pyrin vaalien alla tuomaan esiin niitä teemoja, joista puhun kanavissani muutenkin: hyvää ja toimivaa perhe-elämää, yrittäjän arkea ja palveluiden menestymistä.

Olen otettu, jos harkitset antavasi äänesi minulle.

Miten voit auttaa?

Olen nyt ensimmäistä kertaa ehdolla vaaleissa ja kerään varoja markkinointiin ja tukiverkostoa ympärilleni. Tarvitsen näkyvyyttä, jotta tavoitan ihmiset, jotka jakavat kanssani unelman vieläkin paremmasta Helsingistä.

Tämä ei tule olemaan helppoa, mutta mahdollista juuri sinun jeesillä – jos jaat nämä arvot kanssani. On monia tapoja olla mukana. Voit jakaa sisältöjä, jotka koskettavat sinua. Voit vinkata kaverille, olla yhteydessä kampanjapäällikköön ja tarjota käsiparia kentälle.

Tukesi mahdollistaa energisen ja uudenlaisen vaalikampanjan, joka starttaa isosti tammikuussa 2021!

Kampanjapäällikkö Oskari Nivala

oskari.nivala@hotmail.fi

 • Kahdeksan vuoden ystävyyden aikana olen oppinut tuntemaan intohimoisen Hannan, joka on valmis tekoihin, aina valmis auttamaan. Hänellä on vilpitön halu ja taito tehdä ravintola-alasta vetovoimaisempaa, hän tuntee hyvin yrittäjyyden haasteet mutta ymmärtää silti sekä asiakas- että työntekijäkokemuksen merkityksen.

  Hanna on ratkaisukeskeinen toimija, ovien avaaja. Hän haluaa yhdistää ihmisiä, ja se jos mikä on merkityksellistä tässä maailmassa ja ajassa. Yhdistää, ei erottaa. Koota meidät kaikki samaan pöytään. Ruuan laittaminen toiselle on rakkaudellinen teko, ja Hanna on löytänyt valtavan upean keinon levittää rakkautta sunnuntaiserviisien välityksellä kaikille halukkaille. Se on yksi hieno esimerkki Hannan tavasta ryhtyä, tehdä.

  Kaikille.

  Laura Apukka, yrittäjä, Pompier
 • Hannan näköisessä Helsingissä olisi hyvä asua, niin yrittäjänä kuin kahden pienen pojan äitinä. Vilpittömästi uskon, että Hannan periksiantamattomuudella ja sisulla asiat muuttuisivat oikeasti parempaan suuntaan. Kaiken lisäksi Hannalla on suuri sydän.

  Hanna on aina hyvien puolella.


  Annaleena Hakola, yrittäjä, Hakola Oy
 • "Hanna on idearikas ja aloitteellinen, mutta ennen kaikkea hän toteuttaa ja vie asiat loppuun asti. Helsinki tarvitsee tekijöitä ja Hanna on tekijä"

  Aleksi Vallemaa, yrittäjä, Kipsi Helsinki
 • Hannalla on uskomaton taito yhdistää ihmisiä, ideoita ja unelmia. Jotenkin hän saa vaan suuria asioita tapahtumaan. Hänellä on sellainen vilpitön usko hyvään, ja siihen että unelmiaan pitää seurata.

  Ilo, lämpö, jatkuva uuden oppimisen into sekä vilpitön halu auttaa muita tulevat Hannasta ensimmäisenä mieleen. Luonnollisena seurauksena tästä kombosta koituu kaikille osallisille hyvää.

  On etuoikeutettua päästä läheltä seuraamaan kun ihminen päästää luovuuden valloilleen ja uskoo itseensä. Minulle Hanna toimii inspiraationa siihen, että mikä tahansa on mahdollista. Pitkälle voi päästä myös hyvyydellä ja vilpittömyydellä.

  Tuukka Häkkinen, yrittäjä, Helsingin urheiluhieronta.

Receptet för en bättre morgondag

Vem är Hanna?

Jag är en pionjär inom matinfluencing och mitt recept används i hela Finland. En 41-årig egenföretagare. Jag är mamma till tre söner, kock och författare. Dessutom har jag en professionell ledarskapsroll inom restaurangbranschen.

I Helsingfors har jag bott i 20 år. Jag tycker det är den bästa staden i hela världen. Hit har jag flyttat utifrån, mina rötter är nämligen i Kajanaland. 

Vi är en familj bestående av två egenföretagare och den livliga stadskulturen är en viktig del av vår vardag. Som egenföretagare är vardagen fylld med överraskningar där familjen är en balanserande och jordande kraft. 

Beskriv dig själv

Jag har åsikter och jag gör hellre än grubblar. Jag är starkt lösningsorienterad, kanske även en aning otålig. Å andra sidan driver det mig att göra saker. Dessutom är jag empatisk och tänker framförallt gott om människor.

Jag tror genuint på att jag kan förändra Helsingfors till det bättre. Jag tror att förändring framförallt sker genom samarbete. Under valperioden letar vi efter den rätta sammansättningen – ett recept – för en bättre morgondag. 

För vems skull?

För en urban tjänstesektor. För egenföretagare. För familjer.

Vad för slags Helsingfors vill du att dina barn ska växa upp i? Din och min vardag är våra barns barndomsminnen. Jag vill att Helsingfors ska vara en fungerande, givande och livskraftig hemstad för oss alla. 

Min dröm är att Helsingfors blir en stad där familjerna har det bra, där livet är bra och det kan levas och upplevas idag och varje dag framöver – oavsett om nu är en nyinvandrad ungdom eller en sjukskötare med en stor familj. 

Varför vill du vara delaktig i kommunalpolitiken?

Jag känner mig priviligierad tack vara min position där jag blir hörd. Därför vill jag använda min röst för en större välmening. Jag vet hur det är att vara barn under lågkonjunkturstiden samt hur det känns att som en ung vuxen behöva välja mellan utbildning och arbete. Man borde ha en möjlighet till att utbilda sig oavsett vilka ekonomiska förutsättningar man har. Vad kommunen erbjuder kan hjälpa till en lång väg på den fronten. 

Jag känner att min bakgrund i den knappa ekonomin har gett mig krafter som driver mig vidare. En stor del av de besluten som påverkar oss mest tas just i stadsfullmäktige istället för i riksdagen. Kommunpolitik för mig är att vi hjälper de som flyttat hit att integrera sig i samhället. Det har också att göra med hur snabbt mitt barn kan få tag på glasögon eller hurdana kaféer det finns i mitt närområde. 

Kommunpolitik har att göra med kommunaltillägg och besluten kring grönsaksrätt i skolorna. Samtidigt har det att göra med take-away kaffet som säljs i lekparken samt stadsmiljön där man trivs att leva. Med hjälp av kommunens stöd och noga placering av de viktigaste tjänsterna kan man i en stor stad bygga flera små livskraftiga byalag där man personligt känner butiksbiträdena, byter boktips vid sandlådan och hämtar Facebook-loppis fynden i samma kvarter. 

Vad ska du göra rent konkret?

Jag kan inte lova mina väljare något eftersom politiken handlar om samarbete. Därmed kommer inga beslut ligga enbart i mina händer. Däremot lovar jag att i denna förtroendepost fortsätta med samma värden och attityd som jag har gjort under min tid som egenföretagare. 

Under hela tiden som jag har bott i Helsingfors har jag på ett eller annat sätt varit med i restaurangbranschen. Jag vet hur vardagen ser ut för en löneslav. Mitt nuvarande arbete tillsammans med mina förtroendeposter ger mig insyn till det, för mig kärt, område som behöver stöd nu och under den kommande valperioden för att överleva.

Restauranger och annan service står i stadskulturens strålkastarljus. Egenföretagare, blomsterbutiker, delikatessaffärer och alla andra specialistbutiker inom sitt område gör staden livlig och erbjuder dess invånare glädje och arbete. Det är där stödet behövs.

Hur kan du hjälpa till?

Eftersom det är min första gång jag kandiderar inom politiken behöver jag medel för marknadsföring och för att bygga ett stödnätverk runtom mig. Jag behöver synlighet för att kunna nå ut till människor som delar mina drömmar om ett ännu bättre Helsingfors. 

Det kommer inte vara lätt men det kan vara genomförbart med hjälp av dig – om du delar dessa värden med mig. Det finns många sätt att delta. Du kan dela med dig av innehåll som berör dig. Du kan berätta för en kompis, kontakta en kampanjchef eller rent praktiskt delta i valarbetet ute på fält. 

Med hjälp av ditt stöd möjliggörs en energisk och nytänkande valkampanj som startar stort i januari 2021!

Kommer du ta nytta av din publicitet?

Jag anser det enbart som positivt om du redan känner till mig. Det betyder att du redan känner till min värdegrund och det som jag står för. Inför valet vill jag lyfta teman som jag redan flitig diskuterar i mina sociala medier; det goda och fungerande familjelivet, vardagen som egenföretagare samt framgångsrik service. 

Jag känner mig hedrad att just Du överväger att rösta på mig.

Kampanjchef Oskari Nivala

Oskari.nivala@hotmail.fi

 

The recipe for a better tomorrow

Who is Hanna?

I’m a pioneer when it comes to food influencing with my recipes are being used in whole Finland. I’m 41-year old entrepreneur. I am a mother for three sons, a chef and an author. I am also a professional leader in the restaurant branch. 

I have lived in Helsinki for over 20 years and I truly think it is the best city in the whole world. My roots are in Kainuu, from where I later moved to Helsinki.

In my family there are two entrepreneurs and the living city pulse is a big part of our life. The everyday life of an entrepreneur is full of surprises and therefore I am lucky to have my children as the balancing and grounding factor in my life.

Describe yourself

I have a lot of visions and I’d rather do than dwell on things. I am strongly solution-minded, maybe just a little impatient too. On the other hand, that drives me to do things. I am also empathic and I tend to think good about people. 

I genuinely do believe that I am able to make Helsinki into an even better city. I think the power to change things lies in cooperation. Under the election period we are searching for the right composition – the recipe – for a better tomorrow. 

For whose benefit? 

For the urban service sector. For the entrepreneurs. For families. 

In what kind of Helsinki do you wish your children to grow up in? The everyday life of yours and mine is the source of childhood memories for our children. I want Helsinki to be a functioning, rewarding and a living home for every one of us. 

My dream is that Helsinki is a city where families have it well while living in the present. I also wish for Helsinki to be a home for dreams – regardless of if you are a youngster just about to immigrate to Helsinki or a nurse with a big family waiting at home.

Why do you chose to engage in municipal politics?

I feel privileged to have gotten a platform where I am heard. Therefore, I wish to use my voice for the bigger good. I know what it is like growing up under a week economic climate and having to choose between work and education as a young adult. Educating oneself should be possible for each and every one of us regardless of the economic situation. The services offered by the municipality should promote the possibilities to educate oneself.

I feel that my background growing up during the economically difficult times have given me power to push through as an adult. A lot of the important decisions regarding our lives are made in the municipal politics, not in the parliament. Municipal politics has to do with helping people to integrate in the community. It also plays a major role in how fast my child can get a hold on a new pair of glasses or what kind of coffeeshops there are in my neighborhood. 

Municipal politics is about municipal supplements and the decisions regarding eating veggies in schools. But it is also about the coffee being sold besides the playground and the enjoyable city environment we all want to live in. Within a big city, smaller homey communities, where the inhabitants personally know the personnel of the boutiques, where book tips are exchanged by the playground and where Facebook-marketplace finds are just a block away, could be built with the help and support of the municipality. 

What are you going to do substantially?

I cannot promise my voters anything since politics is about cooperation an none of the decisions lie only and totally in my hands. Regardless of that, I would, in this responsible position, promise to keep on working with the same attitudes and values by heart that I have so far under my years of entrepreneurship. 

The whole time that I have lived in Helsinki, I have been involved the restaurant world. I know the everyday life of a manual worker. My job and the responsible positions that I now possess have given me perspective to view my beloved branch that is in the need of help right now in order to survive. 

Restaurants and other services are the living and pulsating heart of the urban city life. Entrepreneurs, florists, delis and every other special branch stores enrich the city and offer the citizens  joy and work. This is where the support is needed. 

How can you help?

As it is my first time election, I am in a need of resources in order to do marketing and to build a safety net around me. I need visibility in order to reach out for people sharing the same dreams of a better Helsinki with me.

This is not going to be easy, but with your help – given that you share my values – it is possible. There are plenty of ways to help. You can share the content that is important to you. You can tell about it to your friends, contact the campaign leader or work, hands on, in the campaign field. 

With your support it is possible for us to make this into a new and energetic election campaign starting big in January 2021. 

Are you going to take advantage of your publicity?

The way I see it, it is only a positive thing if you are already familiar with me. That means that you know what I stand for. Under the election period I am going to lift the same subjects that I already do in my social media channels today; the good and functioning family life, the everyday life of an entrepreneur and the successful  services. 

I am honored if you are considering on voting for me.

Campaign leader Oskari Nivala

Oskari.nivala@hotmail.fi